Menu

La 13.8. klo 15:00 KPV – PK-35

Lauantaina Punamustilla on edessä kauden pisin vierasreissu, kun joukkue matkustaa Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Ottelu pelataan lauantaina 13. elokuuta klo 15 Kokkolan Keskuskentällä. Ottelussa on myös tärkeä teema, koska lauantain kamppailu on osa Hyvä Veikko Ei Kiusaa-kampanjaa. Kampanjan myötä otteluun on myös vapaa pääsy. 

Hyvä vire jatkui TPS:n kustannuksella.

PK-35 pelasi edellisen ottelunsa viikko sitten torstaina, kun TPS kävi kylässä Pihlajamäessä. Tapahtumarikas ottelu päättyi Punamustien riemastuttavaan voittoon lukemin 2-1, kun Esa Terävän ja Olmes Garcian avauspuoliajan maalit riittivät tuomaan kolme sarjapistettä. Voitto nosti PK:n myös pitkästä aikaa sarjataulukossa putoamisviivan yläpuolelle.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi toteaa, että varsinkin avauspuoliaika TPS:ää vastaan oli joukkueelta hyvin vahva. 

– Saimme heti ottelun alusta hyvin kontrolloitua TPS:n etenemisiä meidän alueelle tai vaarallisille alueille meidän kenttäpuoliskolla, se loi tiettyä rauhaa tekemiseen. Pallollisesti pystyimme etenemään halutuilla keinoilla kohti TPS:n päätyä. Tiedettiin kuitenkin myös se, että meidän on onnistuttava laadullisesti viimeisissä ratkaisuissa, jotta saamme konkretiaa taululle. Olimme todella vahvoja ensimmäisen puoliajan ja tarpeeksi vahvoja toisen puoliajan. Hoidimme lopun maaliin hienosti pienistä haasteista huolimatta.

Sarjakärjen nujertaminen ei ole koskaan helppoa, ja varsinkin se fakta, että TPS on hävinnyt tämän ja viime kauden aikana ainoastaan yhden vierasottelun ennen viime torstain ottelua, nostaa voiton arvoa entisestään.

  Pystyimme kontrolloimaan keskustaa erittäin hyvin koko ensimmäisen puoliajan ja suurimman osan toisestakin puoliajasta pelin eri vaiheissa ja tilanteissa. Olimme fiksuja, mutta myös tarpeeksi kovia. TPS on sarjan parhaita joukkueita iskemään vastaan kakkospalloista tai riistoista, mutta hoidimme tilanteet varsin mallikkaasti.

TPS tuli toisella nelivitoisella maalin päähän Albijon Muzacin rankkarista, mutta tuota tilannetta lukuun ottamatta PK pystyi hallitsemaan tilannetta suhteellisen varmasti muutamista ylimääräisistä sydämen tykytyksistä huolimatta. 

– Toinen puoliaika oli hieman vaikeampi pallon kanssa. Paljon pomppivia irtopalloja, kumpikin joukkue pelasi varsin suoraviivaisesti. TPS yritti edetä juuri niin kuin oletimmekin ja olimme siihen tarpeeksi hyvin valmistautuneita. Oltiin 2-0 tilanteessa lähempänä 3-0 maalia kuin TPS kavennusta, mutta Aati Marttinen otti jäätävän torjunnan Esa Terävän avopaikassa. Puolustettiin kuitenkin todella sitoutuneesti, tiiviisti ja tarpeeksi laadukkaasti, vaikka muutamassa tilanteessa olikin hieman haparointia.

Viime otteluissa on ollut huomioitavaa kuinka vahvasti Punamustien kolumbialaistrio Olmes Garcia, Miguel Medina sekä Luis Rodriguez ovat pelanneet. Ikävä kyllä triosta vain yksi pystyy lauantain ottelussa pelaamaan, mutta siitä huolimatta trion edesottamukset ovat olleet hyvin nousujohteisia viime otteluissa.

– Olmes Garcia ja Miguel Medina eivät ole pelanneet yhdessä kuin reilu viisi ottelua vammojen takia, totta kai se vaikuttaa heidän rytmiin ja rooliin jota heille on kaavailtu. Kunnossa ollessaan he ovat ehdottomasti laatupelaajia tähän sarjaan ja myös meille erittäin tärkeitä pelaajia.

Luis Rodriguez tuli kauden kynnyksellä ja hänellä oli ongelmia sopeutumisen kanssa ja hänet laitettiin kentälle alkukaudesta ehkä hieman liian nopeasti osittain pakon sanelemanakin, koska vaihtoehdot olivat minimissään. Sanoisin, että viimeiset pari viikkoa ennen Jaro-ottelun puoliajan stinttiä Luis alkoi taas näyttämään harjoituksissa siltä, että halu pelata löytyy. Sen jälkeen hän on sekä harjoituksissa, että peleissä kyennyt suoriutumaan tasaisen laadukkaasti.

Päävalmentaja Raimi kuitenkin nostaa esiin sen faktan, että kyse ei ole ainoastaan tästä kolmikossa, kun puhutaan joukkueen parantuneista otteista, vaan kokonaisuudessaan joukkueen runkopelaajien käyrä on ollut nouseva. 

Meillä on moni asia klikannut viime aikoina yksilö- ja joukkuetasolla. Saimme Marko Koskisen takaisin ja se on tuonut selvästi itseluottamusta myös ympärillä pelaaviin pelaajiin. Pauli Kuusijärvi on onnistunut vasemmalla laidalla, jossa meillä oli ongelmia kokonaiskuvassa. Omar Jaman ja Esa Terävän synergia on parantunut kokoajan keskustassa. Kokonaiskuvassa pelaamme jämäkämmin ja fiksummin joukkueena ja ryhmätasolla, sitä kautta myös yksilöt ovat saaneet onnistumisia.

Treeniviikko

PK:n joukkue piti torstain TPS-ottelun jälkeen loppuviikon vapaata ja maanantaina joukkue palasi intoa täynnä takaisin treenikentälle. Lähtökohdat ovat mallillaan lauantain ottelua silmällä pitäen. 

Olemme saaneet hyvän ehjän harjoitusviikon taas alle ja olemme päässeet rauhassa pumppaamaan hommaa taas käyntiin parin päivän lomailun jälkeen niistä lähtökohdista mihin viime pelissä jäimme. Harjoituksissa kohonnut itseluottamus on näkynyt hyvällä tavalla ja joukkue näyttää nälkäiseltä ja valmiilta lauantaita kohti mentäessä.

Katseet KPV-otteluun 

Lähdetään ottamaan askelmerkkejä hieman tarkemmin jo huomiseen otteluun. Punamustat matkaavat Kokkolaan junalla, jossa varmasti kauden pisin vierasreissu menee mukavasti. PK-35 ja KPV kohtaavat nyt viidettä kertaa tämän ja viime kauden aikana. Viime kaudella molemmat joukkueet olivat kotonaan vahvoja, kun kesäkuussa PK nappasi 3-0 kotivoiton ja lokakuussa sarjan viimeisellä kierroksella PK nujersi KPV:n 2-0 lukemin. KPV otti elokuussa Kokkolassa selvän 3-0 voiton. 

Tämän kauden ensimmäinen koitos joukkueiden välillä pelattiin reilu kaksi kuukautta takaperin, jolloin MagneCit Areenalla päädyttiin 1-1-tasapeliin. Tunnin pelaamisen jälkeen Yassin Adam tuikkasi Punamustat johtoon, mutta kymmenen minuuttia ennen loppua KPV:n nuori hyökkääjä Sampo Rintala pääsi tasoittamaan puntit. Tuon ottelun jälkeen molemmissa leireissä oltiin suhteellisen pettyneitä, joten varmasti kumpikin lähtee tuon ottelun tulosta kirkastamaan nyt Kokkolan Keskuskentällä. 

PK-tasurin jälkeen kokkolalaiset ovat pelanneet yhdeksän Ykkösen ottelua, joista he ovat keränneet yhteensä 14 pistettä. KPV on pystynyt nappaamaan kotikentällään kolme perättäistä voittoa, kun vuorollaan tappion karvasta kalkkia ovat joutuneet maistamaan JäPS, PIF sekä PEPO. 

Vieraissa Christian Sundin miehistöllä on ollut vaikeampaa. KPV on napannut yhdeksästä vierasottelusta ainoastaan kaksi voittoa, keväällä Paraisilta sekä heinäkuun 1. päivänä Oulunkylästä Gnistanin luota. Kovan Gnistan-voiton jälkeen KPV on kärsinyt selvät 0-3 vierastappiot KTP:lle sekä viime viikonloppuna FF Jarolle, ja niiden välissä tasannut pisteet SJK Akatemian kanssa. 

Jo sarjataulukkoakin katsomalla voi todeta, että varsinkin Punamustille lauantain ottelu on hyvin tärkeä, jos vielä yläloppusarjaan joukkue runkosarjan päätteeksi haluaa. Voitto lauantaina toisi tuota unelmaa huomattavasti lähemmäksi, joskin tappio olisi viimeinen niitti niille haaveille. Lisäpisteet toki maistuvat sarjapaikkataistelua varten, piste-ero ensimmäisen tippujan paikalla olevaan MP:hen on ennen perjantain otteluita kolme pistettä. 

Päävalmentaja Raimi tietää, että hankala reissu on edessä, ja pisteiden eteen täyden päivätyön saa joukkue tehdä.

– KPV:lla on ollut hyvä isku päällä, vaikka he eivät Pietarsaaresta pisteitä saaneetkaan. Meillä on kuitenkin kolme voittoa alla, joten emme me pelkäämään sinne lähde. Ensimmäinen kohtaaminen Pihlajamäessä oli varsin tasainen kauttaaltaan ja 1-1 lopputulos oli varsin oikeutettu pelitapahtumiin nähden, vaikka peliä pitkään johdimmekin.

Raimi tietää, millainen vastustaja KPV on ja mihin heitä vastaan voi iskeä ja toisaalta missä pitää olla varuillaan. 

– Vastassa lauantaina on hyvin töitä yhdessä tekevä joukkue. Juoksuvoima ja työmoraali ovat hyvällä tasolla KPV:n joukkueessa ja heillä on selkeä ajatus omasta pelaamisesta. Meidän on oltava hereillä heti alusta. He ovat saavuttaneet kotona hyviä tuloksia, mutta tiedämme, että omalla perustekemisellä saamme heidän tiettyjä heikkouksia myös näkyviin.

Esittelyssä KPV

Kokkolan Pallo-Veikkojen taustoilla kuohui viime kauden lopuksi. Neljä päivää ennen kauden päättänyttä PK-35 – KPV-ottelua, KPV Oy:n omistaja ja joukkueen rahoittaja Matti Laitinen kertoi jäävänsä pois seuran taustalta. Tämä tarkoitti sitä, että KPV:n Ykkösen paikka siirtyi Oy:n käsistä KPV Juniorit Ry:n haltuun. Rahaa on luonnollisesti tälle kaudelle joukkueeseen upotettu hieman vähemmän, mutta silti KPV on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa.

KPV:n päävalmentajana toimii ensimmäistä kauttaan Christian Sund. Sundin miehistö koostuu pitkälti kotimaisista ja myös nuorista kokkolalaispelaajista, joiden viereltä löytyy muutamia erinomaisia ulkomaalaispelaajia. Joukkueen alakerran rungon muodostavat tälläkin kaudella maalivahti Sergey Lazarov sekä puolustajat Haris Chantzopoulos ja Kyle Curinga. HJK:n organisaatiosta saapuneella hollantilaisella Marcello Beukerilla on joukkueen vasemmalla laidalla merkittävä rooli. 

KPV:n muuten nuorta kotimaista runkoa johtaa kolme kokenutta kaupungin omaa poikaa. Sebastian Mannström, Patrick Byskata sekä Harri Heiermann ovat joukkueen keskiakselille todella tärkeitä palasia ja varmasti myös pukukopissa avainrooleissa. 

Kolmen kokeneen pelaajan rinnalta löytyy muualta tulleita nuoria pelaajia, kuten Jusa Ihalainen, Samu Uusitalo sekä Roni Pietsalo. Näiden pelaajien lisäksi myös tamperelaisen jalkapallokoulun kasvatti Julius Järvinen sekä Helsingistä lähtöisin oleva Miika Kauppila ovat mielenkiintoisia seurattavia pelaajia. Lisäksi KPV:n omat kasvatit Pietro Kytölaakso, Wegye Wegye sekä kesäkuussa maalinteossa Pihlajamäessä onnistunut Sampo Rintala ovat onnistuneet nappaamaan vastuuta kauden otteluissa. 

KPV on vahvistunut vielä kesän siirtoikkunan aikana parilla uudella pelaajalla loppukautta silmällä pitäen. Maalivahtiosastoa tuli vahvistamaan viimeksi Ruotsissa pelannut Ville Seppä ja todellisesta siirtopommista saimme lukea aikaisemmin tällä viikolla, kun KPV kertoi taiturimaisen laiturin Ishmael Yartey’n paluusta Kokkolaan. Veikkausliigassa KPV:n lisäksi Hakassa nähdyn Yarteyn pelaamisesta lauantaina ei ole tarkkaa tietoa. 

Kokoonpanotilanne

Muutama pelaajaa palaa kokoonpanoon, mutta ikävä kyllä myös poissaolevien lista on kasvanut parilla pelaajalla.

– Luis Rodriguez kärsii pelikieltoa ja Olmes Garcia ei ole mukana kokoonpanossa alaraajavamman takia. Harmillisia poissaoloja, koska kumpikin herra on nostanut tasoaan jatkuvasti, mutta jos pitäisi harjoitusten perusteella arvioida korvaavia vaihtoehtoja, niin en ole huolissani.

Matias Hänninen sen sijaan kärsi pelikieltonsa viime ottelussa ja on taas mukana kuvioissa. Samoin Mustafa Beyai on palannut terveiden kirjoihin ja harjoitellut joukkueen kanssa normaalisti koko viikon ja on mukana kokoonpanossa lauantaina.

Info

KPV – PK-35
La 13.8. klo 15
Kokkolan Keskuskenttä

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap