Menu

Onnittelut Tommi Ikoselle!

Pallokerho-35:n naisten liigajoukkueen kotiotteluissa ansiokasta työtä jo kaksi kautta tehnyt Tommi Ikonen on valittu seurassa syyskuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Ikonen vastaa Kansallisen Liigan kotipelien tilastoinnista, jonka tuottama data siirtyy suoraan Palloliiton ja Veikkauksen tulospalveluun. Hän kirjaa otteluiden aikana tietokoneelleen suurimman osan kaikista pelitapahtumista.

– Kärjistetysti voisi sanoa, että tilastoin kaiken muun paitsi rajaheitot. Homma vaatii haukansilmää ja jatkuvaa keskittymistä. Pelin aiheuttamat tunnetilat eivät saa viedä liikaa mukanaan. Nykytekniikka antaa toki mahdollisuuden tarvittaviin korjauksiin ja muokkauksiin, Ikonen kuvailee rooliaan.

– Tarvitsen tehtävääni vähintään yhden apuhenkilön, joka on yleensä ollut vaimoni tai joku seuran työntekijä. Kentällä tapahtuu niin paljon, että yksin tässä ei pärjäisi. Yhteistyön on toimittava mahdollisimman saumattomasti aina 45 minuuttia kerrallaan. Olen tottunut toimimaan tekniikan parissa ja olen tässä futistilastoinnissa aika itseoppinut. Tekemällä oppii.

Ikosen tyttäret Ella ja Elisa ovat edustaneet punamustia jo vuosikausia ja olivat päättyneellä kaudella naisten liigajoukkueen sopimuspelaajia. Tommi lähti vapaaehtoistoimintaan mukaan kaksi vuotta sitten joukkueenjohtajan kysyttyä häntä tehtävään.

– Pelit tulisi seurattua joka tapauksessa, mutta tässä roolissa ne tulee katsottua hyvältä paikalta tavallista tarkemmin. Meillä on kiva porukka, jonka kanssa on mukava toimia yhdessä ja tuumailla ottelun kulua. Pelien jälkeen teen hetken yhteistyötä myös tuomariston kanssa.

PK-35:ssä tarvittaessa huoltajan ja joukkueenjohtajankin tehtävissä toiminut Ikonen vakuuttaa tykkäävänsä seurasta ja sen lämminhenkisyydestä, vaikka tuntee siitä omien sanojensa mukaan vain raapaisun. Hän sanoo kokevansa itsensä lähinnä katsojaksi, joka mielellään auttaa tarvittavissa tehtävissä.

– Tiedonkulussa on ehkä jonkin verran parannettavaa, mutta koko toiminnan päätarkoituksena on joka tapauksessa nauttia ja kehittyä yhdessä. On motivoivaa nähdä läheltä nuorten pelaajien kehitys ja heidän tunteensa laidasta laitaan. Totta kai on ylipäätään tärkeää, että nuoret liikkuvat, Tommi jatkaa ja lähettää lopuksi kaikille peekoolaisille hyvin yksinkertaisen terveisensä.

– Punamusta!

Pallokerho-35 onnittelee Tommi Ikosta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle lisää antoisia hetkiä futiksen parissa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap