Menu

Onnittelut Petri Hariselle!

PK-35:ssä useissa eri vapaaehtoistehtävissä vuosien ja vuosikymmenten varrella toiminut Petri Harinen on valittu seurassa elokuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Elettiin 1970-luvun alkupuolta, kun Pihlajistossa asunut Harinen, nyt 57, liittyi PK-35:n nappulaliigaan Haitin joukkueeseen. Pelaaminen loppui lyhyeen syystä, jota hän ei enää muista, mutta parikymmentä vuotta myöhemmin hän palasi tuttuun ympäristöön taas täynnä intoa.

 

– Avainhenkilönä oli silloin Assu (Timo Asikainen), jonka kautta liityin seuran toimintaan uudestaan mukaan. Olen toiminut ja auttanut kaikenlaisissa eri tehtävissä, kuten kentänhoidossa, kotipelien järjestelyissä ja niin edelleen, Harinen sanoo.

 

– Meitä on aika iso vapaaehtoisporukka, joka tekee tarpeen mukaan mitä milloinkin. Meillä ei ole mitään erityistä karttaa, jonka mukaan suunnistetaan, vaan apua tarjotaan aina tarvittaessa niin paljon kuin mahdollista.

 

Harinen tunnetaan seurayhteisössä lempinimestään ”Härski”, mutta se ei todellakaan kuvaa hänen avointa, avuliasta ja joviaalia luonnettaan. Hän kuuluu Pihlajamäen kentän maineikkaisiin Herrasmiehiin, jotka ovat jo vuosikymmenten ajan kokoontuneet säännöllisesti viettämään futiksentäyteistä laatuaikaansa joko Pihlikseen tai Savelan vanhalle seuratoimistolle.

 

– Ikimuistoisimpia hetkiä ovat olleet ainakin sarjanousut. On hienoa, kun pelaajat ovat saaneet työstämme palkinnon ja nousseet seuraavalle tasolle, minkä kunniaksi on tietysti järjestetty pieniä kinkereitäkin, Härski jatkaa.

 

– Esimerkiksi liigakaudella 1998 toimin kotiotteluissa yhtenä työjuhtana. Asetimme kentänlaitamainokset ja poistimme ne heti pelien jälkeen. Lisäksi ripustimme Kehä Ykkösen silloille ottelumainoksia. En edes muista kaikkea, mitä täällä on tullut tehtyä.

 

PK-35:stä tekevät Harisen mukaan hienon seuran hyvät ihmiset ja loistavat fasiliteetit. Hän laskee olevansa Pihliksen kentällä keskimäärin viisi kertaa viikossa ja kertoo nauttivansa yhteisestä ajasta keskenään erilaisten persoonien kanssa.

 

– Kaikkien ei tarvitse olla yhdestä ja samasta puusta. Joskus on kiva vähän väitelläkin, kunhan se tapahtuu hyvässä hengessä, Härski naurahtaa.

 

– Tämä on koko ajan eteenpäin menevä seura, joka tarjoaa hyvät eväät ja sopivasti haasteita niin pelaajille kuin valmentajille. On sekä kilpajoukkueita että haasteryhmiä, joista jokaiselle löytyy mahdollisuus pelata ja harjoitella omalla tasollaan. Lisäksi koulutettujen valmentajien määrä kasvaa ja laatu paranee jatkuvasti.

 

PK-35 perustelee Harisen valintaa Kuukauden vapaaehtoiseksi siten, että ”hän on aina valmiina auttamaan ja luo hyvää fiilistä MagneCit Areenalla”. Härski on malliesimerkki kullanarvoisesta vapaaehtoistoimijasta, jonka merkitys ja vaikutus seuralle näkyvät muuallakin kuin tulostaululla tai sarjataulukoissa.

 

– Hyvää futissyksyä kaikille! Härski lähettää lopuksi terveisiä koko seurayhteisölle.

 

PK-35 onnittelee Petri Harista valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle lisää antoisia hetkiä futisseuratoiminnan parissa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap