Menu

Noah Kaijasilta Punamustiin!

Jos vanha sanonta, pojasta polvi paranee pitää tässäkin yhteydessä paikkansa, olemme osuneet kultasuoneen. Reilut kymmenen vuotta sitten todella kovia maalimääriä Punamustille tehneen Petteri Kaijasillan poika Noah Kaijasilta liittyy PK-35:n riveihin alkavan kauden mittaisella sopimuksella.

– Tosi kiva fiilis tästä sopimuksesta. Olin viime talvenakin PK:n mukana talvella, mutta kiva, että tänä vuonna tämä konkretisoitui. Tämä on minulle tähän saumaan hyvä ympäristö kehittyä ja uskon saavani hyvän roolin joukkueesta.

20-vuotias Kaijasilta pelasi viime kauden VJS:n riveissä, jossa hyökkäävä keskikenttäpelaaja iski viisi maalia ja alusti lukuisia maaleja syötöillään. Kaijasilta valittiin myös seuran vuoden pelaajana.

– Viime kausi oli multa erittäin onnistunut! Vastuu toi minulle lisää itseluottamusta ja koin olleeni Kakkosen tasolle hyvä pelaaja. Lisäksi fyysinen puoleni kehittyi viime vuoden aikana, olen vahvempi, räjähtävämpi ja nopeampi pelaaja nyt, mitä vuosi sitten. 

Kaijasilta uskoo, että vahvan viime kauden jälkeen hänellä on hyvät mahdollisuudet läpimurtoon myös sarjatasoa korkeammalla. 

– Halusin viime kauden jälkeen edetä urallani ja PK vaikutti siihen sopivalta vaihtoehdolta. Olen kuullut paljon hyvää valmennuksesta, treenaamisesta ja koko ympäristöstä. Tuon joulukuun testijakson aikana käsitykseni vahvistui, joten sen jälkeen oli hyvä fiilis tehdä sopimus koko kaudesta. 

I-HK:ssa jalkapallon aloittaneella Kaijasillalla on aikaisempaa kokemusta Ykkösestä Gnistanin paidasta kaudelta 2020, kun hän pääsi kentälle kahdessa Ykkösen ottelussa. Kaijasilta omien sanojensa mukaan ei silloin ollut vielä valmis Ykkösen pelaajaksi, mutta kokemuksena pelit ja arki Ykkösen joukkueen kanssa oli opettavainen.

– Silloin oli hyvä päästä maistamaan sitä arkea ja saada tatsia siihen millaista on olla Ykkösen joukkueessa ja sitä kautta tiedän nyt hieman paremmin, mikä Ykkösessä mua nyt odottaa.

Noahin isä, Petteri Kaijasilta pelasi PK-35:n edustusjoukkueessa kausina 2004-05 sekä 2006-10, tehden yhteensä 108 maalia sarjaotteluissa ja voittaen kertaalleen Kakkosen maalipörssin ja kahdesti Ykkösen maalipörssin. Näiden statsien perusteella on helppoa sanoa, että pojalla on melko isot saappaat täytettävänä.

– Tietenkin sen tiedän millaisiin urotekoihin isäni on täällä aikoinaan pystynyt, kyllä se nostaa itsellekin semmoista pientä ja sopivaa painetta onnistua. Samanlaisia maalimääriä tuskin tullaan multa näkemään, sen verran erilaisia pelaajia olemme.

Isä-Kaijasilta toi aikoinaan paljon tehoja PK-35:lle. Nuorempi Kaijasilta kertoo itse mitä häneltä on lupa odottaa kentällä.

– Uskon tuovani joukkueeseen paljon hyökkäyspään energiaa, älykkyyttä sekä visiota. Pystyn edistämään erilaisilla ratkaisuilla hyökkäyspelaamista ja tuon samalla myös räjähtävyyttä ja juoksuvoimaa pelaamiseemme.

“Iso vastuu VJS:ssä näkyy Noahin tekemisessä positiivisella tavalla”

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi kommentoi Kaijasillan sopimusta seuraavasti.

– Yksi nuorehko pelaaja lisää rinkiin, jolla on potentiaalia lunastamatta. Noah on ollut jo useamman vuoden mukana aikuisten sarjoissa, mutta läpimurto Kakkosta korkeammalla vielä puuttuu. Hän osoitti viime kaudella VJS:ssä, että nyt on hyvä hetki toden teolla hakea läpimurtoa seuraavalla tasolla. Oman näkemyksen mukaan iso vastuu VJS:ssä näkyy Noahin tekemisessä positiivisella tavalla tällä hetkellä.

– Noah pystyy pelaamaan linjojen väleissä tunnistaen pallottomana syvyyssuunnan vaihtoehtoja ja liikesuuntia varsin hyvin. Hän omaa myös kapasiteettia jatkuviin kovatehoisiin kiihdytyksiin. Nopean askelfrekvenssin kääntyminen pallollisena antaa lähtökohdat tehokkaalle toiminnalle. Noah kykenee myös tukemaan joukkueen transitiopelaamista juoksuvoimaisena pelaajana.

 

Tämän perjantain aikana julkaisemme vielä kaksi muutakin sopimusta! Päivän sopimusjulkaisuiden ajankohdat ovat klo 12, klo 16 ja klo 20.

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap