Menu

Otteluennakko: KäPa – PK-35

PK-35 jatkaa kovien harjoitusotteluiden sarjaa lauantai-iltana, kun Punamustat kohtaavat Ykköseen täksi kaudeksi nousseen Käpylän Pallon Talin Jalkapallohallissa klo 19. Otteluun on vapaa pääsy.

PK-35 nappasi harjoituskauden ensimmäisen voittonsa viime lauantaina, kun HJK Klubi 04 kaatui Töölön viileässä lauantai-illassa 2-1-lukemin. Punamustien päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen ottelun antiin, ja siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

– Siihen peilaten että moni pelaaja pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä, ottelusta jäi paljon hyviä asioita käteen. Totta kai tiedostamme asiat, missä pystymme ja tulemme olemaan vielä paljon parempia, mutta yleisilme oli hyvin positiivinen koko ryhmällä.

Molemmat Punamustien maalit olivat samankaltaisia, Oskari Kekkonen toimi riistopuuhissa, kun mies luki erinomaisesti Klubin pelinrakentelua. Ensimmäisessä maalissa Kekkosen väliintulon jälkeen, pallo ajautui Kevin Ingolille, joka tyrkkäsi pallon kantapäällään maaliin. Toisessa maalissa Kekkonen itse tuikkasi pallon verkon perukoille pallon riiston jälkeen.

– Tunnetila ja energiatasot olivat hyvällä tasolla, sitä kautta pystyimme tuottamaan laadukkaita pelitekoja pelin eri vaiheissa huomattavasti vastustajaa useammin. Loimme laadukkaita maalipaikkoja paljon. Pystyimme riistämään korkealta, keskikorkealta ja myös etenemään hitaissa hyökkäyksissä boksiin laadukkaille maalipaikoille. Se oli positiivista.

Kulunut harjoitusviikko on mennyt hyvin ja suunnitelmien mukaan. Osalle joukkueesta maanantaina pidettiin hieman erilaiset harjoitukset, kun potkutekniikkavalmentaja Eeva-Maria Saari oli vierailevana valmentajana joukkueen treeneissä.

Raimi korostaa, että harjoituskentällä ei liikaa olla tuijotettu viikonloppujen harjoitusotteluita, vaan keskittyminen laadukkaaseen harjoitteluun on ollut pääosassa.

– Yksi osatekijä on toki pystyä löytämään keinot voittaa jokainen ottelu mihin menemme, on vastassa sitten liigajoukkue tai Kakkosen joukkue. Se ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa ole ainoa asia johon kiinnitämme vahvasti huomiota.

– Jätkät ovat treenanneet hyvin, tässä vaiheessa kautta etenkään pelien lopputulos ei saa vaikuttaa siihen mitä harjoituskentällä tapahtuu. Siellä luomme standardeja toimintaan viikoittain.

PK-35:n harjoituskauden alku on hyvin kovalaatuinen, kun Atlantis-otteluiden jälkeen vastassa on ollut Veikkausliigajoukkue Honka, Kakkosen isoihin ennakkosuosikkeihin kuuluva Klubi 04 sekä nyt vastaan astelee Ykkösen kauteen valmistautuva KäPa. Raimi kertoo, että kovassa tammikuun ohjelmassa ei minkäänlaista tarkoituksellisuutta kuitenkaan ole takana. 

– Ei tämä sinällään tarkoituksellista ole ollut. Kaikki Ykkösen joukkueiden kohtaamiset ovat plussaa, eikä tässä ihan hirveästi ole Ykköscupinkaan takia ollut varaa valita. Hienoa saada kuitenkin tällainen tiukka rypistys heti tähän alkuun, niin nähdään vähän missä mennään.

Käpylän Pallo asettaa Punamustille mielenkiintoisen haasteen lauantaina. KäPa nousi suht yllättävästi viime kauden päätteeksi sarjaporrasta ylemmäs Ykköseen, johon joukkue valmistuu päävalmentaja Jordi Alujan johdolla. KäPa ei liiemmin ole siirtorintamalla riehunut, nimittäin ainoa sisäänpäin tullut pelaaja tähän mennessä on ollut PEPO:sta saapunut Calvin N’Sombo. Tärkeitä jatkosopimuksia joukkue on kuitenkin tehnyt nuorten pelaajien kanssa, kun nimensä jatkopahviin ovat laittaneet muun muassa maalivahti Luka Nokelainen, luottotoppari Ilmari Lappalainen sekä keskikenttäpelaaja Marius Söderbäck. Poistuvien pelaajien joukossa ovat olleet Hakaan siirtynyt hyökkääjä Kristian Yli-Hietanen sekä KuPSiin lähtenyt Onni Viljamaa

KäPan harjoituskauden tulokset ovat olleet tähän mennessä hieman vaihtelevia, mutta viime lauantaina joukkue otti kovan voiton Veikkausliigakauteen valmistautuvasta KTP:stä 4-2-lukemin. KäPalle lauantainen PK-ottelu on viimeinen ennen helmikuun alussa käynnistyvää Ykköscupia, jossa joukkue pelaa samassa lohkossa EIF:n, SalPan sekä TPS:n kanssa.

Päävalmentaja Raimi odottaa lauantain ottelua mielenkiinnolla, ja uskoo samalla siihen, että joukkue pystyy jatkamaan positiivisella otteella Klubi-ottelun jälkeen. 

– Tavoitteena on säilyttää tunne- ja energiatila samana kuin pystyimme Klubia vastaan tekemään. Sitä kautta pystymme pysymään kiinni asioissa, joiden haluamme näkyvän kentällä. KäPa on meille todella kova haaste tähän kohtaan, sen he näyttivät jo viime viikonlopun ottelussa KTP:tä vastaan.

PK-35:n kokoonpanotilanne lauantain otteluun on kelvollinen. Tällä viikolla joukkueen sopimuspelaajiksi liittyneet Yassin Adam, Toshiki Makimoto sekä vielä lauantaiaamuna julkaistava pelaaja ovat mukana kokoonpanossa. Kokoonpanoon lauantaina palaa viimeiset ottelut loukkaantumisen takia sivussa ollut Richard Florent

– Sopimuspelaajia on edelleen jokunen sivussa, mutta mitään hälyttävää ei kenenkään kohdalla ole. Keskikentän tärkeä duo Tommi Tainio ja Oskari Kekkonen huilaavat valitettavasti lauantaina, jonka lisäksi armeijassa olevat Romy Nevalainen ja Sebastian Kamara ovat ainakin sivussa.

– Testipelaajien määrä on vähenemään päin koko ajan, mutta muutamia on toki myös huomenna mukana.

Punamustien maalivahtitilanne on myös selvenemään päin, siitä on luvassa lisätietoja ensi viikolla. 

Info

KäPa – PK-35
La 28.1. klo 19
Talin Jalkapallohalli

Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap