Menu

Otteluennakko: HJK Klubi 04 – PK-35

Punamustien kovien harjoitusotteluiden sarja jatkuu lauantaina, kun HJK Klubi 04 isännöi PK:ta. Kamppailu Nollanelosta vastaan käynnistyy klo 16:30 ja pelipaikkana toimii ennakkotiedoista poiketen Bolt Areena. 

PK-35 pelasi vuoden toisen harjoitusottelun viime viikonloppuna, kun pikaisella aikataululla sovittiin ottelu Veikkausliigan viime kauden pronssimitalijoukkue Honkaa vastaan. Honka oli odotetun kova vastus ja loppuluvut olivat taiston päätyttyä 5-0. Ottelun kaikki maalit tulivat PK:n puolustuksen pallonmenetysten johdosta. PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näki ottelussa kuitenkin hyviä elementtejä, vaikka tulos oli selvä. 

– Pääsimme harjoittelemaan viiden linjalla puolustamista huippujoukkuetta vastaan ja puolustamisessa ei sinällään liiallisia ongelmia ollut. Maalithan tuli täysin erilaisista tilanteista. Peli oli meille hyvä ylimääräinen ärsyke, vaikka harmittavia hyökkäyspään poissaoloja tuli päivä ennen peliä ainakin kolme kappaletta.

Punamustien joukkueenrakennus etenee viikko viikolta, ja tällä viikolla julkaistujen viiden sopimuksen myötä kasassa on 13 pelaajasopimusta. Testipelaajia löytyy edelleen monia harjoitusvahvuudesta, mutta sopimuspelaajien määrän noustessa, myös harjoitusarki parantuu jatkuvalla syötöllä. 

– Tämän viikon tekeminen on ollut mielestäni kauttaaltaan laadukkainta tähän mennessä. Eli kyllähän se hieman jo positiivisella tapaa näkyy, että joukkue alkaa muokkautua ja asioita on hieman jo päästy käymään läpikin.

PK-35 kohtaa lauantaina HJK Klubi 04:n, joka valmistautuu Punamustien tavoin Kakkosen kauteen. Molemmat joukkueet pelaavat Kakkosen A-lohkossa alkavalla kaudella. Klubin päävalmentajana toisen kautensa aloittaa Miika Nuutinen, jonka joukkue on pysynyt suht ennallaan viime kauteen verrattaessa. Anton Aaltonen siirtyi FC Interiin, Matias Niemelä KTP:hen ja Erikson Carlos HIFK:hon, mutta muuten joukkueen runko on pysynyt lähes ennallaan. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet muun muassa konkarivahti Antonio Reguero FC Lahdesta, kuusamolaislähtöinen keskikenttäpelaaja Jasper Pikkuhookana Kajaanin Hakasta sekä nigerialaishyökkääjä Francis Etu

Punamustien joukkueenrakennuksen tilanne

PK-35:n kokoonpanossa on edelleen muutamia poissaoloja lauantaina, mutta kentällä nähdään niistä huolimatta varsin mielenkiintoinen nippu.

– Sopimuspelaajista sivussa ovat Tommi Tainio ja Richard Florent, sekä Joel Europaeus, joka aloittaa mukanamme kunnolla ensi viikolla.

– Kentällä nähdään varmasti enemmän ratkaisuvoimaa hyökkäyspäässä kuin tähän mennessä pelatuissa otteluissa. Pääsemme haastamaan taitavaa Klubi 04:n ryhmää ihan pätevällä ryhmällä.

Kuten jo todettua, PK:n joukkueenrakennus etenee hyvää vauhtia, kun kilpakauden alkuun on aikaa lähes päivälleen kolme kuukautta. 13 pelaajasopimusta on tällä hetkellä kasassa, mutta lisää on tulossa jälleen lähiaikoina. Päävalmentaja Raimi kertoo, että maltti on ollut valttia. 

– Tiedossa on ollut, että malttia tarvitaan. Oletus oli, että tammikuun puolen välin jälkeen tilanne alkaa hahmottumaan hiljalleen ja niinhän tässä on käymässä. Olo on luottavainen ja tilanne on edennyt odotetulla tavalla. 

Tänään julkaistuihin Joel Europaeuksen sekä Oskari Kekkosen sopimuksiin Raimi on hyvin tyytyväinen. 

– Saimme nyt viimeiseksi tärkeät sopimukset Joelin ja Oskarin kanssa maaliin. He ovat kovia pelimiehiä Kakkoseen, jotka samalla edustavat meidän uuden tulemisen arvoja nuorina, mutta johtamaan valmiina pelaajina.

– Puolustuspäähän etsimme edelleen aktiivisesti vaihtoehtoja jokaiselle pelipaikalle maalivahdeista lähtien ja toivottavasti meillä on maalivahtitilanteen suhteen viikon sisään positiivisia uutisia kerrottavana. Oma valistunut arvioni on, että maalivahtikolmikon lisäksi etsimme edelleen noin neljää vaihtoehtoa puolustuslinjaan.

– Hyökkäyspäähän etsimme edelleen ratkaisuvoimaa useammankin pelaajan toimesta. Meillä on myös sinne tarjolla hyviä vaihtoehtoja, joista nyt pyrimme kartoittamaan meille sopivimmat ja parhaat.

Info

HJK Klubi 04 – PK-35
La 21.1. klo 16:30
Bolt Arena

Otteluun on vapaa pääsy. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap