Menu

Onnittelut Johanna Sarasteelle!

Pallokerho-35:ssä joukkueenjohtajana toimiva Johanna Saraste on valittu seurassa joulukuun 2021 Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

 

Sarasteella on PK-35:stä kokemusta jo vuodesta 2014, jolloin hänen lapsensa liittyivät seuraan. Hän on viime vuosina toiminut punamustien TB1-joukkueen joukkueenjohtajana ja on kuluvan talven aikana siirtynyt vastaaviin tehtäviin seuran liigajoukkueeseen.

 

– Naiset ja B-tytöt tekevät keskenään toimivaa yhteistyötä. On tärkeää, että junioripuolelta on olemassa tie Kansalliseen Liigaan. Vaikka pelaajia on jo tähän mennessä noussut B:stä naisten joukkueeseen, yhteistyössä on yhä kehittämisen varaa, Johanna sanoo.

 

– Omaa tehtävääni helpottaa, että meitä on liigajoukkueessa kaksi joukkueenjohtajaa. Jaan yhteiset hommamme sujuvasti aisaparinani hyvää työtä tekevän Juha-Petteri Laakkosen kanssa.

 

Futista aikoinaan Seinäjoen mimmiliigassa pelannut Saraste on toiminut PK-35:ssä myös huoltajana, rahastonhoitajana ja talkooaktiivina esimerkiksi kansainvälisissä turnauksissa, joita seura on järjestänyt. Hänelle on jäänyt toiminnasta muiden vanhempien kanssa iso määrä erittäin mukavia muistoja.

 

– Matka-, kuljetus- ja ateriajärjestelyt ovat toimenkuvani ydintä. Itselleni on tärkeää, että kaikki on hoidettu viimeisen päälle hyvin, Johanna jatkaa.

 

– Livepöytäkirjan pitoa olen vähän jännittänyt, mutta sekin on lopulta sujunut. Tämä kaikki on mukavaa hommaa ja itselleni rakas harrastus. Toiminta Kansallisessa Liigassa on jonkin verran vaativampaa kuin junioritasolla, mutta opin ja opimme koko ajan lisää. Tämä on kauttaaltaan tosi makea yhteinen juttumme.

Saraste alleviivaa, että PK-35:ssä on iso määrä tarvittavia ja aina auliita apukäsiä. Kansallisen Liigan kotiottelujärjestelyt vaativat paljon. Johanna kokee, että Suomen pääsarjatasolla kaikki on isompaa kuin junioreissa, missä tietynlaista byrokratiaa ei välttämättä tule kohdattua.

 

– Vapaaehtoisia on ylipäätään vaikea saada toimintaan mukaan, mutta nyt esimerkiksi itseni jälkeen seuran TB1-joukkue on saanut aivan loistavan uuden joukkueenjohtajan. Haluan tässä samalla kiittää myös Mira Putkosta ja muita toimihenkilöitä, joilta olen saanut paljon apua.

 

Sarasteen mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että joukkueiden valmentajat voivat keskittyä rauhassa omaan tehtäväänsä. He antavat joukkueenjohtajalle toiveet ja suuntaviivat, joiden mukaan toimitaan. PK-35 on ollut Johannalle alusta asti miellyttävä ympäristö, missä toimia.

 

– Mukava toimintamiljöö on viihtyvyyden tae. Kun minua kysyttiin joukkueenjohtajaksi, olin aika pian valmis. On todella tärkeää, että kaikkien taustojen välinen yhteistyö toimii. Yhteydenpitoa voi aina seuran sisällä toki myös kehittää, mutta menemme koko ajan yhä parempaan suuntaan, Johanna sanoo.

 

– Seuran puolelta on tullut useisiin tilanteisiin hyviä vastauksia. Kansallinen Liiga kaikkiaan on sen verran iso kokonaisuus, että seuran onkin tiedotettava, kuka hoitaa mitäkin. Meille on tietysti tärkeintä, että pidämme omista pelaajistamme mahdollisimman hyvää huolta.

 Johanna toivottaa lopuksi menestystä ja kaikkea muutakin hyvää TB1-joukkueen pelaajille. Yhteiset vuodet olivat todella antoisia. Johanna on valmis auttamaan joukkueen pelaajia aina tarvittaessa tästä eteenkinpäin.

– Toivottavasti tapaamme taas! Odottelemme teitä täällä Kansallisessa Liigassa!

 

Pallokerho-35 onnittelee Johanna Sarastetta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskautta 2022!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap