Menu

La 1.10. klo 16 PK-35 – Gnistan

Punamustien kauden viimeinen kotiottelu on edessä lauantaina, kun Gnistan saapuu vieraaksemme Pihlajamäkeen. PK-35:n ja Gnistanin kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat päättyneet tasapeleihin tämän kauden aikana, joten kauden kolmannessa koitoksessa panoksena on vielä Ykkösen Helsingin herruus vuosimallia 2022. Ottelu on myös Roosa Nauha-hyväntekeväisyysottelu. 

Liput otteluun. 

PIF-ottelussa tappioputki poikki

PK-35:n edellisestä voitosta oli kulunut jo pitkälti yli puolitoista kuukautta ennen viime sunnuntaita, kun jo putoamisen Kakkoseen varmistaneet PK-35 ja PIF kohtasivat Pihliksen sunnuntai-illassa. 

Miksikään klassikoksi tuo ottelu ei odotetusti noussut, mutta Punamustien tappioputkelle laitettiin stoppi, kun Hussein Mohamedin maali riitti kolmeen sarjapisteeseen. PK:n sankarina ottelussa oli Otso Knuuttila, joka koppasi maalillaan Yoonis Musen rangaistuspotkun sekä vielä ottelun lisäajalla torjui komeasti Kasperi Nevän alanurkkaan suuntautuneen puskun.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua seuraavin sanoin. 

– Olihan tuossa ottelussa vähän pelailun makua ajoittain, mutta puristettiin sen verran kuitenkin yhdessä, että voitto irtosi. Otsolta toki hieno torjunta rankkariin ja ei myöskään päästetty kulmapotkuista tai sivuvapaapotkuista maalia, silloin voittaminenkin helpottuu.

– Puolustuslinjalle yleisellä tasolla varsin puhtaat paperit asioissa missä meillä ollut isojakin ongelmia, vaikka yksi rankkari annettiinkin helposti. Ei noussut klassikkopelien joukkoon, mutta on se aina mukavampi voittaa, etenkin kotiyleisön edessä.

Katseet Gnistan-otteluun

Lähtöasetelma sarjataulukon suhteen Gnistan-ottelua kohden mentäessä on hyvin selvä. Gnistan varmisti sarjapaikkansa Ykkösessä ensi kaudeksi viime viikonloppuna, kun joukkue kaatoi PEPO:n 4-2-lukemin. Samana päivänä varmistui myös PK:n putoaminen sarjaporrasta alemmas, kun SJK Akatemia kaatoi MP:n ja venytti sillä tavoin piste-eron mahdottoman suureksi PK:hon nähden.

Gnistanin runkosarjan loppu oli pettymysten täyteinen, ja sen johdosta joukkue putosi alemman loppusarjan puolelle. Alaloppusarjan “Kipinä” on hoitanut kuitenkin tyylillä, kun kolmesta ottelusta joukkue on kirjannut tililleen seitsemän pistettä. Kotikentällä ovat kaatuneet PIF:n sekä PEPO ja vieraissa joukkue tasasi pisteet SJK Akatemian kanssa.

Lauantain ottelun panoksena onkin lähinnä enää Ykkösen Helsingin herruus, kun kaksi kauden aikaisempaa koitosta ovat päättyneet tasapeliin. 

– Lähdetään hakemaan keskinäisten otteluiden herruutta Gnistanilta, vaikka se ei meitä tässä vaiheessa enää pelastakkaan. Yritetään saada raikas peli-ilme kentälle ja hyvä tapahtuma aikaiseksi.

Joukkueet kohtasivat ensi kertaa tämän kauden puitteissa jo huhtikuussa, kun Ykkösen avauskierroksen koitos päättyi 1-1-tasuriin Oulunkylässä. Ennen koko kauden vienyttä loukkaantumistaan Kasperi Liikonen iski taiston alkutahdit, mutta Noah Kaijasilta kuittasi tilanteen jo avausjakson puolen välin tienoilla. 

Elokuussa Pihlajamäessä PK oli ottelussa hyvin siipirikkoisella miehistöllä, mutta Punamustat taisteli ottelusta pisteen taskuun 2-2-tasapelin turvin. PK johti ottelua kahdesti Hussein Mohamedin sekä Ville Salmikiven osumilla, mutta Fabian de Abreun ja Momodou Sarrin maalit kuittasivat tilanteen. 

Gnistan on luonnollisesti hyvin tuttu vastustaja myös päävalmentaja Raimille.

– Gnistan on joukkue joka pyrkii selkeän rakenteen kautta kontrolloimaan etenemIstään, mutta etenee loppupeleissä kuitenkin varsin suoraviivaisesti hyväpotkuisten ja nopeiden pelaajien siivittämänä.

Esittelyssä Gnistan

Kahta vuotta vaille satavuotias Gnistan lähti kauteen tavoitteenaan TOP4-sijoitus, mutta sen suhteen kausi päättyi pettymykseen ja alaloppusarjaan. HJK:n organisaatiosta täksi kaudeksi takaisin kotiin palannut Joonas Rantanen on tehnyt kuitenkin kelpo työtä, kun ottaa huomioon, että joukkue on muuttunut aika paljon jo kauden alla sekä myös kauden aikana. 

Gnistanin selkeänä ykköskassarina on torjunut Jiri Koski. Kosken varamiehenä toimii nuoremman polven Otso Linnas, joka on pelannut maalin suulla kahdessa edellisessä Gnistanin ottelussa. Puolustuspään tukipilarina toimii kapteeni-Fabian de Abreu, jonka vierellä on nähty kauden aikana, niin Sampo Ala-Isoa kuin myös loukkaantumisista paljon kärsinyttä Tuukka Andbergia. Viime otteluissa kolmen topparin linjassa on pelannut Pasi Forsman. Laitapakin tontit ovat olleet selvästi korvamerkittynä läpi kauden Jean Mabindalle ja Henrik Ölanderille

Keskikentän tukipilareina ovat olleet AC Oulu-laina Lasse Ikonen, kenen vierellä isoja minuutteja ovat kirjanneet myös ex-superlupaus Maximo Tolonen sekä japanilaistaituri Yoshiaki Kikuchi. Monipuolinen Fabrice Gatambiye on ollut isossa roolissa, kuten myös ikävistä loukkaantumisista kärsinyt Tommi Jäntti. Kipinän keskialuetta vahvistettiin vielä elokuun puolessa välissä, kun Medo liittyi joukkueen vahvuuteen. 

Hyökkäyspäässä Gnistan koki kaksi isoa menetystä kesän siirtoikkunan aikana, kun maalisieppo Douglas Cae siirtyi Nicaragualle ja laituri Lucas Morais vaihtoi AC Oulun paitaan. Yhteistyöseura AC Oulusta Gnistan sai myös paikkausta joukkueen hyökkäykseen, kun nuori Onni Suutari siirtyi loppukaudeksi Oulunkylään. Kesken kauden joukkueen riveihin saapui Ilveksestä hyvän loppukauden pelannut Momodou Sarr. Näiden nuorten pelaajien lisäksi Gnistanin hyökkäyskalustosta löytyy Topi Järvinen sekä Rony Huhtala.

Kokoonpanotilanne

Tommi Tainio on Omar Jaman lisäksi pelikiellossa, joka sinällään noudattelee jo tutuksi tullutta kaavaa eli kun joku asia toimii niin se joudutaan pakon edessä muuttamaan 1-2 pelin jälkeen. Ville Salmikivi on hieman sairastellut, muuten kaikki PIF pelissä esiintyneet pelaajat ovat harjoitelleet viikolla.

Legenda #13

Lauantain ottelu on PK-35-legenda Esa Terävän viimeinen hänelle hyvin rakkaalla Pihlajamäen kentällä. Lue lisää Esan ajatuksia täältä.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimilla on pitkä yhteinen historia Terävän kanssa jo pelaajaurilta lähtien.

– Esa on ollut yksi meidän pidemmän ajanjakson ruumiillistumista ja tietynlaiset joukkueen kasvot koko meidän 4-5 vuoden projektin ajan. Vierestä on huomannut hyvin sekä pelaajana, että etenkin nyt valmentajana Esan ammattimaisen suhtautumisen päivittäiseen tekemiseen rankkojenkin työpäivien jälkeen. Halu oppia, kehittyä ja auttaa on ollut läsnä vahvasti Esan tekemisessä jokaisena vuotena jonka Esan kanssa on päässyt viettämään tässä roolissa ja se on tietenkin valmentajalle ihanteellinen tilanne.

– Harmittaa ettemme pystyneet yhdessä tarjoamaan Esalle parempia jäähyväisiä, sillä mies olisi ne ehdottomasti ansainnut. Ammattilainen ja ennen kaikkea hieno mies myös kentän ulkopuolella, joka elää jokaisella solullaan mukana ja näyttää esimerkkiä kaikille pelaajille ja toimijoille, iästä riippumatta.

Info

PK-35 – Gnistan
La 1.10. klo 16:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Ottelu on Roosa Nauha-hyväntekeväisyysottelu.

Liput otteluun. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap