Menu

Sunnuntaina 13.3. klo 14:30 – PK-35 vs. FF Jaro

Ykköscupin välierät pelataan viikonlopun aikana. Ensimmäinen finaalijoukkue selviää lauantaina Tammisaaressa, jossa EIF sekä TPS ottavat mittaa toisistaan. Sunnuntaina Talin Jalkapallohallissa selviää edellä mainitun ottelun voittajalle vastustaja, kun PK-35 saa vieraakseen FF Jaron. Ottelu käynnistyy Talin Jalkapallohallissa klo 14:30 ja otteluun liput myy Tiketti. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Instat TV:stä.

Upea KTP-voitto alla

Viime viikolla Punamustat matkustivat Kotkaan KTP:n vieraaksi Ykköscupin puolivälierään. Tasaisen taiston ratkaisi Noah Kaijasilta upealla laukauksellaan, ja tuloksena oli komea 1-0 vierasvoitto ja Ykköscupin välieräpaikka. PK:n penkin päässä ottelussa oli pientä katoa, kun virkaa tekevänä päävalmentajana toimi Tomi Maanoja.

Päävalmentaja Kim Raimi on kuitenkin jälleen joukkueen mukana ja hän on omalla paikallaan päävalmentajana jälleen sunnuntaina. Raimi on katsonut ottelun jälkikäteen videolta, mutta ensimmäisenä tietenkin kiinnostaa, kuinka paljon ottelun seuraaminen jännitti enemmän kotisohvalla kuin paikan päällä.

– Seurasin itse peliä eräästä liveseurannasta, josta sai kuitenkin jonkinlaisen kuvan ottelun kulusta. Spontaani tuuletus tuli myös tehtyä, kun pallo sujahti ensimmäisen kerran KTP:n verkkoon, eli mukana elettiin täysillä. 

– Pelimme perustuu meidän tiettyihin periaatteisiin ja pelaajat pystyivät Tomin (Maanoja) & Aapin (Helvelahti) avulla näitä toteuttamaan, sekä tuomaan vielä vahvemmin joitain viikolla harjoiteltuja asioita mukaan pelaamiseen. Kokonaiskuvassa homma toimi olosuhteisiin nähden laadukkaasti.

Raimi oli erittäin tyytyväinen joukkueen esiintymiseen ottelussa.

– Olemme esiintyneet monien otteluiden sisällä kelvollisesti tiettyjä ajanjaksoja, mutta yhden nousijasuosikin voittaminen vieraskentällä, nollapeli ja kauttaaltaan ehjä esitys antaa totta kai pelaajille vielä lisää uskoa tekemiseemme.

– Meillä oli myös jonkin verran poissaoloja KTP-ottelussa pelaajiston sekä valmennustiimin suhteen kuten mainitsinkin. Kuten osa valmennustiimistä ja pelaajat viikko sitten osoittivat, meiltä löytyy yhtenäinen ja laadukas ryhmä sekä valmennuksen, että pelaajiston suhteen. Me emme enää viime vuoden jälkeen pienistä takapakeista säikähdä. Olen todella ylpeä kokonaisuudessaan ryhmästä joka Kotkasta voiton haki. 

Harjoitusviikko

Punamustien harjoitusviikolla on jälleen vilskettä riittänyt. Joukkueessa on ollut muutamia ikäviä poissaoloja, toisaalta kolumbialaiset Olmes Garcia sekä Miguel Medina ovat liittyneet joukkueen matkaan mukaan.

Harjoitusviikko on mennyt hyvin, vaikka joitain poissaoloja onkin ollut. Yleisilme on ollut hyvä ja pelaajat ovat taas sunnuntaina varmasti valmiit heittäytymään uuteen haasteeseen joka meitä odottaa.

Katseet Jaro-otteluun

Sunnuntaina Punamustia odottaakin erittäin mielenkiintoinen vastus, kun FF Jaro tekee pitkän matkan Pietarsaaresta Helsinkiin. Raimi on erittäin mielissään siitä, että tässä vaiheessa kautta päästään pelaamaan jo tällaisia kovia otteluita, joista myös panosta riittää. Se on sanomattakin selvää, kun välierävaihetta jo pelataan, molemmat joukkueet haluavat finaaliin.

Onhan nämä mukavampia pelejä tässä vaiheessa kilpailua kuin normaalit harjoitusottelut. Meillä on ollut rutkasti haasteita pelaajamäärällisesti tässä kilpailussa, joten olen ylpeä että taistelemme edelleen finaalipaikasta ja nuoret pelaajat ovat kantaneet vastuuta hienosti. Sen voin sanoa jo nyt, että tulemme saamaan jalkeille sunnuntaina joukkueen, jolla on täysin mahdollista edetä finaaliin vaikka Jaro kova haaste onkin.

Viime kaudella Ykkösessä neljänneksi sijoittunut Jaro lähtee kovin tavoittein uuteen kauteen. Kaupunkiin ollaan pystyttämässä uutta jalkapallostadionia ja seurassa halutaan tuo tehdä Veikkausliigassa. 

– Jaro on vastustajana käytännössä samaa kastia, kun mihin olemme ”tottuneet” talven Ykköscupin aikana. TPS, EIF, KTP ja Jaro ovat kaikki erittäin laadukkaita joukkueita Ykköseen ja olen tyytyväinen, että olemme saaneet kohdata nimenomaan näitä ryhmiä. Haluamme edetä finaaliin asti ja viime lauantain esitys antaa meille hyvän pohjan lähteä haastamaan nimivahvaa ja viime kaudesta vahvistunutta Jaroa.

Vastustajana FF Jaro

Tehdään vielä lyhyt katsaus siihen, mitä Jaro on talven aikana tehnyt. Roman Eremenko on harjoitellut joukkueen mukana talven aikana, mutta sopimusta Roma ei ainakaan vielä kasvattajaseuransa kanssa ole tehnyt. Siitä huolimatta Jimmy Warghilla on käsissään erittäin mielenkiintoinen nippu. 

Joukkueen ykkösmaalivahdiksi on varmasti kaavailtu 23-vuotiasta ukrainalaista Mykyta Savchenkoa, joka saapui kesken viime kauden Jaroon. Hänen eteensä Jaro on kasannut laadukasta puolustusta myös viime kaudelta tuttujen Guillermo Sotelon, Krists Gulbisin sekä Johan Brunellin ympärille. Puolustusta on saapunut täydentämään IFK Mariehamnista tullut toppari Frankline Okoye

Keskikentän luottoratsu Markus Kronholm jatkaa joukkueessa myös alkavalla kaudella. Hän on saanut vierelleen paluun kasvattajaseuraansa tehneen Adam Vidjesgokin (KPV) sekä kovaotteisen yhdysvaltalaisen Jacob Bushuen (FC Haka). Tehoja hyökkäyspäässä varmasti odotetaan Pietarsaareen vuoden tauon jälkeen palanneelta Jere Kähköseltä (AC Oulu) sekä Veikkausliigan vuoden pelaajaksi vuonna 2016 palkitulta Emile Paul Tendengiltä (IFK Mariehamn). 

Kokoonpanotilanne

Viime viikkoina Punamustilla on ollut haasteita pelaajiston suhteen, ja tilanne ei ole sunnuntaiksi ainakaan helpottunut.

Haasteita pelaajiston suhteen edelleen riittää, mutta luotamme 100% niihin pelaajiin jotka ovat käytettävissä.

Päävalmentaja Raimi kertoo seuraavaksi, mikä tilanne ennen sunnuntain Jaro-ottelua on. Lähdetään liikenteeseen maalivahtitilanteesta.

 Rafael Zbinden on tulevan ottelun vielä sivussa pienen alaraajavamman takia, hän palaa kuitenkin vahvuuteen ensi viikon aikana. Otso Knuuttila on osoittanut olevansa luotettava maalivahti talven aikana ja olemme itse asiassa voittaneet kaikki viisi peliä joulukuun alusta lähtien, joissa hän on seisonut tolppien välissä. Se on hyvä signaali meidän maalivahtiosastolla, kipailuasetelma on terve ja laatua löytyy siltä sektorilta useammallekkin sormelle.

–  Myös Juuso Tamminen on edelleen sivussa, harvalla joukkueella on heittää Tomi Maanojan tasoinen MV-valmentaja penkille istumaan. Tilanteen suhteen ei siis syytä huoleen.

 Kenttäpelaajienkin kohdalla poissaolijoiden lista on edelleen turhan pitkä, mutta mitään suurempaa aihetta huoleen ei ole.

Pauli Kuusijärvi on henkilökohtaisten syiden takia edelleen sivussa. Hussein Mohamed ja Omar Jama ovat matkustaneet Somalian maajoukkueen mukaan, joten myöskään heitä ei kentällä nähdä sunnuntaina. Toivottavasti pojat onnistuvat maajoukkueen mukana, hieno kunnia heille. 

Patrick Aaltonen ei ole toipunut vielä pelikuntoon, mutta mistään vakavasta hänen kohdallaan ei ole kyse. Tomi Kurvinen todennäköisesti palaa kokoonpanoon, mutta rasitusta hänen kanssaan tullaan säätelemään tarkasti lähiviikkojen aikana.

Olmes Garcia ja Miguel Medina eivät ole vielä sunnuntaina pelikelpoisia. Todennäköisesti heidät on mahdollista nähdä tositoimissa ensimmäistä kertaa kunnolla 26.3 (Ilves) tai 2.4 (JäPS), riippuen hieman siitä etenemmekö Ykköscupissa finaaliin asti.

Pientä apua Kakkosjoukkueesta

PK-35 on solminut kauden 2022 kattavat sopimukset Ilkka Karjalaisen sekä Dan Forsströmin kanssa. Molemmat miehet nousevat Punamustien kokoonpanoon sunnuntaina lukuisten poissaolojen takia.

“Ile” Karjalainen on pitkän linjan Peekolainen, ja hän on pelannut monen kauden ajan PK-35:n kakkosjoukkueen riveissä Nelosessa ja Vitosessa. PK-35 Alumni pelasi myös Punamustien edustusjoukkueessa kausina 2015-17. Viime kaudella Karjalainen iski 14 ottelussa 11 maalia. 

“Dane” Forsström on varmasti urheilua laaja-alaisesti seuraaville huomattavasti tutumpi nimi salibandyn puolelta. Forsström pelasi Loviisan TOR:in riveissä Salibandyliigaa sekä divaria vuosina 2005-19. Punamustiin hän saapui vuonna 2019, ja hän on noussut PK-35/2:n runkopelaajiin. Kahden kauden aikana maaleja on syntynyt 29 kappaletta.

Molemmat miehet pelasivat tiistaina täydet minuutit PK-35/2:n edetessä Suomen Cupin 2. kierroksella kaatamalla Ponnistus/Peruskallion 9-0. Karjalainen avasi ottelun maalihanat 10. minuutilla, Forsström iski ottelussa pallon verkkoon kahdesti. 

Otteluinfo

PK-35 vs. FF Jaro
Su 13.3. klo 14:30
Talin Jalkapallohalli

Liput otteluun myy Tiketti!

Ottelu lähetetään suorana lähetyksenä Instat TV:stä.

PK-35:n tulevien viikkojen ohjelma:

Punamustien tulevien viikkojen ohjelma tarkentuu jälleen Jaro-ottelun jälkeen. Jos jatkopaikka irtoaa Ykköscupin finaali on edessä ensi viikon lauantaina 19. maaliskuuta. Joukkue on myös sopinut kahdesta harjoitusottelusta ennen Ykkösen ja Suomen Cup-kauden alkua.

La 26.3. klo xx.xx Ilves – PK-35 @ Tampere
La 2.4. klo xx.xx PK-35 – JäPS @ Helsinki

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap