Menu

Runkosarjan viimeinen otteluviikko käyntiin Joensuusta

Miesten Ykkösen runkosarja huipentuu tällä viikolla, kun edessä ovat kaksi viimeistä kierrosta. Sunnuntaina PK päättää kautensa kotiotteluun MP:tä vastaan, mutta sitä ennen on edessä pitkä matka susirajan taakse. Keskiviikkona Joensuun JIPPO isännöi Punamustia poikkeuksellisesti jo klo 17 alkavassa ottelussa Joensuun Keskuskentällä. Ottelua voi seurata tuttuun tyyliin Ruutu+ -palvelusta.

Saimme kommentteja tähän otteluennakkoon tuttuun tyyliin päävalmentaja Kim Raimilta.

Haastattelimme JIPPO:n päävalmentaja Jussi Leppälahtea ennen reilun viikon takaista PK-koitosta.

VPS kaatoi PK:n lauantaina

Viime lauantaina Punamustat olivat matkanneet Vaasaan VPS:n vieraaksi. Vahvasti nousutaistossa oleva kotijoukkue syötti PK:lle karvasta kalkkia heti ottelun alkuhetkillä. Aleksi Pahkasalo sekä Samuel Lindeman iskivät nopealla tahdilla VPS:n kahden maalin karkumatkalle ja tuo johto piti Hietalahden lauantai-illassa loppuun asti.

Punamustien esityksessä oli myös positiivisia signaaleja, mutta lopulta kotijoukkue nappasi kolme pistettä rutiinisuorituksella.

– Positiivista oli se ilme, millä yritimme päästä takaisin peliin mukaan. Parannettavaa tietenkin isossa kuvassa jäi siihen, miten siihen tilanteeseen jouduimme. Päädyimme nopeasti niin hankalaan tilanteeseen, vaikka joukkueen vireystila ennen peliä tuntui erittäin hyvältä.

Seuraava ottelu tulee jälleen nopeasti, joten joukkueen ei tarvitse jäädä turhan pitkäksi aikaa märehtimään huonoa tulosta. Sunnuntaina joukkue nuoli haavat puhtaiksi ja maanantain sekä tiistain harjoituksissa laitetaan kaikki fokus tulevana keskiviikkona odottavaan haasteeseen.

– Joukkueen kanssa on käyty läpi vallitseva tilanne ja olemme painottaneet nyt asioita, joilla saamme kelkan kääntymään. Ei liikaa hifistelyä, vaan palaamista ns. perusasioiden äärelle. Uskon, että keskiviikkona nähdään työteliäs, yhtenäinen ja toivottavasti tunnetilaltaan sopivasti ärsytetty joukkue Joensuussa.

Punamustilla on riittänyt kiirettä runkosarjan loppupuolella. Ykkösen runkosarjan viimeiset 14 ottelua PK tulee pelaamaan alle kahden kuukauden sisällä (24.7.-19.9.), jonka johdosta otteluiden valmistautumisaika on monesti jäänyt hyvin lyhyeksi. Tällä kertaa lähtökohta on toki molemmille sama, sillä myös JIPPO:n edellinen ottelu on lauantailta. Lauantaina joensuulaiset kärsivät 0-1 tappion Kokkolassa KPV:n vieraana.

– Meille tällä hetkellä oleellisinta on palautumisen ja vireystilan palauttaminen optimaaliseksi kahden heikomman tuloksen jäljiltä.

Katseet JIPPO-otteluun

PK-35 sekä Joensuun JIPPO kohtaavat toista kertaa tämän kauden aikana toisensa. Avauskohtaaminen pelattiin reilu viikko sitten Pihlajamäessä, jolloin JIPPO poistui paikalta kolme pistettä rikkaampana. Tuo ottelu on luonnollisesti haluttu unohtaa mahdollisimman nopeasti PK-leirissä, mutta on ottelun anti käyty myös tarkasti läpi.

– Peli oli kauttaaltaan varsin tasaista kyttäilyä 50-55 minuuttia, jonka jälkeen otimme selkeästi ohjat kentällä ja aloimme viedä ottelua. Annoimme JIPPO:lle heidän kärkkymästään tilanteesta liian halvan johtomaalin, joka teki asiat meille tuolloin vaikeaksi.

Punamustilla oli ottelussa myös omat paikkansa. Marko Koskinen puski ylärimaan sekä Tomi Kurvisen yritys kolahti pystypuuhun. Puolustajien lisäksi myös Ville Salmikivellä sekä Jonathan Muzingalla olivat omat paikkansa, mutta kumpikaan miehistä ei pystynyt viimeistelemään palloa maaliin.

– JIPPO puolusti todella uhrautuvasti lopun, mutta meidän olisi toki silti pitänyt noiden maalipaikkojen avulla pystyä kääntämään peli vähintäänkin tasapeliksi.

Jussi Leppälahden valmentama JIPPO-miehistö on hyvin mielenkiintoinen koostumus. Joukkueessa kokemusta edustaa seuran toiminnanjohtaja sekä entinen SJK-puolustaja Timo Tahvanainen. Joukkueen maalia vartioi Jirko Sorsa, joka puuttui reilun viikon takaisesta ottelusta iloisen perhetapahtuman johdosta. PK-ottelussa joukkueen maalia vartioinut Otto Huuhtanen loukkaantui ikävästi ja hän tuskin on joukkueen käytettävissä keskiviikon ottelussa.

Joukkueen puolustuksen tukipilareina läpi kauden ovat toimineet joukkueen kapteeni Topi Pasi sekä täksi kaudeksi Herculesista Joensuuhun saapunut Samuli Hölttä. Myös Jens Harjun rooli on merkittävä hieman kokeneempana pelaajana puolustuksessa, Timo Tahvanaisen ohella.

JIPPO:n paras maalintekijä on viidellä osumallaan 22-vuotias laitapelaaja Nuutti Tykkyläinen. Myös PK:ta vastaan maalinteossa onnistuneen Tykkyläisen kanssa vastuuta hyökkäyspelaamisesta ottavat hänen kanssaan saman ikäiset Hiltusen veljekset Jere ja Joona. Samaa 99-ikäluokkaa on myös joukkueelle kolmesti kauden aikana osunut jenkkihyökkääjä Wilterlynd Inalien.

Keskiviikon ottelu pelataan Joensuun Keskuskentän nurmella. JIPPO:n kotikenttänä toiminut Mehtimäen tekonurmi meni remonttiin elokuun lopun MP-ottelun jälkeen, joten ottelun pelipaikka on tämän takia vieressä sijaitseva Joensuun Keskuskenttä.

Joensuulaiset löytyvät Ykkösen sarjataulukossa kolme pistettä ja yhden sijan PK:n takaa. Sillä tavoin myös panokset ovat isot keskiviikon ottelua ennen. Päävalmentaja Raimi tietää, että JIPPO on vaarallinen vastustaja ja se myös nähtiin Pihlajamäessä reilu viikko sitten.

– Heillä on vahva usko omaan tekemiseen ja siihen, että he ovat valmiita uhrautumaan ja puolustamaan todella kurinalaisesti, vaikka koko 90 minuuttia. Usein he kyttäävät käärmeen lailla muutamaa paikkaa iskeä, vaikka ulospäin näyttäisi siltä, että vastustaja vie ottelua selvästikin.

– Keskittyminen tulee olemaan avainasemassa keskiviikkona läpi 90 minuuttisen puristuksen ja sen säilyttämiseen tarvitsemme yhtenäistä toimintaa kentällä.

Raimi kiteyttää vielä loppuun avaintekijät, millä tavoin kolme sarjapistettä lähtevät keskiviikkona bussilla kohti etelää ja toissa viikon tappio JIPPO:a vastaan saadaan kuitattua.

– Meillä pitää olla kaikissa asioissa vähän enemmän jämäkkyyttä ja rohkeutta. Meidän pitää kuitenkin pyrkiä olemaan parempi joukkue kentällä, tiedän meillä olevan kapasiteettia siihen. Samaan aikaan meidän on vastattava kovaa siihen, mitä meille yritetään syöttää.

Kokoonpanotilanne

PK:n joukkueesta moni pelaajaa on 1-2 varoituksen päässä pelikiellosta, mutta Joensuun reissulta pelikieltojen takia poissaoloja ei ole.

– Tomi Kurvisen ja Matias Hännisen kaudet ovat aika isolla varmuudella paketissa. Muuten suurin osa pelaajista on edelleen terveenä.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, JIPPO – PK-35
– Keskiviikkona 15. syyskuuta klo 17
– Joensuun Keskuskenttä
– Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

 

pss. Liput runkosarjan viimeiseen otteluun MP:tä vastaan ovat jo myynnissä Tiketissä! Hanki omasi täältä!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap