Menu

La 10.9. klo 16 MP – PK-35

Tosipelit starttaavat nyt! Punamustat matkustaa lauantaina Ykkösen alemman jatkosarjan ensimmäiseen koitokseen Mikkeliin, jossa Mikkelin Palloilijat isännöi PK:ta. Pelissä on panoksena todella tärkeät sarjapisteet, joten jos et pääse paikan päälle Mikkeliin, suosittelemme matsin tsekkaamista Ruutu+ -palvelusta. 

Runkosarja päättyi KTP-tappioon

PK-35 kohtasi viime lauantaina KTP:n MagneCit Areenalla. PK oli ottelussa mukana hyvin siipirikkoisena, ja sarjan kärkijoukkueen varmasti moni uskoi menevän helpohkoon voittoon. Punamustat kuitenkin taisteli kovaa ja kentälle parsitut pelaajat näyttivät sydäntä, mutta David Ramadingayen viime hetkien maali lopulta riitti vieraille kolmeen sarjapisteeseen.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kehui joukkueen edesottamuksia ottelussa. 

– Lähtökohtiin peilaten onnistuttiin monessa asiassa. Tehtiin hartiavoimin töitä, oltiin kovia ja onnistuttiin myös taktisesti riisumaan KTP:n flow -hyökkääminen pois. Harmittaa pelaajien puolesta että homma kääntyi lopussa meitä vastaan. Vähän meillä tuli väsy puseroon 75 minuutin jälkeen ja kun vaihtoja ei ollut mahdollista alas tai keskikentälle tehdä niin pienet virheet väsyneenä alkoivat kääntämään peliä Kotkalle.

Harjoitusviikko

PK:n treeniviikko on ollut jälleen hieman parempi mitä aikaisemmat ja lasaretista on saatu uusia miehiä harjoitusvahvuuteen. 

– Meillä on hyvä viikko alla. Keskiviikkona saimme taas ns. normaalin 20 pelaajan harjoituksen, joka on ollut meille viime aikoina aika harvinaista herkkua. Joukkue tulee lyömään kaiken tiskiin lauantaina.

Katseet MP-otteluun

Turha on kiistää sitä tosiasiaa, mutta Punamustien asetelma Ykkösen alempaan jatkosarjaan on hankala. PK on sarjassa tällä hetkellä 11. sijalla 22 pisteellä. Ensimmäisen putoajan paikalla 10. sijalla on PEPO 24 pisteellä ja ensimmäisen säilyjän paikalla on SJK Akatemia pisteen PEPO:n edellä. Lauantain ottelun vastustaja Mikkelin Palloilijat on runkosarjan jälkeen 8. sijalla 27 pisteellä.

Päävalmentaja Raimi tietää lähtökohdat jatkosarjaan, mutta päätä ei ole vielä laitettu pensaaseen. Jatkosarjan alkuun edessä ovat kaksi kovaa vierasottelua Mikkelissä ja ensi viikolla Lappeenrannassa.

– Lähdetään jatkamaan peli-ilmeellä, joka KTP-pelissä oli läsnä. Uskon, että saamme kokoonpanoon palaavien ja täyttä pelikuntoa lähestyvien pelaajien mukana myös tarvittavaa rutiinia ratkaisupeleihin mukaan. Tiedetään pelien tärkeys ja lähdetään jatkamaan niistä lähtökohdista, jotka näitä kyseisiä joukkueita vastaan edellisissäkin vieraspeleissä on onnistuttu luomaan.

Punamustat haki heinäkuun viimeisenä päivänä kovan vierasvoiton Mikkelistä, joka on edelleen PK:n kauden ainoa voitto vieraskentällä. Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen MP tasasi pisteet EIF:n kanssa ja kärsi tiukan taistelun jälkeen tappion TPS:lle. Tuon ottelun jälkeen Juha Pasojan miehistö on ollut varsin hyvässä vireessä, neljästä edellisestä ottelusta joukkue on napannut 10 pistettä. Sarjakärki KTP kaatui komeasti lukemin 3-0, jonka jälkeen KPV:n kanssa MP tasasi pisteet. 

Kaksi viimeistä ottelukierrosta menivät MP:llä voitokkaasti, kun elokuun viimeisenä sunnuntaina mikkeliläiset nappasivat vierasvoiton Oulunkylästä Gnistanin kustannuksella ja viikko sitten Urskissa MP oli JäPSiä parempi 2-0 lukemin. Jonathan Dunyin iski ottelun alkutahdit avausjaksolla ja kamppailun loppuhetkillä Arjan Goljahanpoor tuplasi MP:n johdon.

PK-35:n ja MP:n väliset ottelut ovat olleet Punamustien hallintaa. Viime kauden kolmessa Ykkösen kohtaamisessa PK oli parempi pistein 7-1. Viime kauden kohtaamiset pelattiin kaikki vasta aivan loppukaudesta. Syyskuun 1. päivänä joukkueet tasasivat pisteensä Urskissa, Ykkösen runkosarjan päätöskierroksella PK kaatoi MP:n MagneCit Areenalla lukemin 3-1. Alemmassa loppusarjassa PK haki Mikkelistä 3-2 voiton, jolla Punamustat varmisti sarjapaikan Ykköseen myös täksi kaudeksi. 

Tämän kauden kohtaamiset runkosarjassa menivät puhtaasti PK:n nimiin, kun Pihliksessä loppulukemat olivat 2-0 Olmes Garcian ja Tommi Tainion rangaistuspotkumaaleilla. Mikkelissä PK:lle voiton toi Olmes Garcian sekä Luis Rodriguezin toisen nelivitosen maalit. 

– MP on aikalailla sama MP kuin ollut ennenkin. Heillä on hyvä jakso meneillään tuloksellisesti.

– Hieman paremmalla laadulla he tekevät asioita kuin alkukaudesta, siinä oikeastaan on se ero tähän hetkeen. Tiedetään aika hyvin heidän pelaamisen kollektiiviset ja yksilötason kulmakivet. Tietyissä asioissa todella vaarallinen joukkue ja joukkue jonka vahvuuksia on myös kunnioitettava.

Punamustat ovat napanneet neljä perättäistä voittoa MP:stä, mutta millään tavalla helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa.

– Tekemällä joukkueelle painotettuja asioita niin hyvin ja huolellisesti kuin mahdollista, sitä kautta MP saadaan vaikeuksiin varmuudella. Todella kova vääntö taas luvassa, keskittyminen ja usko on oltava läsnä ensimmäisestä minuutista viimeiseen puhallukseen.

Esittelyssä MP

Mikkelissä on joukkue laitettu pitkälti uuteen muottiin viime vuoteen nähden, kun reilusti yli kymmenen pelaajaa oli niin lähtijöiden kuin tulijoiden listalla.

Merkittivämpinä lähtijöinä mainittakoon kymmenen osumaa viime kaudella iskenyt Samson Ebuka (SJK), ykkösmaalivahti Jonne Uronen (Ytterhogdals IK) sekä luottopakki Yassin Daoussi (EIF). Nämä kaikki pelaajat olivat erittäin isossa osassa viime kauden MP:ssä, joka lopulta viimeisen kierroksen ottelussa JIPPO:a vastaan pystyi sarjapaikan säilyttämään. 

Viime kauden tärkeistä lenkeistä Mikkelissä jatkavat keskikentän moottori Jonathan Dunyin sekä U21-maajoukkueen mukaan kesäkuussa valittu ja kahdeksan maalia tämän kauden Ykkösessä iskenyt Topi Keskinen.

Uusista tämän kauden tulokkaista mainittakoon uusi nuori veskariduo Aleksi Honka-Hallila (KuPS)-Otto Huuhtanen (FC Honka). Honka-Hallila oli pitkään loukkaantuneena sivussa, mutta on palannut viime aikoina mukaan joukkueeseen ja napannut myös ykköskassarin paikan. Huuhtanen loukkaantui vastikään loppukaudeksi ja MP hankki toiseksi maalivahdikseen MuSassa alkukauden pelanneen norjalaisen Daniel Skrettebergin

Isoa vastuuta on tarjolla ollut JIPPO:sta saapuneille puolustaja Samuli Höltälle ja tällä kaudella jo potkutekniikallaan ihastuttaneelle hyökkääjä Joona Hiltuselle. Kauden aikana alakerrassa Höltän ohella isoa ruutua ovat napanneet jyväskyläläisen jalkapallokoulun kasvatit Väinö Vehkönen (HJK Klubi 04) sekä Jarkko Heimonen (EIF). 

Mielenkiintoinen hyökkääjänimi on pitkään Norjassa pelannut norsunluurannikkolainen Kevin Beugre. Hyökkäykseen tulivoimaa tuo myös jo mainittu Juuso Liukkonen, joka palasi kauden alla Italiasta Mikkeliin. Liukkonen iski viimeisen kahden Ykkösen kauden aikana EIF:ssä yhteensä 14 maalia. 

MP julkaisi myös muutaman uuden pelaajasopimuksen kesän siirtoikkunassa, kun seura kertoi Jan Heinosen lainasopimuksesta FC Interistä sekä HJK:n organisaatiosta saapuneesta Haruna Abubakarista. Pelaajista Heinonen on noussut joukkueen avainpelaajien rooliin, Abubakar on viettänyt enemmän aikaa penkin puolella. 

Kokoonpanotilanne

Kuten jo mainittua, Punamustien kokoonpanotilanne on jo parempaan päin. Omar Jama sekä Yassin Adam palaavat kokoonpanoon pelikieltojen jäljiltä.

Otso Knuuttila on mukana taas ja Patrick Aaltonen palaa pitkästä aikaa kokoonpanoon.

– Olmes Garcia, Youness Rahimi ja Ville Salmikivi ovat saaneet hyvän ehjän viikon alle ja heidän kaikkien valmius pelata lauantaina on huomattavasti viime viikkoa korkeampi.

– Tilanne on muuttunut huomattavasti positiivisempaan suuntaan viime ottelusta, vaikka Esa Terävä valitettavasti onkin pelikiellon takia sivussa.

Info

MP – PK-35
La 10.9. klo 16
Mikkelin Urheilupuisto, “Urski”

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap