Menu

LAUANTAINA 21.5. KLO 17:00 EKENÄS IF – PK-35

Pistejahti jatkuu Tammisaaressa. Takana on ehjä harjoitusviikko, ja asenne treeneissä on ollut kohdallaan. Alkukauden tulokset eivät ole olleet toivottuja, mutta usko joukkueessa on kova, että kelkka kääntyy. PK-35 järjestää otteluun kannattajilleen bussikuljetuksen, ja tilaa on vielä. Lähde siis mukaan osoittamaan tukesi joukkueelle vaikeina aikoina! Mikäli olet estynyt lähtemään, on ottelu katsottavissa Ruutu+ -palvelusta.

Sunnuntainen Jaro-ottelu oli punamustilla laseilla tarkasteltuna kaikin puolin vaikea. Pietarsaarelaisjoukkue ratkoi pelin toisen puoliajan ensimmäisen kympin aikana, ja loppulukemat eivät jättäneet paremmasta joukkueesta epäilyksiä. 

Näin päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua sen päätyttyä.

– Raaka tulos taas, joka ei jätä selittelyille sijaa. Jaro oli tänään ehdottomasti parempi joukkue, vaikka numerot olivatkin pelitapahtumiin nähden todella karut. Pelaajat yrittivät kaikkensa vielä 3-0-tilanteessakin, mutta yksinkertaisesti tänään meille ei ollut tarjolla pisteitä.

– Sama trendi jatkuu, missä vastustaja rokottaa armotta ja se kierre on vain saatava katki. Jatketaan työntekoa, vaikka meitä potkitaan päähän tällä hetkellä kovaa. Usko ei lopu.

Raimin mukaan aikaisempien otteluiden tuloksia ei saa tuijottaa liikaa, ja eteenpäin on mentävä.

– Koen, että tässä vaiheessa Jaro -pelin tapahtumia on turha perata enää joukkueen ulkopuolella. Hyväksytään lopputulos, Jaro oli parempi. Jatkossa ollaan parempia, rohkeampia, ja ennen kaikkea kovempia. Tiedetään, mitkä asiat johtivat lopputulokseen ja niitä lähdetään korjaamaan.

HARJOITUSVIIKKO

Joukkue on päässyt pitkästä aikaa harjoittelemaan ehjästi kokonaisen arkiviikon, kun pelejä ei ole ollut. Viime viikon kahta runsasmaalista tappiota on nyt ehditty sulatella, ja asenne harjoituksissa on ollut hyvä. 

– Joukkue laittaa itseään likoon treenikentällä, siitä voi valmentajana olla ylpeä. Se palkitaan vielä. Usko joukkueella on vahva että kurssi kääntyy pian kun tekemisen taso säilyy päivittäin.

ODOTUKSET EKENÄS IF-OTTELUUN

Joukkueet kohtasivat talvella Ykköscupin lohkovaiheessa, jolloin EIF oli Tammisaaressa parempi lukemin 3-2 loppuhetkien voittomaalilla. Valmennusjohto oli silloin kuitenkin tyytyväinen näkemäänsä.

– Valmentajan silmin katsottuna teimme tänään lukemattomia asioita hyvin kentällä, tulokset kyllä seuraavat vielä perästä, kun uskomme omaan tekemiseen. Kontrolloimme ottelua pallottomana ja pallollisena taidokkaasti läpi ottelun. Puolustimme ylempää todella laadukkaasti ja väsytimme EIF:n kuilun partaalle pallollisena ottelun loppua kohden. Hatunnosto ehdottomasti pelaajille tämän päivän kokonaisvaltaisesta suorittamisesta kentällä.

Cup-ottelusta on vierähtänyt kolme kuukautta, ja tilanne on tietysti aivan erilainen, kun joukkueet asettuvat lauantaina vastakkain. Tammisaarelaiset lähtivät kauteen 2022 taistelemaan noususta, mutta ovat kärsineet viidessä ottelussaan tappiot avauskierroksella kotonaan TPS:lle, ja edellisellä kierroksella JäPS:n vieraana. Voitot ovat tulleet PEPO:sta ja Jarosta kotikentällä. Sarjasijoitus löytyy keskikastista. 

Joukkueen Cup-juna puksuttaa Punamustien tavoin edelleen eteenpäin, vaikka Kakkosen KaaPo laittoikin kapuloita tammisaarelaisten rattaisiin edellisellä kierroksella. EIF voitti ottelun lopulta vasta rangaistuspotkukilpailun kautta.

– Tammisaaresta ei haeta pisteitä helpolla. EIF:ä vastaan otteluissa on tupannut sattua ja tapahtua. Sen takia pelinkuvan ennustaminen tässä vaiheessa on mahdotonta. Tottakai pyrimme ohjaamaan toimintaa haluttuun suuntaan ja jos siinä onnistumme, uskon että meillä on hyvä mahdollisuus voittaa.

– Mielestäni hieman viime vuotta suoraviivaisempi EIF on lauantaina vastassa. Heidän hyökkäyspäästään löytyy monipuolista ratkaisuvoimaa ja sen suhteen meidän on yksinkertaisesti tehtävä asioita paremmin peilattuna edellisiin otteluihin. He kärkkyvät pieniäkin uinahduksia ja valppaana pitää olla kokoajan. Kova haaste edessä.

ESITTELYSSÄ EKENÄS IF

Seuran tavoitteet noususta Veikkausliigaan olivat jo viime kaudella olemassa. Se aloittikin kautensa hyvin, mutta kesällä tapahtunut huono vaihe sai joukkueen tippumaan nousutaistelusta. EIF voitti seitsemästä kesä-heinäkuun ottelustaan ainoastaan yhden, joka tarkoitti myös liikettä päävalmentajan pallilla, ja Guillem Santesmases sai lähteä.

Kaudella 2022 Ekenäs IF:n penkin päässä nähdään FC Hakasta tuttu Mikko Manninen. Pelaajistossa on tapahtunut suhteeliisen paljon liikennettä, kun lähes puolet avauskokoonpanon pelaajista lähtivät muihin maisemiin. Silti paperilla EIF:llä on yksi sarjan vahvimmista joukkueista, ja sen tavoite noususta voi hyvinkin konkretisoitua. 

Viime kauden runkopelaajista tärkeät jatkosopimukset täksi kaudeksi rustasivat muun muassa hyökkäävissä rooleissa viihtyvät Stanislav Efimov ja Valdrin Rashica sekä maalivahti Mehdi El Moutacim. Kaikki edellä mainitut pelasivat vahvan viime vuoden Tammisaaressa.

Uusista hankinnoista eteenkin AFC Eskilstunasta lainattu hyökkääjä Adam Larsson on ollut kovassa iskussa talvikaudesta lähtien. Ruotsalainen teki viidessä Ykköscupin ottelussa neljä maalia, ja samaiset neljä maalia viiteen otteluun myös sarjakaudella. 

Tammisaareen saapui muitakin mielenkiintoisia ulkomaan vahvistuksia, kun toppari Bruno Miguel, topparina alkukaudesta nähty Kevin Moihedja ja keskikenttäpelaaja Karl Madianga pitävät yllään tätä nykyä vihreäpaitaa.

Muita tuttuja saapuneita pelaajia Ykkösen seuraajille ovat MP:stä saapuneet Iiro Äijö ja Yassin Daoussi sekä Gnistania viime vuosina edustanut laitapelaaja Nnaemeka Anyamele.

KOKOONPANOTILANNE

Pietarsaarella loukkaantumisten takia ottelun kesken jättäneistä pelaajista Niko Salminen joutuu olemaan pitkään sivussa pelikentiltä, kun taas Miguel Medinan vamma pitää hänet lasaretissa joitakin viikkoja.

PEPO-ottelussa päävamman saanut Pauli Kuusijärvi ei ole vielä EIF-kamppailussa kokoonpanossa, mutta hänen paluutaan ei tarvitse enää kauaa odotella. Sen sijaan Olmes Garcia palaa lauantaina kokoonpanoon.

OTTELUINFO

Ekenäs IF vs. PK-35

La 21.5. klo 17:00

Tammisaaren keskuskenttä

PK-35 järjestetää otteluun kannattajilleen bussikuljetuksen. Bussi starttaa MagneCit Areenalta klo 15 ja paluu Helsinkiin tapahtuu heti ottelun päättymisen jälkeen.

Matkan hinta on 15€ (+ ottelulippu). Bussin hinta maksetaan joko käteisenä bussissa tai MobilePayna.

Ilmoittautumiset:

juusomalinen27@gmail.com

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap