Menu

Maanantaina 18.4. klo 16 – Gnistan – PK-35

Tästä se lähtee! Ykkönen vuosimallia 2022 starttaa 2. pääsiäispäivänä 18. huhtikuuta täydellä ottelukierroksella. Punamustat avaavat Ykkösen kautensa Oulunkylässä, jossa paikallisvastustaja Gnistan toimii isäntänä. Jos et pääse paikan päälle seuraamaan ottelua, voit seurata sitä tuttuun tyyliin myös Ruutu+ -palvelusta.

Kauden ensimmäinen tosipeli päättyi voittoon!

PK-35 nappasi keskiviikkona Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa EsPaa vastaan kolmannen perättäisen voittonsa. Viimeiset harjoitusottelut SJK Akatemiaa sekä Tampere Unitedia vastaan päättyivät voittoon, ja Matinkylässä voittoputki jatkui 4-0 vierasvoiton turvin. Päävalmentaja Kim Raimi näkee, että EsPa-ottelun esitys olin kaiken kaikkiaan hyvin varma.

– Isoimmissa tavoitteissa onnistuttiin, joita peliin asetettiin. Ammattimaisessa ja yhtenäisessä esityksessä, sekä sitä kautta voittamisessa ja nollapelissä.

EsPa pystyi pitämään PK:n nollilla lähes koko avausjakson, mutta viimeisen vitosen aikana tulleet Willem Haapiaisen sekä Arttu Aurasen osumat tietyllä tapaa ratkaisivat ottelun. Toisella nelivitosella Punamustilla oli enemmänkin mahdollisuuksia lisämaalien tekemiseen, mutta maalinteossa lopulta ainoastaan onnistuivat Niko Salminen sekä Mustafa Beyai

– Kyseessä oli virallinen ottelu, mutta lopulta pelin henki oli enemmän meille harjoituspitoinen, jos peilataan tulevan kauden otteluihin. EsPa puolusti uhrautuvasti boksiaan 8-9 pelaajan voimin kolmen ja neljän maalin tappioasemassakin, joka tarkoitti, että saimme ottelusta enemmän irti tulevaa ajatellen.

– Hatunnosto siitä ettei EsPa lyönyt hanskoja tiskiin missään vaiheessa. Lauoimme ottelussa yli 30 kertaa, keskitimme noin 30 kertaa, etenimme boksiin lähemmäs 50 kertaa, sekä meillä oli noin 20 konkreettista maalipaikkaa. Saimme siis paljon toistoja yläalueelle.

PK-35 eteni voiton myötä Suomen Cupin 4. kierrokselle. Palloliitto julkaisee 4. kierroksen arvontakorit tiistaina 19.4., itse arvonta on edessä torstaina 21.4. ja ottelut pelataan huhtikuun alussa 1.5.-8.5.

Vihdoin Ykkösen kausi käyntiin!

Kevään tulo näkyy Punamustien tekemisessä kauden alkamisen lisäksi siinä, että joukkue on päässyt jälleen harjoittelemaan kotikentälle Pihlikseen, eli MagneCit Areenalle. 

– Perjantaina pääsimme kotikentälle harjoittelemaan, joka oli ehdottomasti omalla tapaa vapauttava tekijä jo itsessään fiiliksen kannalta. Vedimme varsin kevyen setin, joissa kävimme vielä muutamia toimintoja läpi maanantaille. Sunnuntaina ottelua valmistavissa harjoituksissa pääpaino on vireystasojen nostamisessa maanantaille.

Raimi kertoo hänen ja koko joukkueen odottavan erittäin innokkain mielin maanantain kauden avausta. Lähtökohta on kaiken kaikkiaan hyvin mielenkiintoinen, kun Punamustat matkaavat Vantaanjoen toiselle puolen Oulunkylään. 

– Erinomainen asetelma aloittaa kausi, saamme sähköä heti alkuun derbyn muodossa. Näistä peleistä pitää pystyä myös nauttimaan. Tunnetta pitää näkyä kentällä, mutta totta kai pyrimme kanavoimaan sen oikeisiin asioihin.

– Tässä on nyt muutamakin tekijä, mitkä jo itsessään luovat odotusarvoa maanantaille ja usko ryhmäämme on vahva. Hienoa päästä aloittamaan kausi tällaisellä ottelulla!

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat omat kotiottelunsa. Tuolloin koronasiirtojen takia ottelut pelattiin elokuussa viikon sisään. Pihlajamäessä PK voitti Gnistanin lukemin 3-2, mutta oulunkyläläiset maksoivat potut pottuina kotonaan loppulukemien ollessa Gnistanin eduksi 4-1.

– Viime kaudella pyörittelimme Gnistania kotikentällä, mutta olimme lopulta aikalailla lampaita Oulunkylässä ja siihen haetaan nyt selkeätä muutosta. Sen tiedämme, että helpolla Oulunkylästä ei pisteitä lähde mukaan, mutta ainoa tulostavoite on voittaa ottelu.

Ykkönen vuosimallia 2022

Ykkösen kausi 2022 pelataan hyvin pitkälti samalla tavalla, mitä viime kausikin. Ensiksi edessä on 22 ottelun runkosarja, jossa kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti. Näiden otteluiden jälkeen joukkueet jaetaan kuuden joukkueen ylempään ja kuuden joukkueen alempaan loppusarjaan, joissa jokainen joukkue pelaa viisi ottelua. 

Alemman loppusarjan kolme viimeistä joukkuetta putoaa Kakkoseen kaudeksi 2023. Ylemmän loppusarjan jälkeen sarjan kärjessä oleva joukkue nousee Veikkausliigaan kaudeksi 2023. Muutos viime kauteen on se, että tänä vuonna ylemmän loppusarjan sijoilla 2-4 olevat joukkueet pelaavat omat karsintansa siitä, kuka pääsee karsimaan Veikkausliigapaikasta kaudelle 2023 liigassa sijalle 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Tämä karsinta pelataan sillä tavoin, että ensiksi kolmanneksi sijoittunut joukkue kohtaa kotikentälleen yksiosaisessa ottelussa Ykkösessä neljänneksi sijoittuneen joukkueen. Tuon ottelun voittaja kohtaa vieraskentällään Ykkösessä toiseksi sijoittuneen joukkueen myöskin yksiosaisessa ottelussa. Tuon ottelun voittaja karsii Veikkausliigapaikasta kaudelle 2023, liigassa 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan. 

Lukaise myös meidän kausiennakko tulevalle Ykkösen kaudelle. Ennakossa esittelemme jokaisen Ykkösen joukkueen. 

Odotukset Gnistan-otteluun

Viime kaudella Gnistan kesän aikana hetken aikaa paahtoi Ricardo Duarten johdolla sarjakärjessä, mutta lopulta joukkue joutui pidempään mollivoittoiseen putkeen, joka tiputti oulunkyläläiset nousuvauhdista. Lopulta Gnistan pääsi mukaan juuri ja juuri ylempään loppusarjaan, jossa joukkue sijoittui kuudenneksi. 

Gnistanin harjoituskausi ei ole ollut ainakaan tuloksellisesti paras mahdollinen, mutta kun kausi alkaa ei harjoituskauden tuloksilla ole enää minkäänlaista väliä. Gnistan aloitti PK:n tavoin Suomen Cup-taipaleensa voitolla, kun joukkue haki Kauniaisista 1-0 vierasvoiton Grankulla IFK:sta.

– Gnistanilla on ollut haastava talvi tuloksellisesti. Tuota ei kuitenkaan auta tuijottaa tässä vaiheessa, sillä heidän pelaaminen on kuitenkin mennyt eteenpäin pikkuhiljaa, joten kova haaste on ehdottomasti meillä edessä. Heiltä löytyy ratkaisuvoimaa yläkerrasta ja heillä on selkeä intressi kontrolloida palloa viime kautta vahvemmin, sekä myös edetä kentällä monipuolisemmin kuin viime vuonna.

Ykkönen tunnettiin viime kaudellakin pienten marginaalien sarjana, ja samat teesit nousee esiin heti tämänkin kauden avausottelussa.

– Meillä on tietyt intressit otteluun, mutta kyseessä on kauden 1. sarjaottelu ja samalla derby, jossa pienet marginaalit on käännettävä omaksi eduksi. Tunne ja kaksinkamppailupelaaminen tulevat varmasti näyttelemään omaa rooliaan maanantaina.

Esittelyssä Gnistan

Kahta vuotta vaille satavuotias Gnistan lähtee samantapaisilla odotuksilla kauteen kuin PK. Molemmat joukkueet ovat ilmoittaneet tavoitteekseen TOP4-sijoituksen tämän kauden Ykkösessä. Gnistan lähtee uuteen kauteen uuden päävalmentajan turvin, kun HJK:n organisaatiossa hyvää työtä monen kauden ajan tehnyt Joonas Rantanen palasi kasvattajaseuraansa, tällä kertaa edustusjoukkueen päävalmentajan pallille.

Rantanen on kasannut varsin mielenkiintoista nippua, jossa on jatkuvuutta viime kaudesta, mutta samalla myös uusia kasvoja. Kipinän maalivahtiduona jatkavat Samu VolotinenJiri Koski. Puolustuspään tukipilarina jatkaa kapteeni-Fabian de Abreu, joka on saanut vierelleen uusia kasvoja. Topparit Sampo Ala-Iso (RoPS) sekä Tuukka Andberg (EIF) ovat tuttuja kasvoja jo viime kauden Ykkösestä. Laitapuolustajat Henrik Ölander (AC Oulu) ja Jean Mabinda (HIFK) olivat viime kaudella Veikkausliigajoukkueiden kirjoilla, joskin miesten suurimmat maineteot ovat ainakin toistaiseksi vielä Ykkösen puolelta. 

Keskikenttäpelaajista jatkavat Maximo Tolonen sekä Pasi Forsman, jotka ovat saaneet seurakseen kolme mielenkiintoista nuorta pelaajaa. Fabrice Gatambiye (VPS), Lasse Ikonen (AC Oulu, laina) sekä Tommi Jäntti (HJK Klubi 04) ovat kaikki sellaisia pelaajia, joilta Gnistan varmasti odottaa paljon tulevan kauden aikana.

Hyökkäyspäässä on ollut kaikkein vähiten liikennettä maalivahtiosaston lisäksi. Viime kaudella 14 maalia viimeistelleeltä Douglas Caelta odotetaan varmasti samanlaisia maalimääriä myös tällä kaudella. Kasperi Liikosen, Topi Järvisen sekä Rony Huhtalan jatkot varmasti miellyttävät Gnistan-kannattajia. Aihetta iloon tuo myös varmasti pitkään loukkaantuneena olleen Lucas Moraisin kuntoutuminen pelikuntoon. Uusi kasvo hyökkäyspäässä on MuSasta saapunut Jyri Kiuru.

Kokoonpanotilanne

Muutamia kysymysmerkkejä leijuu vielä PK-35:n pelajaatilanteen ympärillä, mutta varmaa on se, että Punamustat hyökkäävät Gnistanin kimppuun vahvalla rosterilla.

– Tilanne on ehdottomasti hyvä. EsPa-ottelun pelaajisto on kokonaisuudessaan käytössä, selvisimme ehjänä tuosta ottelusta. Keskiviikkona huilannut Nuutti Tykkyläinen palaa kokoonpanoon. Keskiviikkona niin ikään levänneiden Esa Terävän ja Patrick Aaltosen tilanne ratkeaa vielä lähempänä ottelua

Otteluinfo

Gnistan vs. PK-35
Ma 18.4. klo 16:00
Mustapekka Areena, Oulunkylä, Helsinki

Ottelun liput myy Tiketti. Jos et pääse otteluun paikan päälle, kamppailu on katsottavissa tuttuun tyyliin myös Ruutu+ -palvelusta.

Moni PK-35:n kannattaja kokoontuu Punamustien yhteistyökumppani PuksuRoomin tiloihin klo 14 valmistautumaan kauden avausotteluun, josta yhdessä porukka liikenee kohti Oulunkylän MustaPekka Areenaa. PuksuRoomissa on tarjolla hyvän seuran lisäksi myös hyvää ruokaa ja juomaa. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap