Menu

La 16.7. klo 17:00 PK-35 – FF Jaro

Todella kova ottelutahti rauhoittuu nyt hieman, kun tulevat viikot pelataan ottelu per viikko tahtia. Kahden tärkeän kotiottelun putki on seuraavaksi edessä, kun Jaro ja EIF vierailevat Pihlajamäessä vuorollaan. Ensimmäisenä Pihlikseen saapuu Pietarsaaren ylpeys FF Jaro. Ottelu pelataan lauantaina 16.7. klo 17 alkaen MagneCit Areenalla. 

Liput otteluun. 

Kauden avausvierasvoitto vain sekuntien päässä

Ykkösen kautemme ensimmäinen vierasvoitto oli vain joidenkin sekuntien päässä viime sunnuntaina Lappeenrannassa. PK hallitsi ottelua PEPO:a vastaan suurimmilta osin, mutta kotijoukkueen alussa ja lopussa tulleet hallintajaksot riittivät varmistamaan lappeenrantalaisille pisteen tapahtumarikkaan ottelun päätteeksi. PK:n maalit 3-3-tasurissa iskivät Miguel Medina, Olmes Garcia sekä uransa ensimmäisen Ykkösen osumansa tehnyt Patrick Aaltonen.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli luonnollisesti pettynyt sunnuntain ottelun lopputulokseen.

– Karmaiseva alku, mutta hyvin otimme pelin kontrolliin alun takaiskun jälkeen. Jauhoimme asioita mitä halusimmekin tehdä ja teimme riittävän työn maalin takaa-ajoasemasta voittoon asti, mutta tällä kertaa kaveri puristi viimeisestä tilanteesta rinnalle. Pelaajat tekivät hartiavoimin töitä, vaikka osalla peliruuhkassa väsymys lopussa vähän painoikin.

Viime aikojen otteluissa on ollut selviä positiivisia asioita näkyvillä. Punamustat ovat muun muassa iskeneet neljässä perättäisessä ottelussa kaksi maalia tai enemmän. Voittotili ei kuitenkaan ole karttunut toivotulla tavalla, kun omaan päähän pallo on löytänyt tiensä turhan tiheään.

– Olemme pystyneet liikuttamaan vastustajan muotoa ja hyödyntämään pelaajien liikettä viimeisessä kahdessa pelissä varsin hyvin pallon kanssa ja osuneet nyt verkkoonkin riittävän usein voittaaksemme otteluita. Tasapaino on ollut myös varsin hyvällä tasolla.

– Puolen kentän ja oman maaliviivan väli on yksinkertaisesti puolustettava laadukkaammin kollektiivisesti. Yksilötasolla meidän puolustamisen on myös oltava edelleen kovempaa ja parempaa.

Treeniviikko

Punamustat ovat harjoitelleet hyvin kuluneen viikon ja joukkue on valmistunut hyvin lauantain koitokseen.

– Saimme alkuviikon palautteluiden jälkeen keskiviikkona tärkeitä asioita käytyä läpi. Perjantain valmistavissa harjoituksissa vielä tehostamme muutamaa asiaa. Meillä on kotona kaikki syyt uskoa siihen, että pisteet jäävät Pihlikseen.

Katseet Jaro-otteluun 

PK-35 ja Jaro kohtaavat toisensa viidettä kertaa kahden kauden aikana. Viime kaudella Pietarsaaressa tasattiin pisteet, mutta Pihlajamäessä viime elokuussa PK oli isäntänä talossa 2-0 voiton turvin. Kevään Ykköscupin välierässä Jaro eteni finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen, kun varsinainen peliaika Talin Jalkapallohallissa pelatussa ottelussa päättyi maalittomana. Keväällä Jaro oli selvästi niskan päällä Pietarsaaressa.

Lähdetään laittamaan katseita hieman tarkemmin lauantaina odottavaan FF Jaron kohtaamiseen. Ykkösen 15. kierroksen otteluun lähdetään sellaisesta lähtökohdasta, että PK-35 on sarjassa 10. sijalla 11 pisteellä, Jaro löytyy sarjasta pari sijaa korkeammalta 8. tilalta, mutta ottelun vähemmän pelannut joukkue on kerännyt jo 18 pistettä.

Suhteellisin kovin satsauksin tähän kauteen lähteneen FF Jaron alkukausi on ollut pettymys, mutta viime aikoina pietarsaarelaisten vire on ollut nouseva. Jaro avasi kautensa kelvollisesti, kun kahdesta vierasottelusta Järvenpäästä ja Lappeenrannasta joukkue keräsi neljä pistettä. Noita otteluita kuitenkin seurasi heikompi kuuden ottelun putki, josta Jaro nappasi ainoastaan kolme pistettä. Tämä kolme pistettä tuli voitolla juuri PK-35:stä.

– Kevään ottelussa alku oli sekavaa palloilua kummaltakin. Ensimmäisen erikoistilannemaalin jälkeen ei jäänyt kuitenkaan jossiteltavaa. Olimme henkisesti riekaleina tuolloin ja Jaro käveli ylitsemme aivan naurettavan helposti tuolloin.

Jaro kaatoi Punamustat 4-0 lukemin 15.5. pelatussa ottelussa. Tuon jälkeen joukkue kärsi neljä perättäistä tappiota, mutta 12.6. tulleen Gnistan-tappion jälkeen vire on kääntynyt. Pietarsaarelaiset ovat napanneet viidestä edellisestä koitoksesta 11 pistettä, ja ovat tulosten myötä myös saaneet putoamisviivaa karkoitettua. 

Jaro pelasi edellisen ottelunsa PK:n tavoin viime sunnuntaina, ja tuostakaan ottelusta ei tapahtumia puuttunut. Jaro nousi kotonaan EIF:ää vastaan viime hetkien osumalla 3-3-tasapeliin. Severi Kähkönen iski ottelussa hattutempun.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää Jaron vaarallisuuden.

– Jaro on fyysinen joukkue, joka on myös saanut viime aikoina pallollista peliään parempaan jamaan. Se on myös näkynyt heidän maalimärissä. Kummatkin joukkueet ovat onnistuneet maalinteossa viime aikoina. Olemme vääntäneet Jaroa vastaan viime vuosina varsin hyvin tämän kauden Pietarsaaren reissua lukuunottamatta, ja uskon että myös lauantaina saamme hyvän pelin aikaiseksi.

– Erikoistilanteissa Jaro on yksi sarjan vahvimmista joukkueista. Heiltä löytyy myös Ykkösen tasolla laatuyksilöitä kaikista linjoista ja haaste on ehdottomasti kova.

Esittelyssä FF Jaro

Jimmy Warghin valmentama joukkue teki varsin mielenkiintoisia pelaajahankintoja talven aikana, ja eri ennakoissa Jaroa povattiin yhdeksi kärkihevoseksi tämän kauden sarjassa yhdessä TPS:n ja KTP:n kanssa. Heikomman alkukauden takia suoraan nousuun Jaron mahdollisuudet ovat käytännössä jo menneet, mutta uudistetun sarjasysteemin myötä karsintoihin pääseminen ja siellä pärjääminen on vielä hyvinkin mahdollista.

Jaron maalinsuulla tämän kauden aikana palloja on torjunut jo kolme eri maalivahtia. Joukkueen ykkösmaalivahdiksi ennen kauden alkua kaavailtu Mykyta Savchenko on torjunut kahdeksassa ottelussa, mutta myös nuoriso-osasto Joas Snellman (kaksi ottelua) sekä Hannes Käldström (kolme ottelua) ovat saaneet mahdollisuutensa. Viimeksi mainittu on ollutkin Jaron maalilla juuri kolmessa edellisessä Ykkösen ottelussa ja Käldström kirjasi myös itselleen maalisyötön Severi Kähkösen 3-3-tasoitukseen lisäajalla EIF-ottelussa.

Jaron puolustuksen runko on ollut selvä alkukauden aikana. IFK Mariehamnista saapunut nigerialainen toppari Frankiline Okoye sekä toista kauttaan Jarossa pelaava argentiinalainen vaspa Guillermo Sotelo ovat Jaron puolustuksen tukipilareita. Tätä duoa tukevat kaupungin omat pojat, kokemusta edustava Johan Brunell sekä oikealla vahvaa läpimurtokauttaan pelaava Aron Bjonbäck

Jaro hankki keskialueelle myös Ykkösen tasolle oikein kovan pelimiehen kauden alla, kun yhdysvaltalainen Jacob Bushue liittyi Jaroon Hakan riveistä. Bushuen vierellä löytyy tuttuun pietarsaarelaiseen tapaan taas kaupungin omia poikia. Kokenut Markus Kronholm muistetaan Pihliksessäkin viime kaudelta, kun hän iski varsin komean kavennusmaalin viime vuoden vastaavassa ottelussa. Keskikentän trion on usein täydentänyt paluun kotiin täksi kaudeksi tehnyt Adam Vidjeskog

Hyökkäyksestä löytyy varsin lämpimässä vireessä viime aikoina ollut Severi Kähkönen. EIF:ä vastaan hattutempun iskenyt pelimies on iskenyt tämän kauden Ykkösessä yhteensä yhdeksän maalia. Veikkausliigan vuoden pelaaja vuosimallia 2016 ollut Emile Paul Tendengiltä varmasti odotetaan Pietarsaaressa vielä enemmän tehojen valossa, mitä tähän mennessä on saatu. Kähkösen jälkeen Jaron parhaat maalintekijät tämän kauden Ykkösessä ovat olleet kahdesti osuneet Antonio Hotta, Jim Myrevik, Albin Björkskog sekä Joni Remesaho

Kokoonpanotilanne

Punamustien kokoonpanotilanteessa ei suurempia muutoksia ole tapahtunut sitten Lappeenrannan reissun.

– Pieniä kolhuja on paranneltu viikon aikana ja perjantain harjoitusten jälkeen selviää tarkemmin lopullinen tilanne. Varmoja poissaolijoita pitkäaikaispotilaiden lisäksi ei tässä vaiheessa ole kuin pelikieltoa kärsivä Hussein Mohamed.

Info

PK-35 – FF Jaro
La 16.7. klo 17:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput otteluun. 

Sää ei ole lauantaina aivan kesän ykkösmorsiammen näköinen, mutta emme anna sen haitata. Lämpimästi tervetuloa Pihlajamäkeen lauantaina seuraamaan mielenkiintoista Ykkösen ottelua! Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä myös Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap