Menu

Punamustat matkaa MP:n vieraaksi sunnuntaina

Punamustien kausi Ykkösen alaloppusarjassa jatkuu sunnuntaina, kun Mikkelin Palloilijat isännöi Urskissa PK:ta kello 16 alkavassa ottelussa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Tuttuun tyyliin olemme saaneet tähän ennakkoon kommentteja päävalmentaja Kim Raimilta.

PK-35 aloitti alaloppusarjan voitolla

Ykkösen loppusarjat käynnistyivät viime viikonloppuna, kun HJK Klubi 04 vieraili Pihliksessä. Tasainen ottelu päättyi Punamustien kotivoittoon, ja samalla se oli PK:n kolmas perättäinen voitto.

– Olemme onnistuneet viimeisen kolmen ottelun aikana maksimaalisesti siinä mikä etenkin tässä vaiheessa kautta on tärkeintä, eli tuloksen tekemisessä keinolla millä hyvänsä. Klubi-ottelu ei ollut missään nimessä meidän vahvin ottelumme kokonaisuudessaan, etenkään kotikentällämme peilattuihin otteluihin.

PK siirtyi ottelussa heti alkuun johtoon Daniel Rantasen rangaistuspotkumaalilla. PK johti ottelua pitkään, mutta Klubin Agon Sadiku tasoitti puntit tunnin pelaamisen jälkeen. PK iski kuitenkin vielä kertaalleen Otto-Pekka Jurvaisen toimesta ja näin kolme pistettä jäi Pihlikseen. Vaikka ottelussa ei nähty parasta PK:ta, päävalmentaja on tyytyväinen joukkueen tekemiseen tärkeinä hetkinä.

– Onnistuimme rikkomaan monesti vastustajan rytmiä kriittisillä hetkillä, puolustimme taas kollektiivisesti varsin laadukkaasti ja pelasimme todella kypsästi ottelun lopun. Sitä kautta saimme hyvän mahdollisuuden kaivaa kaikki pisteet ottelusta.

– Voitot ruokkivat uskoa omaan tekemiseen ja luovat sitä kautta tarvittavaa itseluottamusta vaikeampanakin päivänä. Kaudella koetun otteluruuhkan ja vaikeamman hetken keskellä tällainen peli olisi todennäköisesti kääntynyt tuloksellisesti meitä vastaan.

Pallollisesti varsinkin kamppailun avausjaksolla Klubi oli ottelussa niskan päällä.

– Meillä oli hiukan yleisen organisoinnin kanssa etenkin pallollisena haasteita, sekä pienet yksittäiset laatutekijät eivät olleet aivan vaaditulla tasolla. Loimme silti maalipaikat tehdä vähintään kaksi maalia, jonka pitää lähtökohtaisesti riittää kotona kolmeen pisteeseen.

PK:n voittaessa Klubin, varmistui samalla se, että Punamustat tulevat olemaan Ykkösen lopullisessa sarjataulukossa paikallisvastustajansa edellä. Sarjassa säilymisen kannalta PK:n tilanne näyttää myös erinomaiselta, kun piste-eroa putoamisviivaan on neljä kierrosta ennen kauden päättymistä 12 pistettä.

Jos lauantaina pelattava MuSan ja JIPPO:n ottelu päättyy tasan, Punamustien sarjapaikka varmistuu jo lauantaina. Jommankumman voittaessa, PK pystyy varmistamaan sarjapaikkansa Ykköseen myös ensi kaudeksi nappaamalla vähintään pisteen Mikkelistä.

Joukkue luonnollisesti tiedostaa tilanteen, mutta liikaa sitä ei olla mietitty. Katseet ovat vahvasti sunnuntaissa ja MP:n kaadossa.

– Emme halua tai voi lähteä Mikkeliin asti missään nimessä puolivaloilla pelailemaan. Siinä mielessä emme voi liikaa tuijottaa lauantain tuloksia, vaan lähdemme tekemään tulosta sunnuntaina siinä missä edellisissäkin peleissä.

– Niin kauan, kun sarjapaikka ei ole 100 % varma, en halua kommentoida peluutukseen tai muuhun tulevaan toimintaan liittyviä asioita. Huomenna kentälle astelee sellainen kokoonpano ja joukkue, jonka ainoa tehtävä on viedä kaikki mahdolliset pisteet Mikkelistä.

Katseet MP-otteluun

Kuten todettua, Punamustat lähtevät mainiosta asetelmasta kohti tämän kauden viimeistä kuukautta. Se on luonut hyvän tunnelman myös treenikentällä, kun Punamustien harjoitusviikko päättyi lauantaiaamun ottelupäivää edeltävään treeniin.

– Ei ole ollut mitään ihmeellisyyksiä harjoitusviikon sisällä. Kuten olen jo aikaisemmin todennut, pelaajat ovat harjoitelleet sitoutuneesti ja hyvällä intensiteetillä läpi vuoden eikä siinä ole näkynyt minkäänlaista muutosta nytkään. Henkisesti varmasti pystymme olemaan hiukan rentoutuneempia, mutta kilpailu harjoituskentällä ei ole poistunut mitenkään kuvasta.

PK-35 sekä Mikkelin Palloilijat kohtaavat jo neljännen kerran tämän vuoden aikana. Huhtikuussa harjoitusottelussa MP nappasi 1–0 voiton, mutta Ykkösen runkosarjaotteluissa PK oli niskan päällä. Syyskuun 1. päivänä Mikkelissä joukkueet päätyivät tasapeliin, mutta pari viikkoa sitten runkosarjan viimeisellä kierroksella Punamustat nappasi 3–1 kotivoiton savolaisvieraasta.

– Mikkelissä nähtiin tasainen ottelu, jota tasapeli kuvaa tuloksena varmasti parhaiten. Erikoistilanteilla oli tuolloin iso merkitys ja vaikka loimme laadukkaammat maalipaikat ja loimme painetta ottelun lopussa selvästi MP:tä enemmän, emme olleet tarpeeksi hyviä voittamaan ottelua tuolloin.

– Kotona olimme aloitteellisempi joukkue heti alusta alkaen. Sitä kautta saimme ottelun kannalta tärkeät asiat kontrolliin ja se oli meiltä varsin ehjä esitys kokonaisuutena, eikä voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä.

Juha Pasojan joukkue löytyy sarjasta tällä hetkellä viimeiseltä säilyjän paikalta. Tosin MP:n tilanne on sillä tavalla hyvä, että ennen viikonlopun otteluita eroa putoamisviivan alla oleviin JIPPO:on sekä MuSaan on seitsemän pistettä. Ero on toki kaventunut 1-3 pisteellä ennen sunnuntain ottelua, kun lauantain ottelut on pelattu pois alta.

Mikkeliläisten joukkue on varsin mielenkiintoinen yhtälö kokeneempia sekä nuorempia pelaajia. Viime viikon MuSa-voitossa joukkueen nigerialaisduo Jonathan Dunyin sekä paras maalintekijä Samson Ebuka olivat upeassa vireessä, molempien miesten osuttua kahdesti.

Lisää MP:stä voit lukea kuukauden takaa tehdystä jutusta, jossa haastattelussa oli päävalmentaja Juha Pasoja.

– Tiedostamme MP:n vaarallisuuden hyökkäyssuuntaan ja siksi olenkin tyytyväinen, että he eivät ole monia laadukkaita paikkoja meitä vastaan pystyneet luomaan 180 minuutin aikana. He ovat tehneet kaksi maalia, mutta kummatkin ovat olleet todella halpoja erikoistilannemaaleja, jotka meidän pitää pystyä kitkemään pois, oli vastassa sitten MP tai kuka tahansa.

Kokoonpanotilanne

Punamustien kokoonpano on hieman elänyt viime viikkoina, ja hieman samaa on luvassa myös sunnuntaina. Esa Terävä palaa kokoonpanoon pelikiellostaan, mutta Jonathan Muzinga missaa tämän ottelun korttitilin täyttymisen takia.

– Kokoonpanotilanne on vielä hieman auki ottelun alla. Kokeneemmasta kaartista Biran Jeng ja Otto-Pekka Jurvainen ovat hyvin todennäköisesti ulkona kummatkin, kumpikin on kärsinyt pienistä terveyshuolista viikolla. Myös Eetu Puron pelaaminen on epävarmaa. Arttu Auranen on jälleen pelikunnossa ja lisäksi Miko Mäkirinne, Patrick Aaltonen sekä Niko Tirkkonen palaavat kokoonpanoon vammojensa jäljiltä.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, MP – PK-35
– Sunnuntaina 3. lokakuuta klo 16:00
– Mikkelin Urheilupuisto, Urski
– Jos olet saapumassa paikalle Mikkeliin, nappaa lippusi ennakkoon alta olevasta linkistä. Jos et pääse paikan päälle, seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Liput sunnutain otteluun.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap