Menu

La 21.7. klo 17:00 PK-35 – EIF

PK-35 lähtee lauantaina Pihlajamäen Wembleylle pesemään kasvonsa viime lauantaina koetun Jaro-tappion jälkeen. Ottelu EIF:ää vastaan pelataan lauantaina 16.7. klo 17 alkaen MagneCit Areenalla. 

Liput otteluun. 

Jaro haki pisteet Pihlajamäestä selvin lukemin

Varmasti kukaan PK-35:n seuraajista ei pahemmin halua viime viikkoa muistella. Punamustat jäivät FF Jaron jyrän alle toden teolla, ja jo puolen tunnin kohdalla vieraat johtivat ottelua 3-0. PK ei saanut omaa loppukiriään oikeastaan millään tavoin käyntiin ja Jaro rullaili lopulta helppoon 4-0 vierasvoittoon.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää, että joukkueen esitys Jaroa vastaan oli kehno, jonka jälkeen on vain yksi suunta.

– Emme saaneet koneesta irti mitään, otan siitä vastuun. Syitä on mietitty, koska meillä oli kaksi varsin paljon hyviä asioita sisältänyttä esitystä alla.

FF Jaro oli hyvin tehokas, Guillermo Sotelon vasurin kautta joukkue iski kaksi vaparimaalia, joiden lisäksi myös hyökkääjät Severi Kähkönen ja Joni Remesaho osuivat kertaalleen. 

– Jaro oli tappavan tehokas ja näytti mallia miten pallo laitetaan pussiin ammattitaidolla käytännössä kaikista paikoista. Päästimme taas kaksi erikoistilannemaalia, mutta olimme muutenkin pehmeitä oikeastaan kaikissa merkittävissä asioissa kumpaankin suuntaan.

Treeniviikko

Täysi harjoitusviikko on keskitytty siihen, miten viime lauantain ottelusta noustaan ylös. Päävalmentaja Raimi on luottavainen, että suunta kääntyy EIF:ä vastaan.

– Ottelut ovat luonnollisesti meidän näyteikkuna ulospäin. Kaikki lähtee kuitenkin laadukkaasta harjoittelusta ja nyt olemme saaneet pitkästä aikaa erittäin hyvän treeniviikon alle. Tuntui, että otteluruuhkan aikana emme päässeet harjoitteluun käsiksi kunnolla missään vaiheessa ja otteluruuhkan rasitus ja kolhut myös söivät viime viikon rytmiä.

Katseet EIF-otteluun 

Jos PK:lla on ollut kauden aikana omat ongelmansa, ei lauantaina vieraaksi saapuvan EIF:n kausi myöskään ole varsinaista kukkaiskedolla pomppimista ole ollut. Siitä kertoo myös se, että EIF tiedotti keskiviikkona päävalmentaja Mikko Mannisen potkuista. Mannisen alaisuudessa tammisaarelaiset nappasivat 15 ottelussa 21 pistettä, ja sillä määrällä EIF on tällä hetkellä sarjassa 7. sijalla.

Jos katsotaan aikaa taaksepäin, EIF on ollut ikävä vastustaja Punamustille. Joukkueet ovat tämän ja viime kauden aikana kohdanneet yhteensä peräti seitsemän kertaa ja ainoastaan kerran PK on astellut kentältä voittajana. Se tapahtui viime vuoden helmikuussa Suomen Cupissa, jolloin Kauniaisissa pelattu ottelu päättyi Punamustien 2-0 voittoon. Tuon jälkeen EIF on napannut kaksi voittoa treenipeleissä, kaksi voittoa Ykkösen kohtaamisissa sekä voiton myös Ykköscupissa. 

Ykkösessä pelatuista kolmesta ottelusta PK on napannut EIF:ää vastaan yhden pisteen. Se tuli viime kauden jälkimmäisessä kohtaamisessa Tammisaaressa, jolloin ottelu päättyi maalittomaan. Viime kauden Pihlajamäen ottelusta ei tapahtumia puuttunut, PK pelasi koko toisen jakson miehen ylivoimalla ja viimeiset noin kymmenen minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta siitä huolimatta EIF poistui paikalta kolmen pisteen kanssa loppulukemien ollessa 2-3. 

Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Tammisaaressa oli hyvin tasainen, mutta EIF:n alkukauden maalisieppo Adam Larsson pääsi lopussa tuikkaamaan tammisaarelaiset voittoon lukemin 2-1. 

Kohtaamiset EIF:ää vastaan ovat olleet tapahtumarikkaita, jonka tietää myös päävalmentaja Raimi.

– Vaiherikkaita kohtaamisia usein heitä vastaan. Viime ottelu oli hieman seesteisempi, mutta menetimme silloin pisteet viime minuuttien maaliin.

Viimeisestä viidestä ottelustaan ainoastaan kolme tasapelipistettä tililleen kerryttänyt EIF kertoi tällä viikolla, että päävalmentaja Mikko Manninen ei jatka joukkueen käskyttäjänä. Väliaikaisena vastuuvalmentajana toimii joukkueen valmennuksessa alkukauden mukana ollut Daniel Bolufer. Espanjalaisen taival EIF:n päävalmentaja ei kuitenkaan tule kestämään kauaa, vaan EIF kertoi nettisivuillaan torstaina, että uusi päävalmentaja tullaan julkaisemaan mahdollisesti jo PK-35-ottelun jälkeen.

Valmennusmuutokset varmasti tuovat omat muutoksensa EIF:n joukkueeseen, mutta millä tavalla se on näkyvissä kentällä, selviää vasta lauantaina, kun ottelu on käynnissä. 

– EIF:ltä löytyy hyökkäyspäästä osaamista kääntää otteluiden kulkua nopeastikin. Vaarallisia yksilöitä, mutta heillä on ollut myös hieman vaikeata viime aikoina joukkuetasolla. Heiltä lähti valmentaja viikolla, saa nähdä vaikuttaako se mitenkään heidän pelaamiseensa.

Kokonaisvaltaisesti Punamustien pitää yltää parempaan suoritukseen lauantaina EIF:ää vastaan, mitä viime viikolla.

– Pelin alut ja loput on hoidettava jämäkämmin, se on iso asia lauantaina. Sen lisäksi meidän on pystyttävä tekemään käytännössä kaikki asiat vähän paremmin kuin Jaro-ottelussa, jos haluamme pisteitä. Harjoitusviikon tekeminen luo kuitenkin uskoa lauantaille.

EIF on ollut omissa vierasotteluissaan todellinen tasapeliautomaatti. Seitsemästä vierasottelusta peräti viisi on päättynyt tasuriin. Piste EIF:n mukaan on lähtenyt Oulunkylästä, Kotkasta, Kokkolasta, Lappeenrannasta sekä Pietarsaaresta. Ainoa vierasvoitto tuli kesäkuussa Paraisilta ja ainoa tappio toukokuussa JäPSiä vastaan Järvenpäässä. 

Esittelyssä EIF

Ykkösen nykyjoukkueista pisimpään yhtäjaksoisesti samalla sarjatasolla pelannut joukkue on juuri EIF. Tämän kauden joukkue on ollut hieman muutosten kourissa, joka on varmasti myös näkynyt pelikentillä. Seuralegenda Zacharias Ekström poistui seurasta viime kauden jälkeen, joka on oli varmasti iso isku koko seuralle. Ikävät loukkaantumiset ovat myös riivanneet joukkuetta, ja ennen kauden alkua ykköstopparipariksi kaavaillut Bruno Miguel ja William Lindqvist ovat olleet käytännössä koko kauden poissa joukkueen vahvuudesta.

EIF:n maalinsuulla vastuun ovat jakaneet alkukauden aikana kahdeksan ottelua pelannut Mehdi El Moutacim sekä seitsemässä ottelussa maalinsuulla ollut KuPS-laina Hemmo Riihimäki. Myös loukkaantumisista johtuen joukkueen puolustuksen rotaatio on ollut suht pientä ja luottopelaajat ovat pelanneet isoja peliminuutteja. Täksi kaudeksi MP:stä Tammisaareen saapuneet Iiro Äijö sekä Yassin Daoussi ja juniorilupaus Oliver Pettersson ovat olleet puolustuksen avainhahmoja. 

Ylempänä kenttää EIF:ltä löytyy hieman enemmän vaihtoehtoja, mutta neljä maalia iskeneen Valdrin Rashican sekä keskikentän luottoratsun Karl Madiangan pelikiellot osaltaan lauantaina heikentävät joukkueen iskukykyä.

EIF:n keskikentän luottopelaajia Madiangan lisäksi ovat alkukauden olleet Oskari Sallinen, Xhevdet Gela sekä Kevin Moihedja. Myös seuran oma kasvatti Simon Lindholm on napannut suht paljon vastuuta keskialueella. Hyökkäyksessä alkukauden EIF:llä on ollut koko sarjan pelätyin hyökkäystrio, mutta maaliruisku Adam Larssonin poistuminen sarjaporrasta ylemmäs Ilveksen riveihin vei ison osan joukkueen hyökkäyspelin vaarallisuudesta. Lauantaina kun Valdrin Rashica on pelikiellossa, triosta jäljelle jää enää 2+5-tehot alkukauden aikana iskenyt taiturimainen Stanislav Efimov.

Kokoonpanotilanne

Kokoonpanotilanne eli ennen viime lauantain Jaro-ottelua suht paljon, mutta nyt tilanne näyttää hieman seesteisemmältä. 

– Tilanne on hyvä. Pelasimme keskiviikkona lyhennetyn sisäisen ottelun, jossa oli käytössä maalivahtien lisäksi 21 pelaajaa, heistä kaikki paitsi toistaiseksi yksi sopimukseton pelaaja ovat käytettävissä myös lauantaina.

Info

PK-35 – EIF
La 23.7. klo 17:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput otteluun. 

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan paikallisesta jalkapallosta lauantaina Pihlajamäkeen! Jos et kuitenkaan pääse ottelua paikan päälle seuraamaan, ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap