Menu

Olmes Garcia vahvistaa PK-35:n hyökkäystä!

PK-35 vahvistuu reilu kuukausi ennen kauden alkua erittäin mielenkiintoisella hyökkääjällä. Kolumbialainen hyökkääjä Olmes Garcia liittyy Punamustiin alkavan kauden mittaisella sopimuksella!

Garcia matkusti viime viikonloppuna Suomeen ja hän liittyi joukkueen harjoituksiin mukaan maanantaina.

– Olen tutustunut kaupunkiin ja kaupunki näyttää ja vaikuttaa oikein kauniilta. Saavuin tänne hyvillä fiiliksillä ja odotan innolla tulevaa.

29-vuotias hyökkääjä on jo kokenut pelimies, hän on pelannut Kolumbian korkeimmilla sarjatasoilla pitkään ja kaudet 2013-16 Garcia pelasi Real Salt Laken riveissä Major League Soccerissa.

Garcia on Deportes Quindion kasvatti ja samaisen seuran riveissä Garcia on pelannut pitkään myös Kolumbian kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Kotimaassaan Garcia on pelannut myös América de Calin sekä Jaguares de Córdoban riveissä lyhyesti. 

Garcia siirtyi tammikuussa 2018 lainasopimuksella Espanjan toisella sarjatasolla pelaavan Real Oviedoon, mutta lainasopimus meni sillä tavoin pipariksi, että otteluita Garcialle ei lopulta asturialaisten riveissä kertynyt. 

Garcia kertoi haastattelussa hieman hänen tuntemuksistaan MLS:stä ja hän vertasi sitä myös jalkapalloon Kolumbiassa.

– Yhdysvalloissa pelin tempo on todella korkea ja siellä pelataan fyysisesti kovaa. Siellä on isoja nimiä ja kaikkiaan se oli todella hieno kokemus pelata siellä useamman kauden ajan. 

– Kolumbialaisessa futiksessa syötellään enemmän palloa, se on taktisempaa jalkapalloa. MLS on paljon fyysisempi ja suoraviivaisempi sarja, niiden sarjojen välillä on isoja eroja.

Suomalaisesta jalkapallosta ja elämisestä Garcia ei vielä tiedä hirveästi, mutta sen mitä hän on kuullut, hän on siitä innoissaan.

– Kyselin paljon suomalaisesta jalkapallosta ja elämästä ennen kuin tulin tänne. Minulle sanottiin, että Suomessa eletään todella rauhallista arkea ja se on kiva paikka asua. Kuulin myös, että Suomessa on hyviä pelaajia ja siellä pelataan hyvää jalkapalloa. Sen takia minua kiinnosti paljon tulla tänne.

Barranquillasta kotoisin oleva hyökkääjä on pelannut urallaan Kolumbian kahdella korkeimmalla sarjatasolla 125 ottelua, joissa hän on tehnyt 16 maalia. Real Salt Laken riveissä miehen tilille kertyi 105 MLS-ottelua, joissa maaleja syntyi 11 kappaletta. 

Garcia on ensi näkemästään uudessa ympäristössä iloinen ja hän odottaa jo innolla kesän pelejä.

– Todella hyvät fiilikset olla täällä. Treeneistä on jäänyt hyvä fiilis, tässä joukkueessa on hyviä pelaajia ja mukavia ihmisiä. Minut otettiin heti avosylin vastaan ja minulle tuli hyvin kotoisa olo siitä. Nyt aion nauttia olostani täällä ja pyrin auttamaan joukkuetta omilla suorituksillani.

“Olmes on kokenut kettu”

PK-35:n 9-paikka on ollut alkukauden täysin Willem Haapiaisen hallussa. Muutamassa ottelussa mukana ollut Ville Salmikivi on edelleen mukana kuvioissa, mutta hän kärsii tällä hetkellä ikävästä loukkaantumisesta, joka pitää miehen sivussa vielä viikkojen ajan. Lisäksi 2003-syntynyt Florian Troni on harjoitellut joukkueen mukana alkukauden. Päävalmentaja Kim Raimi avaa 9-paikan tilannetta. 

– Olemme Jaren kanssa etsineet aktiivisesti 9-paikan pelaajaa, mutta samaan aikaan olemme edenneet asian kanssa maltillisesti. Willem Haapiainen on ollut käytännössä ainoa meidän puhdas 9-paikan pelaaja ja hän on pelannut käytännössä kaikki saatavilla olleet minuutit. Olen tyytyväinen siihen miten ‘Wipu’ on talvikaudella suoriutunut, mutta tarvitsemme kuitenkin myös kilpailua lisää tuolle pelipaikalle. Tämä mahdollistaa myös erilaisten hyökkäys ryhmitteleminen käyttämisen.

Raimi uskoo, että Garcialla on mahdollisuus nousta sarjan eliittihyökkääjien joukkoon.

– Olmes on kokenut kettu, mutta silti edelleen erinomaisessa peli-iässä. Peli- ja harjoittelutuntuman puutteen takia meidän pitää olla kuitenkin maltillisia hänen kanssaan alkuun ja ajaa tietyt asiat rauhassa sisään. Uskon, että kauden alkuun mennessä meillä on hyvin iskukykyinen kaveri jalkeilla.

– 100 ottelua MLS:ssä antaa tietenkin jotain osviittaa, millaisessa paineessa Olmes on tottunut toimimaan. Saamme Olmesin mukana pelillistä laatua boksin lähettyville, mutta myös arvokasta kokemusta ja röyhkeyttä keskisektorille lisää. Sosiaalisena ihmisenä Olmes tulee myös sopeutumaan ryhmäämme erittäin hyvin ja hän tuo samalla varmasti lisää voittamisen kulttuuria joukkueeseen. 

Bienvenido a PK-35, Olmes!

PK-35:n kausikortit

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)
Juuso Tamminen (mv)
Rafael Zbinden (mv)

Yassin Adam
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye
Esa Terävä
Hussein Mohamed
Pauli Kuusijärvi
Omar Jama
Mustafa Beyai
Olmes Garcia

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap