Menu

Pe 26.8. klo 18:00 JäPS – PK-35

Punamustilla on edessä torstaina runkosarjan viimeinen vierasottelu, kun teemme maakuntamatkan Järvenpäähän, jossa isäntänä toimii paikallinen Palloseura. Kauden yllättäjä JäPS taistelee vielä kovaa yläloppusarjan paikasta, joten Punamustien haaste perjantaina on luonnollisesti kova. Ottelu on samalla JäPSin 75-vuotisjuhlaottelu. 

Gnistania vastaan piste plakkariin

PK-35:n tappiottomien otteluiden putki venyi viiteen viime lauantaina, kun kauden toisessa derbyottelussa Punamustat tasasi pisteet Gnistanin kanssa. PK johti ottelua kahdesti Hussein Mohamedin ja Ville Salmikiven osumilla, mutta molemmilla kerroilla oulunkyläläiset tulivat tasoihin. 

Voi kuitenkin sanoa, että taisteluasennetta lauantaina ei todellakaan Punamustilta puuttunut, vaan hyvin siipirikkoinen miehistö antoi todellakin kaikkensa Pihliksen keinonurmella.

Päävalmentaja Kim Raimi oli ylpeä joukkueensa suorituksesta Gnistania vastaan. 

– Mikään joukkue tässä sarjassa ei kestä niin kovia poissaoloja määrällisesti ja laadullisesti mistä viime pelissä kärsimme, se on yksiselitteinen fakta. Sen takia olen erittäin tyytyväinen ilmeeseen, jonka saimme kentälle mukaan ja kamppailimme täysin tasavertaisesti Gnistanin kanssa ja olimme jopa lähempänä voittoa kahden johtoaseman myötä. Ainoa mikä nimenomaan harmittaa on johtoasemien hieman liian lepsu menettäminen.

Ottelussa tunteet puolin ja toisin kävivät suhteellisen lämpiminä, mutta suurimmilta ylilyönneiltä vältyttiin. Pelillisesti Punamustien runsaat poissaolot kyllä näkyivät alakerrassa, mutta urakastaan linja kuitenkin lopulta selviytyi kunnialla. 

– Otetaan tietyt hyvät asiat mukaan tuosta ja pyritään olemaan tuloksen kääntäneissä asioissa vielä parempia ja kovempia perjantaina. Alakerran linjakontrolli pitäisi pysyä vielä paremmin kasassa koko ottelun. Lisäksi meidän tulee pelin sisällä pystyä vielä paremmin muokkaamaan etenemistämme suhteessa siihen miten vastustaja meille tilaa antaa, sekä erikoistilanteissa on oltava kovia pelistä toiseen.

Katseet JäPS-otteluun 

Punamustat huilasivat lauantain Gnistan-ottelun jälkeen muutaman päivän, mutta tiistaina alkoi vahva keskittyminen tulevaan JäPS-otteluun. Järvenpäässä ei ole kenenkään ollut helppo pelata tällä kaudella, ja kymmenestä kotiottelustaan JäPS on hävinnyt ainoastaan kolme. Siihen yksi vahva syy on varmasti ollut myös Keskuskentän nurmi ja JäPSin oivallisesti siihen sopiva pelitapa. 

– Olemme pelanneet hyvillä nurmikentillä läpi kauden, mutta nyt siihen tullee pieni muutos. Järvenpään nurmen kunto ei tule meille yllätyksenä emmekä tule sen kritisoimiseen tuhlaamaan energiaa ennen tai jälkeen ottelun. Meiltä pitää löytyä keinot pärjätä kaikilla alustoilla missä otteluita päätetään pelata.

Järvenpään Palloseura on menestynyt parhaiten täksi kaudeksi Ykköseen nousseista joukkueista ja JäPS löytyykin näin komeasti sarjataulukon kuudennelta sijalta, tasapisteissä sijaa alempana olevan KPV:n kanssa. Perjantaina pelissä on siis JäPSillekin todella isot pisteet taistelussa ylempään loppusarjaan. Järvenpääläisten kausi on ollut hieman aaltoileva, mutta usein muutaman huonomman kamppailun jälkeen joukkue on saanut aina käännettyä kelkan positiivisempaan. Nyt joukkueella on pari heikompaa ottelua alla, kun kaksi viikkoa sitten edellinen kotiottelu PEPO:a vastaan päättyi 1-0-tappioon sekä viime lauantaina FF Jaro oli tyly isäntä JäPSille lopputuloksen ollessa 3-1 Pietarsaaressa. 

Näitä kahta edellistä ottelua ennen JäPS nappasi viidestä edellisestä koitoksesta neljä voittoa, joten joukkueen vaarallisuus on vahvasti tiedossa. Järvenpääläiset ovat kotikentällään hävinneet PEPO:n lisäksi MP:lle sekä TPS:lle. Joukkueen vahvasta kotipelaamisesta kuitenkin omaa lukua kertovat muun muassa voitot KTP:stä, Gnistanista sekä Suomen Cupin neljännesvälierävoitto AC Oulusta.

PK-35:n ja JäPSin edelliset kohtaamiset ennen tätä kautta löytyvät vuodelta 2020, kun joukkueet pelasivat samassa Kakkosen lohkossa. PK voitti tuolloin kaikki kolme sarjaottelua yhteismaalieron ollessa 9-1. Pihlajamäessä PK:n voittolukemat olivat 5-0 ja 3-1, perjantain näyttämönä olevalla Järvenpään Keskuskentällä reilut pari vuotta sitten Punamustat hakivat 1-0-vierasvoiton Joni Korhosen suoraan kulmapotkusta lähteneellä laukauksella. 

Noita otteluita on kuitenkaan turha enää tässä vaiheessa muistella, vaikka molemmista joukkueista tuolta kaudelta samoja pelaajia vielä löytyykin. Tarkemmin voidaan katsoa, mitä tämän kauden avauskohtaamisessa tapahtui. Kesäkuussa Punamustat johtivat JäPSiä tauolla 2-0 lukemin Miguel Medinan sekä Yassin Adamin maaleilla, mutta JäPS tuli dramaattisten toisen nelivitosen tapahtumien johdosta lopulta tasoihin Tino Palmaston rankkarilla sekä Hedi Khayatin laukauksella. Epäonnistuneet rankkarit toisen nelivitosen aikana laukoivat JäPSin Antti Ulmanen sekä PK:n Tommi Tainio

– En vieläkään ihan ymmärrä miten menetimme johdon kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Meidän olisi pitänyt voittaa tuo peli käytännössä kymmenen kertaa kymmenestä, mutta sitä on turha jossitella enää. Jos et käytä omia mahdollisuuksia, joita tulee varmuudella, on JäPS vaarallinen joukkue rankaisemaan kuten he Pihliksessä osoittivat.

Edellinen JäPS-koitos, kuten myös viikonlopun Gnistan-ottelu on jo unohdettu ja katseet ovat tiukasti perjantaissa. Raimi tietää, että saumat ryöstöretkeen ovat ehdottomasti olemassa.

– Iso peli tietenkin taas edessä. Ollaan menty hieman kevennetyllä viikolla, mutta pidetty keskittyminen vahvasti asioissa joissa haluamme Järvenpäässä onnistua. Heitä vastaan kaksinkamppaileminen on jatkuvasti läsnä, mutta meidän on onnistuttava myös muissa painotetuissa asioissa sekä yksilö- että joukkuetasolla.

JäPS on ylivoimaisesti sarjan suoraviivaisin ja eniten kaksinkamppailuihin pelitapansa perustava joukkue. Tämän tiedostaa varmasti kaikki otteluita katsovat, joten yllätys se ei ole Raimillekaan.

– JäPS on hyvinkin erilainen ja omalla tapaa vaarallinen vastustaja. Heillä on hieno kausi takana ja heidän kaaosmainen pelaaminen helposti sekoittaa myös vastustajan pakkaa. Meidän on pystyttävä pitämään tietyistä asioista kiinni ja jos näin pystymme tekemään uskon, että meillä on hyvä mahdollisuus voittaa. Heillä oli kova kotihurmio päällä alkukauden, mutta nyt on ollut hieman haasteita myös kotipeleissä.

Esittelyssä JäPS

Järvenpään Palloseuran nousi viime kauden päätteeksi historiansa ensimmäistä kertaa Ykköseen, kun joukkue voitti lähes näytöstyyliin oman Kakkosen lohkonsa. 22 sarjaottelusta joukkue voitti peräti 18. Ykkösenkään kausi ei ole Osku Partosen suojateilta edennyt pöllömmin. 

JäPSin maalivahtiduona tällä kaudella toimii ykkösveskarin paikan hyvillä otteillaan napannut Janne Laiho sekä PK-35:ssä kaudella 2020 pelannut Besart Mustafa. Laiho on pelannut muutaman fantastisen ottelun tällä kaudella, jossa hän on lähes yksistään ollut syynä JäPSin pistesarakkeen suurentumiseen. 16 ottelussa Laiho on pelannut viisi nollapeliä, mutta tietynlaista rotaatiota JäPSin veskaripuolella on nähty varsinkin vieraspeleissä, kun kauden viidessä vierasottelussa myös Mustafa on saanut saumansa maalin suulla, viimeksi viime viikolla Pietarsaaressa. 

Puolustuslinjan tukipilareina ovat toimineet Roope Autio, Olli Valto, Tino Palmasto sekä Alieu Ceesay. Näitä nimiä katsellessa on helppo todeta, että Osku Partosen miehistö panostaa hyvin paljon fyysisyyteen joukkueen alakerrassa. Wingback-osastolla ovat viilettäneet alkukauden aikana Gnistanista saapunut Verneri Meriläinen, pitkän Veikkausliigataustan omaava, mutta viime aikoina loukkaantumista kärsinyt Hassan Sesay sekä Järvenpään oma poika Hedi Khayat. 

Järvenpääläisten keskiakselilta kannattaa seurata ehdottomasti JäPSin omaa kasvattia Herkko Kuosaa, jonka pelaaminen näyttää parhaimmillaan hyvin helpolta. Keskikentällä rakkikoiran tavoin töitä tekevät Ykkösen syöttöpörssiä peräti yhdeksällä maalisyötöllä johtava Reza Heidari sekä Joakim Ärilä. Keskikentällä avainroolissa ollut Ayuub Abdi kärsii perjantaina pelikieltoa, hänen lennettyä pihalle kahden varoituksen saattelemana Pietarsaaressa.

Järvenpääläisten hyökkäyksen sielu on jo kahdeksan maalia iskenyt konkarihyökkääjä Aleksi Ristola, jolle tulitukea Stadilaisen jalkapallokoulun kasvatti, ja seitsemän kertaa kauden aikana maalinteossa onnistunut Antti Ulmanen

Kesäkuun jälkeen JäPS on myös vahvistunut kahdella uudella pelaajalla. 22-vuotias laituri, mutta Järvenpäässä myös wingbackina pelaamaan päässyt Enoch Banza siirtyi AC Oulusta loppukaudeksi JäPSiin. Banza on pelannut nyt neljässä Ykkösen ottelussa, mutta maalitili on vielä avaamatta. Joukkueen keskiakselia vahvistettiin FC Lahdesta lainalle saapuneella Berat Kösellä, joka tuli paikkaamaan Amerikkaan takaisin lähteneen Ville Aholan ruutua. Köse on nyt kahdessa edellisessä ottelussa päässyt vaihdosta peliin mukaan, mutta vielä ihmeisiin ei ole taitava keskikenttäpelaaja pystynyt. 

Kokoonpanotilanne

KPV-ottelussa loukkaantuneen Rafael Zbindenin haastattelu, jossa sveitsiläisveskari myös kertoo, milloin häntä voidaan odottaa takaisin pelikentille.

Punamustien kokoonpanotilanne on perjantaina parempi, mitä viime viikolla Gnistania vastaan, mutta poissaolijoita silti riittää.

Hussein Mohamed kärsii pelikieltoa perjantaina. Tärkeää on kuitenkin, että saamme Pauli Kuusijärven ja Viljami Isotalon takaisin kokoonpanoon pelikielloista. Myös Noah Kaijasilta palaa kokoonpanoon pitkästä aikaa.

Youness Rahimi ja Olmes Garcia kuntoutuvat hyvää vauhtia, mutta realistisempi paluu tähtää KTP-otteluun. Marko Koskinen on valitettavasti varmuudella sivussa pidempään, myöskään Patrick Aaltonen ei ole vielä pelikuntoinen. Sen lisäksi muutamia kolhuja on, joita seuraillaan.

Info

JäPS – PK-35
Pe 26.8. klo 18
Järvenpään Keskuskenttä

Perjantaina Järvenpäähän on suuntaamassa myös mukavasti Punamustien kannattajia. Jos olet saapumassa paikalle, hyökkää Keskuskentän takakaarteeseen moukarihäkin taakse, jossa majaansa pitävät PK:n kannattajat! Jos et pääse paikan päälle otteluun, tsekkaa se Ruutu+ -palvelusta!

Liput otteluun.

HUOM! Liput ainoastaan 7,5€, jos ostat tsetin ennakkoon vielä tämän vuorokauden puolella (to 25.8.).

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap