Menu

La 2.7. klo 17:00 PIF – PK-35 

Vain kaksi kokonaista välipäivää kovan HIFK-matsin jälkeen, ja taas on pallo pelissä! Ykkösen toinen kierros starttaa Punamustien osalta Paraisilta, jossa Ykköseen täksi kaudeksi noussut Pargas IF isännöi Punamustia. Ottelu käynnistyy Pajbackan kentällä klo 17. Paikalle on saapumassa Punamustien kannattajia, mutta matsin näkee suorana lähetyksenä myös Ruutu+ -palvelusta.

Ikimuistoinen ilta HIFK:ta vastaan päättyi pettymykseen

Keskiviikkona Punamustat taistelivat kovaa Suomen Cupin välieräpaikasta, mutta lopulta HIFK oli PK:ta etevämpi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi myöntääkin, että lopputulos ei ollut se mitä haettiin, mutta itse peli herätti positiivisia asioita pintaan.

– Olihan tämä pieni pettymys meille, koska halusimme jatkoon. Päällimmäisenä asiana kuitenkin usko joukkueen sisällä vahvistui entisestään, ja uskon että saamme keskiviikon esityksestä voimaa jatkoon. Tappioasemasta nousu oli myös henkisesti iso asia.

Voitot karttasivat Punamustia läpi kesäkuun Ykkösen puolella, kun neljästä ottelusta pistepussi karttui ainoastaan kahdella tasapelipisteellä. Edellisessä Ykkösen ottelussa KTP:tä vastaan sekä myös HIFK-ottelussa oli kuitenkin runsaasti positiivisia asioita, joista ammentaa, vaikka varsinkin Kotkan vierailulla tulos oli karu.

– Olemme nyt pystyneet hakkaamaan KTP:n ja HIFK:n muodot rikki varsin hyvin ja edenneet boksiin kahdessa pelissä yhteensä 50 kertaa. Siitä on hyvä ammentaa tulevaan.

– Samaan aikaan vastustaja ei ole pystynyt edes puoleen vastaavasta määrästä, mutta olemme omassa boksissa antaneet heille mahdollisuuden. Omassa boksissa meidän on oltava ehdottomasti kovempia ja parempia. Saimme kaivettua kaksi tehtyä maalia keskiviikkona, siitä lähdemme myös lauantaille jatkamaan.

Palautuminen tulevaan

PK:lla on jälleen juhannuksen jälkeen päällä kova matsitahti, kun HIFK-ottelua seuraa nyt kova kolmen matsin viikko. Lauantaina pelataan Paraisilla, ensi keskiviikkona SJK Akatemia saapuu Pihlajamäkeen ja ensi viikon sunnuntaina punamustakaravaani suuntaa Lappeenrantaan.

Raimi tiedostaa, että PIF-ottelu tulee toki nopeasti keskiviikon jälkeen, mutta pelissä olevat pisteet ovat erittäin tärkeät. 

– Kaikki tiedostavat sarjapelien tärkeyden, jotta kurssimme kääntyy kunnolla. En näe ongelmaa valmistautumisessa. Keskiviikko oli enemmänkin bonus-ottelu meille tähän väliin, missä pystyimme näyttämään itsellemme sekä ulkopuolisille, että kapasiteettia riittää parempaan.

– Meiltä tuli käytännössä kaikki pelaajat hyvin sisään vaihtopenkiltä keskiviikkona, osa heistä varmasti aloittaa lauantaina ja sitä kautta saavat taas oman näytönpaikkansa.

Pargas IF on saanut huilata puolentoistaviikon ajan ennen lauantain ottelua, mutta Raimi uskoo, että mitään merkittävämpää etua kotijoukkue ei tästä saa. Punamustat hyökkäävät PIF:n kimppuun raikkaalla jalalla. 

– En koe että he saavat siitä merkittävää etua. Meillä on myös päteviä tuoreita jalkoja heittää sisään, mikäli tarve sen vaatii. Tilannetta tarkastellaan perjantaina yksilöiden osalta. Tulemme saamaan iskukykyisen ryhmän varmuudella jalkeille.

Katseet PIF-otteluun 

Laitetaan seuraavaksi katseet vielä tarkemmin tulevaan 12. kierroksen otteluun. Suht pirteästi kautensa aloittanut Pargas IF on ollut ensimmäisellä Ykkösen kaudellaan vaikeuksissa ja tappioputki on venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Joukkue taistelee todella kovaa, mutta palkinto on jäänyt jo yhdeksän kertaa tämän kauden aikana saamatta. 11 ottelusta PIF on napannut neljä pistettä, joista yksi tuli Pihlajamäessä PK:ta vastaan 2-2 tasapelin jälkeen ja kauden ainoan voiton paraisilaiset nappasivat Turun seudun paikallisottelussa TPS:ää vastaan 2-0 voiton turvin toukokuun 9. päivä.

PIF ei ole mitään rökäletappiota tililleen kirjannut, vaan peräti kuusi maalin tappiota ovat olleet erittäin kitkerää kalkkia Stefan Strömborgin miehistölle.

Kotikentällään PIF ei ole napannut vielä pisteen pistettä, joten on varmaa, että lauantaina joukkue tulee antamaan kaikkensa kotiyleisönsä edessä, että ensimmäiset kotipisteet voitaisiin kirjata paraislaisten tilille. Kuuden kotiottelun maaliero on 5-13. 

Päävalmentaja Raimi tietää, että varmasti helpolla eivät pisteet lähde lauantaina Pihlajamäkeen. Täyden päivätyön saa Punamustat jokaisen pisteen eteen tehdä myös lauantaina.

– PIF haluaa varmasti kääntää kurssin kotikentällä ja meidän on oltava kovia, mutta samaan aikaan maltillisia. Jos saamme KTP ja HIFK-peleissä nähtyjä hyviä elementtejä mukaan ja olemme tarpeeksi kovia suojelemaan oman maalin läheisyyttä, niin olemme vahvoilla.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa huhtikuussa, PIF saapui paikalle todella terävästi. Joukkue iski vajaaseen 20 minuutiin kahdesti pallon ohi Rafael Zbindenin, ensin Ville Pirhosen toimesta ja sen jälkeen Benjamin Heikkisen komealla laukauksella. PK tuli lopulta väkisin tasoihin Hussein Mohamedin ja viime hetkillä osuneen Willem Haapiaisen maaleilla. 

– PIF puolustaa kurinalaisesti koko joukkueena. Kuten he meitä vastaan näyttivät Pihliksessä, minkäänlaiseen aliarviointiin ei ole varaa etenkään pelin alussa, tai myöskään silloin kun meillä on pallo. Pääsimme toki myllyttämään tuolloin mielinmäärin toisella puoliajalla ja pakotimme PIF:n koko joukkueen oman 30 metrin sisään pitkiksi ajoiksi.

Esittelyssä PIF

Pargas IF on Ykkösen selvästi pienimmällä rahalla koottu joukkue, joka toki näkyy myös joukkueen materiaalissa. Joukkueen päävalmentajana toimii Stefan Strömborg, jonka apuna toimii Piikkiön kultasormi, mestarivalmentaja Kari Virtanen

Tolppien välissä päävastuun alkukauden aikana on ottanut viime kaudella MuSaa edustanut Olli Hakanpää, mutta kesäkuussa kahdessa ottelussa maalia vartioi aikoinaan TPS:n riveissä Veikkausliigaakin pelannut Arnold Uschanoff

Piffenin joukkueen materiaali on hyvin ymmärrettävästi käytännössä koko Ykkösen pienin, ja siitä kertoo myös se, että joukkueella on peräti kuusi kenttäpelaajaa, jotka ovat olleet avauskokoonpanossa kaikissa kauden 11 sarjaottelussa. Tämmöisiä pelaajia ovat puolustuksen tukipilarit Daniel Enqvist sekä paluun Suomeen täksi kaudeksi tehnyt Akim Sairinen. Veikkausliigaa FC Interissä pelanneet keskikenttäpelaajat Matias Lahti sekä Yoonis Muse ovat olleet myös kaikissa Piffenin Ykkösen otteluissa avauskokoonpanossa, kuten myös Honka-laina Benjamin Heikkinen ja neljä maalia iskenyt kapteeni Gezim Voca.

62 maalia viimeisen viiden kauden aikana tehnyttä Vocaa ei kuitenkaan kentällä nähdä lauantaina, kun hänen korttitilinsä täyttyi edellisessä Jaro-ottelussa. Pelikieltoa kärsii myös Tomas Hradecky, joka nappasi toissa ottelussa PEPO:a vastaan suoran punaisen kortin. 

Jo mainittujen pelaajien lisäksi Piffeniltä maininnan arvoisia seurattavia pelaajia ovat luottopuolustaja Frans Grönlund, viime kaudella kahdeksan maalia Ykkösessä tehnyt 19-vuotias Victor Johansson sekä ruotsalaispelaaja Gino Berg. 23-vuotias Berg on tullut kahdeksassa ottelussa vaihdosta sisään, mutta kertaakaan ei viime kaudella Assyriskaa edustanut Berg ole ollut avauskokoonpanon puolella. 

Kokoonpanotilanne

Pitkäaikaispoissaolijat Tomi Kurvinen, Niko Salminen, Arttu Auranen sekä Ngabo Ndaziramiye ovat sivussa edelleen. Nelikon kuulumisia on luettavissa PK-35:n nettisivuilta lähiviikkoina. 

Keskiviikon ottelun jälkeen Punamustat joutuvat muutamia muutoksia tekemään kokoonpanoon pakon sanelemana.

Romy Nevalaisen pelaaminen on hyvinkin epävarmaa, samoin Marko Koskisen, Patrick Aaltosen ja Willem Haapiaisen tilanne näyttää hieman haastavalta. Heidän kaikkien suhteen ensi viikko näyttää kuitenkin hyvältä ja he ovat tämän hetken tiedoilla käytettävissä keskiviikkona. 

Olmes Garcia ja Youness Rahimi tuskin ovat mukana vielä lauantaina, vaikka kummankin paluu lähenee päivä päivältä.

Info

PIF – PK-35
La 2.7. klo 17:00
Pajbacka nurmi, Parainen

Paraisislle on lähdössä pieni, mutta pippurinen rytmiryhmä myös Punamustien kannattajia. Jos menojalkaa vipattaa, ja haluat lähteä kulttuurimatkalle kohti Paraista, ota yhteyttä Tuomo Bergiin (puh. 040 9003675).

Jos et kuitenkaan pääse paikan päälle kannustamaan Punamustia voittoon, seuraa matsia Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap