Menu

Otso Knuuttila PK-35:n maalinsuulle!

PK-35:n alkavan kauden maalivahtitrio julkaistaan tämän viikon aikana. Ensimmäisenä miehenä uunista ulos otetaan 29-vuotias veräjänvartija Nurmijärveltä, Otso Knuuttila siirtyy NJS:n riveistä PK-35:n paitaan kauden 2022 mittaisella sopimuksella.

– Kerrassaan loistava fiilis sopimuksesta, kun pääsen testaamaan itseäni Kakkosen vuosien jälkeen nyt sarjatasoa ylempänä. Hienoa, että PK-35:ltä löytyi luottoa minuun ja nyt on minun aikani näyttää olevani sen luoton arvoinen. 

– PK:hon on ollut alusta asti lämmin ympäristö tulla ja tekeminen joukkueessa on ollut heti hyvin intensiivistä sekä suunnitelmallista. Hyvä fiilis kaiken kaikkiaan tulevasta. 

Knuuttila on NJS:n kasvatti ja maalivahti onkin pelannut lähes koko uransa Palokärkien riveissä. Vuodet 2015-16 Knuuttila vietti opiskeluiden parissa Lappeenrannassa ja edusti PEPO:a, mutta opiskeluita lukuun ottamatta koko ura on mennyt NJS:n paidassa. 

– Onhan tässä hieman sopeutumista, sen verran pitkään olen viettänyt aikaa tutussa vanhassa ympäristössä Nurmijärvellä. Silti heti minulla on tullut hyvä kuva PK:n tekemisestä ja ei todellakaan tarvitse toimintatavoista ja vastaavista asioista murehtia. Hyvin olen heti sopeutunut uuteen ympäristöön.

Knuuttila on noussut viimeisten vuosien aikana Kakkosen ehdottomaan maalivahtieliittiin. Urallaan 77:ssä Kakkosen ottelussa 20 nollapeliä torjunut Knuuttila valittiin Kakkosen A-lohkon parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2020.

– En ole ihan nuori kundi enää, ja nyt on se hetki, kun haluan nähdä ja kokeilla vielä omia rajojani jalkapalloilijana. En halua jälkikäteen ajatella mitä, jos olisin tehnyt näin olisi voinut tapahtua näin. Minulla oli nyt mahdollisuus edetä urallani ja nyt pääsen kokeilemaan uudella tavalla rajojani, se on hienoa.  

Knuuttila kertoo omiin vahvuuksiinsa kuuluvan proaktiivisuuden hänen kokonaisvaltaisessa pelaamisessa, kommunikoinnin oman joukkueen kanssa ja hyvän päätöksenteon varsinkin puolustussuuntaan.

PK-35:n alkavan kauden koko maalivahtitrio julkaistaan tämän viikon aikana. Knuuttila odottaa innolla tulevaa työskentelyä kollegoiden kesken.

– Koen tulevan kilpailutilanteen vain positiivisena asiana. Se on meille kaikille hyvä juttu, puskemme toisiamme eteenpäin ja toisaalta myös pystymme tukemaan toisiamme. Lähdemme kuitenkin yhdessä rakentamaan sitä arkea joukkueessa, joten semmoinen hyvä yhteinen tiimitekeminen on tärkeää. 

Jo joulukuusta lähtien joukkueen mukaan ollut Knuuttila uskoo, että PK-35:n uuden maalivahtivalmentajan Tomi Maanojan antavan paljon hänelle apuja vielä maalivahtina kehittymiseen.

– Meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys ja kaikista asioista olemme pystyneet kommunikoimaan alusta asti. Meillä on ollut treeneissä jo nyt hyvä tekemisen meininki, ei toisaalta millään tavalla liian jäykkää toimintaa. Uskon, että Tomi pystyy hyvin monipuolisesti auttamaan minua pelaajana, hänellä on hyvä visio tekemiseen.

Knuuttila pelasi kaudella 2020 kolme ottelua PK:ta vastaan NJS:n maalinsuulla. PK oli kahdessa Pihliksessä pelatussa ottelussa parempi, mutta NJS nappasi kotinurmellaan kotivoiton.

– Ne olivat siistejä pelejä pelata, ja tuntui niissä peleissä olleen aika paljon tunnettakin mukana. Oli hauskaa pelata jo silloin Pihliksessä, oli jo silloin kiva tunnelma ja hyvä alusta pelata. Odotan jo paljon pääsemistä pelaamaan sinne myös kotijoukkueen väreissä!

”Otson perusteet torjumiseen ovat hyvässä kunnossa”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi pitää Knuuttilaa hyvänä avauksena joukkueen maalivahtosastolle.

– Otso on toiminut NJS:n kapteenina monta vuotta, ja hän tuo myös sitä kautta lisää johtajuutta meidän ryhmäämme. Otso suhtautuu jalkapalloon yleisellä tasolla ammattimaisesti aina harjoittelusta valmistautumiseen. Uskon, että nimenomaan Tomi Maanoja on tällä hetkellä erinomainen maalivahtivalmentaja ja tuki Otsolle tulevana vuonna.

– Otson perusteet torjumiseen ovat oikein hyvässä kunnossa, kun peilataan Ykkösen tasolla nähtyyn toimintaan. Tietyt asiat luonnollisesti muuttuvat Kakkosesta Ykköseen siirryttäessä, mutta meiltä löytyy vakaa usko, että Otso omaksuu asiat nopeasti ja pystyy mukautumaan asioihin ja on valmis sitä kautta myös itse kehittymään kokonaisvaltaisesti.

– Yhteenvetona Otso on erittäin mielenkiintoinen lisä maalivahtiosastollemme.

 

Tervetuloa Pihlikseen, Otso!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap