Menu

Su 10.7. klo 18:30 PEPO – PK-35

Matsitahti jatkuu tiiviinä ja viikko päätetään sunnuntai-iltana erittäin tärkeällä ja myös mielenkiintoisella ottelulla. Punamustat matkustaa sunnuntaina Kimpiselle, jossa paikallinen ylpeys PEPO isännö PK-35:tä Ykkösen 14. kierroksen ottelussa. Jos et pääse paikalle Lappeenrantaan, ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

SJK:n kustannuksella paluu voittokantaan!

PK-35 nappasi keskiviikkona MagneCit Areenalla arvokkaat pisteet mukaansa, kun Hussein Mohamedin avausjaksolla syntyneet osumat siivitti Punamustat kauden toiseen voittoon lukemin 2-0. Kokonaisuudessaan PK hallitsi ottelun tapahtumia koko illan ajan, joten voittoa voidaan pitää hyvin ansaittuna. PK onnistui puolustamaan SJK Akatemian hyvin paikoilta pois ja Otso Knuuttilan Ykkösen uran ensimmäinen nollapeli oli lopulta suhteellisen kevyen iltapuhteen takana.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kehui ottelun esitystä tasapainoisimpana koko kaudella.

– Halusimme kovempi tehoista liikettä heti pelin alusta ja onnistuimme sillä sekoittamaan SJK:n tekemistä ja rytmiä ja pääsimme heti kuskin paikalle. He eivät saaneet palloja juurikaan muodon sisään kontrolloidusti ja puolustimme pidemmät pallot hyvin pois sekä saimme kontrolloitua heidän erittäin vaarallisen yläkolmikon varsin hyvin.

– Olimme pallolla tarpeeksi tehokkaita ja dynaamisia ja löysimme vapaita tiloja hyvin. Kaksi maalia ja nollapeli riittää erinomaisesti tässä kohtaa, mutta loimme maalien lisäksi ainakin viisi huippupaikkaa. Sen suhteen tulos mairittelee vahvasti SJK:ta.

Ottelun toisella puoliajalla SJK Akatemia muutti hieman peliään, jota kautta joukkue sai pelaajia korkeammalle. Tämä tuotti jonkin verran harmaita hiuksia Punamustien pelinrakenteluun, mutta kontrolli pysyi kuitenkin ottelussa hyvin. 

– Pystyimme ajoittaisia hetkiä lukuunottamatta pitämään pakettia sopivan korkealla myös johtoasemassa. Meillä on ollut ajoittain siinä haasteita johtoasemassa ja tiedostamme sen, mutta se ei ole ollut niinkään tietoinen valinta vaan emme ole yksinkertaisesti pystyneet etenemään pallon kanssa tarpeeksi laadukkaasti. Silloin myös paketin saaminen ylemmäs on aina haastavampaa ja helposti pelaaminen muuttuu passiivisemmaksi ja puhtaasti oman maalin suojelemiseksi. Emme myöskään ole puolustaneet tarpeeksi aggressiivisesti omalla kenttäpuoliskolla. Nyt sekin oli parempaa.

Muutama välipäivä ja taas pelataan!

Punamustien pelaamisessa ovat tietyt asiat ovat olleet mallillaan viime ottelussa, vaikka tulos ei ole ollut toivottu. Ne ovat myös asioita, joista halutaan jatkuvuutta tuleviin koitoksiin.

– Olihan tämä meidän henkiselle puolelle iso voitto tietenkin. Haluamme pitää kiinni asioista missä olemme jo pidempään onnistuneet. Olemme muun muassa luoneet jo useamman ottelun systemaattisesti enemmän maalintekopaikkoja kuin vastustaja. Meidän vaan tulee tehdä tietyt asiat paremmin ja aggressiivisemmin.

Henkisellä puolella voittaminen on aina tärkeää, ja keskiviikon pisteet varmasti näkyvät intona myös harjoituskentällä. 

– Nyt pyrimme pitämään huolen siitä, että jalka liikkuu myös sunnuntaina. Pieniä asioita kävimme vielä läpi harjoituksissa, mutta olo on hyvin levollinen, vaikka sarjataulukkoa ja meidän vieraspelisaldoa katsomalla voisi olettaa muuta. Uskon, että saimme hyvän valmistavan setin kautta vaadittavan vireystilan Lappeenrantaan viritettyä.

Katseet PEPO-otteluun 

Lappeenrantalaismiehistö nousi Ykköseen täksi kaudeksi lopulta kabinettien kautta, kun Rovaniemen Palloseuran paikka jäi vapaaksi. PEPO otti paikan vastaan, ja joukkue on mukana historiansa ensimmäistä kertaa Ykkösessä. Jos nousijajoukkueilla on nyky-Ykkösessä vaikeaa, niin varmasti entistäkin vaikeaa on nousta sarjaan kabinettien kautta, että valmistautumisaika kauteen on lyhyempi. PEPO sijoittui viime kaudella Kakkosen A-lohkon 2. sijalle JäPSin jälkeen.

PEPO:n alkukausi on ollut vaikeahko, Suomen Cupissa lähtö tuli 4. kierroksella Kakkosen Komeettoja vastaan, ja tuloksenteko Ykkösen puolella on ollut hankalaa. Joukkueen kevään ehdottomana kohokohtana toki mainittakoon joukkueen 2-1 vierasvoitto Pihlajamäessä PK:ta vastaan. Ykkösen kauden toinen voitto tuli tilille 18. kesäkuuta, kun Pargas IF kaatui Kimpisellä lukemin 2-1. 

PEPO on tällä hetkellä tasapisteissä PK:n (ja PIF:n) kanssa kymmenessä paunassa. Voittojen lisäksi lappeenrantalaiset ovat pelanneet kotitasurit EIF:ä (2-2) sekä KPV:tä (1-1) vastaan ja vieraissa pisteet on tasattu TPS:n (0-0) ja SJK Akatemiaa (2-2) luona.

Kuten kaikki tilastoista varmasti näkee, PK-35:n reissuvire ei tällä kaudella ole ollut kohdallaan. Kauden avanneen Gnistan-vieraspelin jälkeen PK on matkannut maalle kuuden Ykkösen ottelun merkeissä. Saldona kuusi tappiota, maalieron ollessa ruma 4-18. 

Päävalmentaja Raimi kertoo kuitenkin, että mitään hokkuspokkus-temppuja ei lähdetä sunnuntainakaan hakemaan.

– Monia tekijöitä varmasti mitkä eivät ole toimineet, meille on kuitenkin tehty vieraissa aivan liikaa maaleja omiin ja emme ole saaneet palloa mistään sisään vieraissa. Erikoistilanteiden puolustaminen korostuu myös, koska niistä meitä on rokotettu aivan liikaa nimenomaan vieraissa.

Kuten joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin, PEPO pystyy luomaan uhkaa ja vaaraa hyökkäyspäässä. Tämän myös Raimi tietää.

– PEPO on kykeneväinen luomaan uhkaa hyökkäyssuuntaan, meidän pitää puolustaa joukkueena hyvin, siitä kaikki lähtee. Sitä kautta myös toiminta pallollisena helpottuu. Pihlajamäessä vietiin ottelua aika selvästikin, mutta tulos oli kaikkea muuta kuin toivottu. Nyt pidämme huolen ettei vastaavaa notkahdusta tapahdu.

Esittelyssä PEPO

Janne Muhlin valmentamasta joukkueesta löytyy materiaalia jonkin verran, mutta joukkueen luottopelaajat ovat selvät. Joukkueella on mielenkiintoinen, mutta Ykkösen tasolle suht kokematon kotimainen pelaajamateriaali, johon on haettu muutamia ulkomaalaisvahvistuksia seuraksi.

Joukkueen maalinsuulla on yhtä vaille kauden kaikissa otteluissa torjunut kokenut jenkkiveskari Craig Hill. Ennen kauden alkua joukkueen kenties ykkösveskariksi kaavailtu Jirko Sorsa oli alkukaudesta loukkaantuneena. Nyt, viime kaudella JIPPO:n maalia vartioinut, Sorsa on kuntoutunut, mutta on päässyt penkiltä kentän puolelle ainoastaan kertaalleen. Se oli reilun kuukauden takaisessa Oulunkylän tukkapöllyssä, kun Gnistan kaatoi PEPO:n 5-0 lukemin.

PEPO:n joukkueen tukirankaa puolustuksessa luovat joukkueen ainoana pelaajan täydet minuutit Ykkösessä tähän mennessä kellottanut Roope Huhtala sekä loukkaantumisen jälkeen takaisin pelikuntoon päässyt Topi Pasi. Laitapuolustajina pääsääntöisesti ovat olleet kamerunilaisvahvistus Jeannot Esua sekä kaupungin oma poika Arttu Kotanen.

Keskikentällä vaikuttavista pelaajista ensimmäisinä mainittakoon keskiviikon Jaro-tappiosta pelikiellon takia poissa olleet kapteeni-Calvin N’Sombo sekä Zachary Sukunda. Molemmat miehet ovat kuitenkin jälleen sunnuntaina Janne Muhlin käytettävissä. Keskikentällä tärkeissä rooleissa vaikuttavat kanadalainen Jeff Addai sekä monipuolinen laitakiitäjä Samu Suoraniemi

Hyökkäyspäässä maaleja odotetaan MuSasta täksi kaudeksi Lappeenrantaan saapuneelta Juho Heikkiseltä sekä kahdesti Pihlajamäessä toukokuussa osuneelta ja jo seitsemän maalia tämän kauden Ykkösessä viimeistelleeltä Irfan Sadikilta.

Kokoonpanotilanne

PK-35:n kokoonpanotilanne ennen Lappeenrannan vierailua on ihan mallillaan. 

– Uusia poissaoloja ei pitäisi olla. Saimme myös keskiviikkona tärkeitä minuutteja ajettua sisään kentälle palanneille Youness Rahimille sekä Olmes Garcialle pelin loppuun.

Noah Kaijasilta on parhaillaan armeijassa, joten hänen osallisuutensa lähiaikoina voi olla hieman haastavaa.

Info

PEPO – PK-35
Su 10.7. klo 18:30
Kimpisen Stadion, Lappeenranta

Jos et pääse paikan päälle Lappeenrantaan kannustamaan Punamustia voittoon, seuraa matsia Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap