Menu

Nuorta voimaa PK:n takalinjoille – Karo Räsänen Punamustaan!

Pallokerho-35 on solminut kautta 2024 koskevan pelaajasopimuksen 18-vuotiaan Karo Räsäsen kanssa. 

Räsänen siirtyy PK-35:n riveihin FC Hongan organisaatiosta. 

– Iso haaste edessä, mutta samalla iso näytönpaikka itselleni. Odottavaiset fiilikset tulevasta, innolla uutta kohti.

Pitkään HJK:n junioreissa pelannut Räsänen edusti FC Honkaa viimeisen kahden ja puolen vuoden ajan. Räsänen kuului PK-valmentaja Diogo Pinton valmentamaan Hongan B-juniorijoukkueeseen kaudella 2022, ja hän oli SM-hopeaa voittaneen joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Viime kaudella Räsänen debytoi miesten peleissä, kun hän lukeutui Kakkosessa pelanneen FC Honka Akatemian luottopelaajiin. 

– Ensimmäinen kausi miesten peleissä oli opettavainen ja se toi tärkeää kokemusta jatkoon. Pelit olisivat joukkueella voineet mennä paremmin, mutta olin tyytyväinen miten pystyin pelaamaan ja miten kehityin.

Räsänen pelasi Hongan puolustuslinjassa 20:ssa Kakkosen ottelussa, joista 18:ssa hän oli avauskokoonpanossa. Lokakuussa täysi-ikäistynyt Räsänen kirjautti 14 kertaa täydet minuutit Kakkosen otteluissa, mutta uran avausmaali miesten peleissä jäi ainakin vielä tekemättä. 

Oikeajalkaisena pelaajana Räsänen nimeää omaksi suosikkipelipaikakseen oikean laitapuolustajan paikan, mutta nuori mies on pelannut runsaasti myös vasemmalla kaistalla. Laadukkaan jalkapallokasvatuksen ansiosta Räsänen omaa hyvät teknis-taktiset perusvalmiudet ja hänellä on vahva palo laadukkaaseen tekemiseen.

– Haluan PK:ssa näyttää itselleni ja kaikille muille oman osaamiseni ja sen, että pystyn pelaamaan Ykkösliigassa. Tämä on itselleni hieno mahdollisuus ja haluan käyttää sen hyväkseni.

Räsäsen kokemus miesten peleistä on heti ollut näkyvissä kauden ensimmäisissä harjoitusotteluissa, joissa nuorelta mieheltä on nähty varsin ennakkoluulottomia otteita. Joulukuussa jo harjoitusrinkiin liittynyt Räsänen on sopeutunut kaikin puolin hyvin uuden joukkueen arkeen.

– Oon pitänyt paljon meidän ensimmäisistä viikoista. Meillä on hyvä ja ammattitaitoinen valmennus sekä hyvällä tavalla rauhallinen meininki, ei mitään turhaa häseltämistä, vaan tiukkaa keskittymistä tekemiseen. Itse treeneissä on paljon vauhtia ja voimaa. Se on heti opettanut, että pitää laittaa palloa nopeammin liikkeelle, se on ihan selvää. 

Räsäsen terveiset PK-kannattajille:

Tervetuloa Pihlikseen, Karo!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap