Menu

Niko Salminen päässyt hyvin mukaan uuteen joukkueeseen

FC Hongan organisaatiosta täksi kaudeksi Punamustaan siirtynyt Niko Salminen on tehnyt vahvan sisääntuloon uuteen joukkueeseensa, vaikka nilkkavamma hänen harjoituskauttaan hieman häiriköi. Salminen pelasi koko ottelun lauantaina KTP:tä vastaan ja hänen syötöstään myös syntyi ottelun ainoa osuma.

Salminen oli tyytyväinen viime viikonlopun hienoon vierasvoittoon.

– Meillä oli heikko vartti siihen pelin alkuun, vähän pallo pomppi, emmekä päässeet oikein peliin mukaan. Meillä oli toki vähän vaikea lähtökohta otteluun, kun molemmat valmentajat puuttuivat ja ohut rosteri muutenkin, oli tiettyä alkukankeutta näkyvissä. 

– Vähitellen saimme kuitenkin peliämme paremmin ja paremmin kuntoon ja huomasimme, että KTP on joukkue jota pystymme horjuttamaan. Saimme oman pelimme kuntoon, teimme hienon maali ja hyvä voitto plakkarin.

Punamustien toppari Viljami Isotalo korosti aiemmin voittamisen merkitystä jo tässäkin vaiheessa kautta. Myös Salminen uskoo, että KTP:n kaataminen toi rutkasti itseluottamusta joukkueen tekemiseen jatkoa ajatellen. 

– Tosi tärkeä voitto joukkueelle, ja voitto nostatti varmasti koko joukkueen fiilistä ja itseluottamusta. Ensi viikolla Jaro esittää meille taas uudenlaisen ja ehkä kovemmankin haasteen, ja ottelussa on vielä finaalin pääsy panoksena. Se on meille jälleen uusi ja mielenkiintoinen haaste.

Salminen kertoo myös, että hänelle henkilökohtaisella tasolla onnistuminen oli tärkeä KTP-ottelussa. 

– Mulla oli nilkkavamma, jonka takia olin kuukauden ajan pois, ja nyt on tosi hyvä päästä takaisin pelikentille ja saada vastuuta. Oli ehkä hieman vaikeuksia löytää loukkaantumisen jälkeen omaa pelaamista, mutta lauantain kamppailu toi minulle paljon luottoa siihen, että menen tällä hetkellä oikeaan suuntaan. 

Salminen valmistautuu debyyttikauteensa Ykkösessä

Salminen on varmasti monelle PK-35:tä sekä myös Ykköstä seuraaville henkilöille hieman tuntematon hahmo, toistaiseksi. 20-vuotiaan puolustajan uran ensimmäinen seura oli Haukilahden Pallo, eli HooGee. Juniorina Salminen pelasi myös Espoon Palloseuran riveissä, ennen siirtymistä Hongan organisaatioon, jossa mies vaikutti seitsemän viime vuoden ajan.

Salminen voitti muun muassa kaudella 2018 BSM-kultaa joukkueensa runkopelaajana. Vuonna 2019 Salminen debytoi miesten peleissä FC Honka/Akatemian riveissä, jossa nuori mies pelasi kolmen kauden ajan. Otteluita Kakkosessa Salmiselle kertyi 35 kappaletta, mutta läpimurtoa miesten edustusjoukkueeseen Salminen ei päässyt tekemään. 

Viime kaudella Salminen kantoi Akatemiassa kapteenin nauhaa, kun espoolaiset taistelivat pitkään jopa Kakkosen B-lohkon voitosta. Honka kuitenkin jäi sarjassa toiseksi, ja Paraisilla juhlittiin nousua Ykköseen.

Topparin ja laitapuolustajan paikalla pelaamaan pystyvä Salminen liittyi viime vuoden tapaan Punamustien harjoituksiin marras-joulukuun harjoittelujaksolle. Viime vuonna sopimusta ei vielä syntynyt, mutta tänä vuonna Salminen vakuutti Kim Raimin ja muun valmennuksen osaamisellaan. Raimi kehui Salmista tammikuussa muun muassa niin sanotun try out-jakson tasaisimmaksi suorittajaksi. 

Salminen kertoo itse odottavansa tulevaa kautta jo innolla. Uusi haaste Ykkösessä on se, mitä Salminen itse halusi viime kauden jälkeen. 

– Todella hyvin olen päässyt vauhtiin mukaan. On toki pieni tasonnosto kaikessa tekemisessä viime kaudesta, mutta koen, että olen onnistuneesti päässyt siihen heti mukaan. Odotan tulevaa haastetta Ykkösessä odottavin mielin.

Salmiselle joukkueelle pelaaminen on tärkeää, ja sen huomaa nopeasti, kun hän kertoo siitä mitä hän joukkueeseen uskoo tuovansa.

– Tuon joukkueeseen varmasti ainakin lisää puhetta, pyrin muun muassa sillä tavalla auttamaan kanssapelaajia. Ylipäänsä pyrin tekemään ympärillä olevista pelaajista vielä parempia, sillä tavoin voimme päästää parhaimpaan lopputulokseen. 

Salminen kertoi lopuksi, mitä häneltä on lupa odottaa kentällä kesän aikana. Hän kertoo vain yhden, mutta samalla erittäin hienon asian.

– Toivon, että katsojat näkevät sen, että annan kentällä aina ihan kaikkeni. Pyrin aina jättämään 100 % kaiken kentällä ja innolla odotan, mitä kaudella sinne lopulta jätetään. Toivottavasti pelkkää hyvää. 

 

Näe Niko Salminen ja muut Punamustat kentällä sunnuntaina Ykköscupin välierän merkeissä! PK-35 – FF Jaro käynnistyy Talissa klo 14:30 ja liput otteluun myy Tiketti.

 

PK-35:n kausikortit kaudelle 2022!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap