Menu

Oppisopimusten kautta lisää laatua

Valmennuksen jatkuvaan kehitykseen ja kehittämiseen vahvasti satsaava Pallokerho-35 on palkannut toimintaansa kolme oppisopimustyöntekijää, joista jokaisen nimikkeenä on seuravalmentaja.

Tehtävissään ovat syksyn ja talven aikana aloittaneet Petri Hämäläinen, Lari Kuronen ja Damir Gadinov, joista Petri ja Lari vastaavat nyt seuraaviin kysymyksiin:

1) Mitä toimenkuvasi pitää sisällään?

2) Millainen on aiempi jalkapallotaustasi?

3) Kuinka pyrit tehtävässäsi kehittämään seuran toimintaa?

 

Petri Hämäläinen, 38

1) – Pääpaino on juniorivalmennuspuolella. Vastuuryhmänäni on tyttöjen 2013-ikäluokka, minkä lisäksi osallistun myös T12:n ja T15:n toimintaan. Valmennan siis käytännössä Miro Kautin apuna nuorimmissa tyttöikäluokissa sekä myös poikien 5v5-joukkueissa. Isona tavoitteena on lasten liikunnan kehittäminen. Suoritan parhaillaan liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoa. Tarkoituksena on valmistua kahden vuoden sisällä.

2) – Pelasin juniorina hyvinkin aktiivisesti sekä varhaisaikuisiässä alasarjoissa ja harrastejoukkueissa. Tyttäreni liityttyä PK-35:een vajaat kolme vuotta sitten palasin futiksen pariin ja aloin tutustua tämän seuran toimintaan. Jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni.

3) – Yksi iso syy, miksi hain tähän tehtävään, on mahdollisuus kehittyä valmentajana. Koen, että elämänkokemuksestani ja monipuolisesta työhistoriastani voi olla hyötyä positiivista murrosta elävälle seuralle. Olen toiminut muun muassa myyntitehtävissä ja ravintola-alalla, joten tunnen työelämää aika laaja-alaisesti. Toivon, että pystyn tätä kautta saamiani näkemyksiä välittämään tarvittaessa seuran käyttöön. On ollut hieno huomata, että PK-35:ssä kysytään ja huomioidaan eri toimijoiden näkökulmia. Itse kenttätyössä pyrin parhaani mukaan hyödyntämään omaa persoonaani, innostustani ja sosiaalisuuttani.

Lari Kuronen, 21

1) – Työnkuvani on hyvin selvä. Toimin poikien 2008-ikäluokassa vastuuvalmentajana sekä B-pojissa apuvalmentajana. Osallistun myös taitokoulutoimintaan ja tarvittaessa toimistotöihin. Vastuuvalmentajana suunnittelen ja vedän treenit, etsin harjoitusvastustajia ja sopivia turnauksia. Kannan vastuun koko nollakasipoikien ikäluokasta, joten olen aika paljon tekemisissä myös vanhempien kanssa. B:n apuvalmentajana toimin hyvin perinteisesti päävalmentajan apuna ja osallistun joukkueen toiminnan suunnitteluprosessiin.

2) – Pelasin 18-vuotiaaksi saakka, kunnes lopetin A-junnujen SM-karsintoihin. 12-14-vuotiaana pelasin PK-35:ssä ja vuonna 2019 aloitin seurassa valmentajana nollakasien haastejoukkueessa. Olen siis valmentanut pari vuotta, jona aikana tämä ikäluokka on tullut varsin tutuksi.

3) – Mielipiteeni on aika selvä: vaikka emme olisi aina teknisesti kaikkein taitavimpia, motivaatio, hyvä asenne ja yhtenäinen joukkuepelaaminen voivat kantaa pitkälle. Pyrin nostamaan tätä ajatusta esille niin nollakaseissa kuin B:ssä. Esimerkiksi 08:ssa olemme voittaneet joukkueita, joilla on ollut meitä parempia yksilöitä. Puolustamme, prässäämme ja teemme kaikki muutkin asiat yhdessä. Tällöin voimme pärjätä hyvin. Joukkue on aina vahvempi kuin yksittäiset pelaajat.

 

Pallokerho-35 toivottaa Petri Hämäläiselle, Lari Kuroselle ja Damir Gadinoville antoisia hetkiä jalkapallon parissa punamustassa futisperheessä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap