Menu

Onnittelut Hans Häyryselle!

Pallokerho-35:n T12-joukkueen apuvalmentaja ja rahastonhoitaja Hans Häyrynen on valittu seurassa heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Häyrysen ensikokemukset PK-35:stä ovat noin neljän vuoden takaa, kun hänen tyttärensä oli liittynyt seuraan. Hans vietti aikaansa aluksi kentän laidalla, kunnes pari vuotta sitten aloitti T12:n rahastonhoitajana ja puolisen vuotta myöhemmin apuvalmentajana.

– Olen itse pelaillut puulaakifutista ja ylimmillään vitosdivarissa. Viimeiset yli 25 vuotta ovat kuluneet aina jossakin sarjassa. Koen olevani nyt enemmän apuvalmentaja kuin rahastonhoitaja, vaikka tietysti kumpikin homma on hoidettava mahdollisimman hyvin, Häyrynen, 46, sanoo.

Hans on suorittanut valmentajien starttikoulutuksen ja on parhaillaan mukana ikävaihekoulutuksessa. Parasta ja palkitsevinta valmentamisessa on hänen mielestään mahdollisuus nähdä läheltä pelaajien kehitys. Totta kai itse pelikin kiinnostaa.

– Apuvalmentajana oppii paljon myös itsestään, kun kaikkea ei voi tietenkään osata. Ja jos pelaajia kuuntelee, heiltäkin voi aina oppia uutta. On hienoa olla mukana tiiviissä ja hyvähenkisessä joukkueessa, jossa ei ole neljän vuoden aikana tapahtunut kovin paljon vaihtuvuutta, Hans jatkaa.

– Kymmenvuotiaat ovat eräänlaisessa leikinomaisuuden ja lajiin kiinnittymisen välivaiheessa. Heitä on todella kiva valmentaa. Olen oppinut tuntemaan pelaajamme varsin hyvin. Tärkeimpiä asioita on pyrkiä pitämään yllä hyvää mieltä.

Häyrynen myöntää, että jalkapalloseuran vapaaehtoistoiminnassa tulee silloin tällöin mietittyä sen isoa yhteiskunnallista merkitystä. Tämä tärkeä asia on selvinnyt hänelle pikkuhiljaa itse tekemisen myötä.

– Kun kilpailullinen polku kapenee kärkeä kohti, vapaaehtoisvalmentajan näkökulmasta on oleellista, että lapsilla ja nuorilla säilyy liikunnallinen harrastus, on taso sitten mikä tahansa. Parhaassa tapauksessa se voi kestää läpi elämän. On hyvä tilanne, jos kilpatoiminta ja lajin parissa pysyminen tukevat toisiaan.

PK-35 seurana on temmannut Häyrysen mukaansa, kun sen värejä ja logoa tulee kannettua useana iltana viikossa. Hän kuvailee punamustia perinteikkääksi seuraksi, jossa on vahva tyttöfutiskulttuuri.

– Yleisellä tasolla naisten arvokisat ovat lisänneet merkittävästi toiminnan näkyvyyttä ja kiinnostavuutta. En ole koskaan aiemmin nähnyt tällaista vastaavaa buumia. Nyt olisikin otollinen hetki satsata ja suunnata huomiota herkästi liikkuviin potentiaalisiin harrastajiin.

Pallokerho-35 onnittelee Hans Häyrystä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futissyksyä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap