Menu

Otteluennakko: PEPO – PK-35

Punamustat lähtevät kauden ensimmäiselle vähän pidemmälle reissulleen lauantaina, kun joukkue matkustaa Imatralle Ukonniemi-areenalle, jossa PEPO toimii isäntänä. Viime kaudella Ykkösestä pudonneiden joukkueiden kohtaaminen käynnistyy klo 17:30.

PK-35:llä on allaan kelpo harjoitusviikko, vaikka pikkuvammat sekä pieni flunssa-aalto on kiertänyt joukkueessa, ja niiden johdosta myös poissaolijoita on lauantain ottelussa. 

– Pientä flunssa-aaltoa ollut liikkeellä, jonka takia pari pelaajaa on sivussa lauantailta, mutta ei se ole meidän tekemiseen päässyt liikaa vaikuttamaan.

Punamustat nappasivat harjoituskauden toisen voittonsa viime lauantaina, kun Ykkösen kauteen valmistautuva Käpylän Pallo kaatui Talissa 2-1-lukemin. Kevin Ingoli iski toisessa perättäisessä ottelussa maalin, ja tuoreena sopimuspelaajana kentällä kirmannut Yassin Adam iski loppuluvut hetki ennen päätösvihellystä. Päävalmentaja Kim Raimi oli varsin tyytyväinen KäPa-ottelun jälkeen, ja hän näki ottelun olevan hyvää jatkumoa Klubi-ottelulle. 

– KäPa-ottelu oli meille todella hyvä haaste. Se oli tärkeä yhteinen kokemus joukkueelle, vaikka pelaajia edelleen on sivussa. Pääsimme työstämään Klubi-pelissä liikkeelle laitettuja asioita ja myös ratkomaan hieman erilaisia ongelmia. Saimme kattavasti informaatiota ottelusta jatkoa ajatellen.

– Olen tyytyväinen että tietyt pelaamiseen halutut periaatteet näkyivät kentällä. Pystyimme tuottamaan intensiteettiä varsin monipuolisesti, ja vaikka olemme vielä nyanssitason tekemisessä todella alkuvaiheessa niin peruskulmakivet pyritään pitämään koko ajan mukana matkassa.

Lauantaina PK-joukkue matkustaa Imatralle, josta viime kaudelta tuttu kilpakumppani PEPO toimii isäntänä. Viime kaudella PEPO oli keskinäisissä koitoksissa niskan päällä, kun kolmen sarjaottelun pisteet menivät lappeenrantalaisille pistein 7-1. Molempien joukkueiden taival jatkuu nyt tulevalla kaudella Kakkosessa ja sen A-lohkossa, joten keskinäisiä koitoksia on luvassa myös tällä kaudella sarjan puolella.

Lappeenrantalaisjoukkueessa on tapahtunut muutoksia viime kauden jälkeen runsaasti. Janne Muhlin paikalle vetovastuuseen saapui Teemu Tavikainen AC Oulun valmennusportaasta. Tavikaiselle pesti PEPO:n päävalmentajana on ensimmäinen vastuuvalmentajan rooli edustustasolla. Hänen avukseen saapui 32-vuotias kolumbialaiskoutsi Camilo Waldo Munoz Velasco

Pelaajistossa poistumaa on ollut runsaasti. Joukkueesta lähteviä pelaajia ovat muun muassa Calvin N’Sombo (KäPa), Irfan Sadik (FC Lahti), Zachary Sukunda (Gnistan) sekä Topi Pasi (HIFK). Tärkeimpiä jatkajia viime kauden joukkueesta ovat vuorostaan maalivahti Jirko Sorsa, puolustaja Arttu Kotanen sekä laitapelaaja Samu Suoraniemi. Keskikentälle paluun tehneen Alex Oikkosen (OTP) siirtyminen takaisin PEPO:on otetaan varmasti mieluisana asiana vastaan. Joukkueeseen on saapunut myös pari mielenkiintoista ulkomaalaispelaajaa, kun hyökkääjä Pablo Stupiski saapui kotimaastaan Argentiinasta (Atletico Parana) Lappeenrantaan ja ukrainalaisnuorukainen Yarolsav Shapovalov saapui Lappeenrantaan PS Kemistä.

PEPO pelasi tammikuun aikana kolme harjoitusottelua. Harjoituskausi alkoi 3-1 voitolla Kolmosen IPS:stä, jonka jälkeen samoin lukemin tuli tappio Ykkösen JäPSille. Viime lauantaina joukkue pelasi 1-1-tasurin, niin ikään, Ykkösen kauteen valmistautuvaa MP:tä vastaan.

Kim Raimi tietää, että lauantaina vastaan on tulossa jälleen hyvä haaste. Myös matkustaminen hieman pidemmälle on hyvää vaihtelua.

– PEPO on varmasti kova vastustaja. Yksi tärkeistä asioista on myös se, että joudumme tällä kertaa matkustamaan otteluun hieman pidemmän matkan ja haluamme kentällä näyttää ettei se vaikuta suorittamiseemme ja keskittymiseemme.

Kuten jo todettua, Punamustien kokoonpano on hieman elänyt kuluneella viikolla, ja poissaoloja lauantaille löytyy. 

– Sopimuspelaajista sivussa ovat ainakin Felix Ferahyan, Tomi Kurvinen, Joel Europaeus, Tommi Tainio, Niklas Jokiniemi ja todennäköisesti myös Samuel Vuohtoniemi. He ovat kärsineet pienistä alaraajavammoista tai ovat olleet kipeänä, mutta kenenkään kohdalla ei ole mitään isompaa huolta.

Myös maalivahti Joni Niemi on poissa joukkueen vahvuudesta. Punamustien maalivahtikaksikon Lappeenrannassa muodostavatkin Robert Barton sekä A-junnuista mukaan tuleva Ralf Goebel

– Kokoonpanossa nähdään edelleen muutamia mielenkiintoisia testipelaajia, kun katsastamme vielä sopivia palasia ryhmäämme.

Loppuviikosta olemme julkaisseet Shunta Uchiyaman sekä Eero Karjalaisen sopimukset. Nämä diilit vahvistavat erityisesti Punamustien puolustuslinjaa, ja sopimusten myötä puolustus on astetta valmiimpi. Pelaajasopimuksia alkavalle kaudella on tälle hetkellä 20 kappaletta, mutta edelleen haku on päällä vähän ympäri kenttää. 

– Eero on osoittanut tasaisuutensa kahdessa viime ottelussa ja harjoituksissa. Meillä oli myös selkeä prioriteetti löytää korkeaa intensiteettiä tuottava laitapuolustaja jo meidän valmiiksi pätevien laitapuolustajien (Otto Kouva & Rafael Lehtonen) lisäksi. Shunta sopii meidän sapluunaan enemmän kuin hyvin ja hän on myös pallollisesti erittäin monipuolinen. Linjaan edelleen etsitään kuitenkin todennäköisesti kahta vaihtoehtoa.

– Keskiakselille etsitään vielä pelaajia. Samoin haluamme vielä täydentää laituriostastoamme. Tilanne on kuitenkin valmentajan näkökulmasta erittäin hyvä. Olemme pystyneet löytämään ihmis- ja pelaajatyyppejä, jollaisia meiltä puuttui muun muassa viime vuonna. Tekemisen taso harjoituksissa nousee koko ajan ja pelaajat, jotka ovat olleet mukana ovat sitoutuneet erinomaisesti treenikentällä.

Info

PEPO – PK-35
La 4.2. klo 17:30
Ukonniemi-areena, Imatra

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap