Menu

Ke 29.6. klo 19:00 PK-35 – HIFK

TÄTÄ ON ODOTETTU! Suomen Cupin puolivälierät ovat edessä tiistain ja keskiviikon aikana, ja keskiviikkoiltana MagneCit Areenalla on luvassa todellinen stadilaisen jalkapalloilun jännitysnäytelmä! Punamustien vieraaksi saapuu Veikkausliigassa tällä hetkellä jumbosijaa pitävä, mutta erinomaisen cup-taipaleen tähän mennessä pelannut Helsingin IFK. 

Liput otteluun.

KTP nujersi PK:n ennen juhannuksen viettoon lähtöä

Viime keskiviikkona PK-35 matkusti Kotkaan Ykkösen otteluun, jossa KTP toimi tylynä isäntänä Punamustille loppulukemien ollessa 4-0 isäntäjoukkueen eduksi.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kuitenkin toteaa, että KTP-ottelussa oli myös hyvät puolensa, vaikka tulos oli karu.

– Tuntuu kornilta sanoa tuollaisen tuloksen jälkeen, mutta teimme KTP-ottelussa monia asioita varsin hyvin yliaikaa lukuun ottamatta. Pystyimme luomaan täysin riittävän määrän etenemisiä boksiin ja täysin riittävät mahdollisuudet tasoitukseen pelkästään ensimmäisellä puoliajalla. Kotkan viimeisten ratkaisujen laatu hyökkäyskolmanneksella oli yksinkertaisesti vain parempaa ja se käänsi ottelun.

PK:n pelaajista omat saumansa maalintekoon avausjaksolla saivat muun muassa Mustafa Beyai sekä Omar Jama. Jälkimmäisen nelivitosen vaarallisimmat tilanteet tulivat Miguel Medinan erikoistilanteista, mutta maalit jäivät Arto Tolsa Areenalla tekemättä. KTP oli omissa mahdollisuuksissaan ottelun aikana erittäin tehokas.

– Toinen jakso oli meille hieman vaikeampi omalla tapaa, mutta siitä myös annettava kunniaa Kotkalle joka pyrki usein pelaamaan ja puolustamaan pallolla, vaikka paine oli päällä. Moni joukkue tässä sarjassa ei siihen olisi pystynyt. 

Ykkösen kevätkierroksen jälkeen PK-35 löytyy sarjataulukon 11. sijalta, keräten 11 ottelusta seitsemän pistettä. On selvää, että tämä on ollut joukkueelle suuri pettymys ja päävalmentaja Raimikin sen tietää, että tulosten on parannuttava.

– Meidän pitää yksinkertaisesti alkaa saamaan tuloksia sarjapeleissä irti. Emme voi enää tuudittautua siihen oltiinko hyvin mukana vai ei, tulokset ratkaisevat.

Juhannus ja valmistautuminen tulevaan

KTP-ottelun jälkeen Punamustat jäivät juhannuksen viettoon loppuviikoksi. Maanantaina ja tiistaina on palattu treenikentälle aktiivisena ja aloitettu valmistautuminen HIFK-otteluun sekä edessä olevaan kovaan ottelusumaan. Seuraavan puolentoista viikon aikana edessä on HIFK-ottelun lisäksi kovat vierasottelut Paraisilla sekä Lappeenrannassa, joiden välissä SJK Akatemia vierailee Pihlajamäessä. 

–  Huilasimme joukkueharjoittelusta maanantaihin asti, toivon että pelaajat ovat saaneet muutakin ajateltavaa kuin jalkapallo. Meillä alkaa taas tiukka rypistys HIFK-pelistä ja täysillä akuilla pyritään hyökkäämään sitä kohti.

PK-35:n puolustaja Matias Hänninen kertoo, että juhannus on otettu rauhallisesti.

– Suht iisisti on menty, nautittu hyvistä keleistä ja pidetty hillitysti hauskaa. Tietenkin KTP-otteluakin on tullut vähän vielä mietittyä, mutta toisaalta on myös isosti fiilistellyt jo tulevaa matsia. 

Katseet HIFK-otteluun 

HIFK:n kausi tähän mennessä on ollut kauniisti sanottuna hankala, niin kentällä ja varsinkin sen ulkopuolella. HIFK:n johtoportaassa tapahtuviin asioihin ei tässä varmasti tarvitse sen enempää kantaa ottaa, mutta selvää on se, että rahat seuran taustalla ovat vähissä.

Kentän puolella kausi alkoi heti tapahtumarikkaasti, kun joukkueen päävalmentajaksi joulukuussa saapunut Bernardo Tavares poistui seurasta heti avauskierroksen jälkeen. Hänen tilalleen saapui maajoukkueen ex-päävalmentaja Mixu Paatelainen. Paatelaisen urakka ei missään tapauksessa ole ollut helpoin mahdollinen, mutta positiivisia asioita on näkynyt joukkueen tekemisessä jatkuvasti enemmän. Hyvistä signaaleista mainittakoon Cupissa pääsy jo kahdeksan joukkoon tiputtaen muun muassa Hongan sekä IFK Mariehamnin ja kauden avausvoitto Veikkausliigassa juuri ennen juhannusta Ilvestä vastaan vieraskentällä.

Viime ottelun voittoa aikaisemmin HIFK oli pelannut 17 perättäistä Veikkausliigaottelua ilman voittoa. Jusif Alin loppuminuuttien maalilla tulleet kolme pistettä siis varmasti maistuvat hyvältä punaisessa leirissä. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää, että HIFK tulee olemaan selkeästi kovin haaste Punamustille Suomen Cupin taipaleen aikana.

– HIFK pelaa sarjaporrasta ylempänä, jossa vaatimustaso ja rutiini tiettyjen asioiden suhteen on korkeampi. Liigajoukkueista löytyy aina tietty määrä laatua, joten meidän tulee onnistua hyvin jos haluamme pelistä jotain mukaan. Meidän pitää löytää heti pelin alussa vaadittava pelikovuus, että pääsemme peliin sisään ilman turhaa ihmettelemistä. Taktisesta näkökulmasta meillä on hyvä näkemys siitä, mitä HIFK kentällä tekee, mutta oleellista on että tunne- ja tahtotila pitää olla tapissa keskiviikkona.

PK-35:n joukkueesta löytyy yhteensä viisi pelaajaa, jotka ovat aikaisemmin urallaan kantaneet HIFK:n tähtipaitaa. Heistä varsinkin Matias Hänninen, Pauli Kuusijärvi sekä Esa Terävä ovat hyvin pidettyjä henkilöitä edelleen HIFK-kannattajien leirissä. Hänninen kertoo ottelun alla, että fiilis on hyvin innostunut, kun hän pääsee irti HIFK:ta vastaan pelikentällä ensimmäistä kertaa 15 vuoteen. 

– Paljon on tullut viestiä eri kavereilta sekä tutuilta ja myös HIFK:n kannattajilta. Myös hyvää kuittailua ollut jo Bärin (Jani Bäckman) sekä Jugin (Jukka Halme) kanssa jo ihan sieltä arvontatuloksesta lähtien. 

– Moneen asiaan on varauduttu jo keskiviikolle, ja vaikka HIFK on itsellenikin tärkeä seura, ei tässä millään fanipoika-meiningillä peliin olla menossa. Kyllähän me lähdetään todella raikkaalla jalalla ja innokkain fiiliksin HIFK:ta kaatamaan ja cupin taivaltamme jatkamaan.

Pelaajaurallaan myös HIFK:ta edustanut PK:n päävalmentaja Kim Raimi kertoo, miten joukkue on valmistautunut keskiviikkoillan otteluun.

– HIFK-ottelu on monelle pelaajalle omalla tapaa iso ottelu ja uskon pelkästään sen toimivan aika isona motivaattorina. Haluamme totta kai näyttää vaikean kauden keskellä, että pystymme laittamaan liigajoukkueen aidosti koville kotikentällämme ja ehdoton tavoitteemme on jatkaa Cupissa neljän parhaan joukkoon. Toivottavasti Pihlikseen saapuu niin paljon väkeä kuin se vain suinkin on mahdollista.

– Muuten valmistautumisessa ei ole mitään normaalista poikkeavaa. Herättelemme kropan ja mielen tiistaina vielä valmiiksi keskiviikkoa varten.

Esittelyssä HIFK

Helsingin IFK:n joukkue vuosimallia 2022 on hyvin mielenkiintoinen yhdistelmä vähän kaikkea. Mixu Paatelaisen valmentama joukkue taistelee kovaa, ja myös seuralegendat Jukka Halme ja Jani Bäckman pitävä joukkueen sisälläkin tietynlaista HIFK-henkeä yllä, vaikka muuten joukkue on muuttunut runsaasti.

HIFK:n maalinsuulta löytyy sen kirkkain tähti, kun lähes kaiken nähnyt 40-vuotias portugalilainen Beto vartioi joukkueen veräjää. Beto on ollut alkukauden aikana HIFK:n paras pelaaja, ja hän on ollut muun muassa Cupin puolivälieräpaikan takuumies kahden rangaistuspotkukilpailun voiton myötä.

Joukkueen puolustuksesta löytyy myös kovia nimiä, laitapelaajat Macario Hing-Glover sekä Pipe ovat molemmat hyviä Veikkausliigapelaajia. Puolustuksen keskustasta löytyvät myös Daan Klinkenberg sekä Wilfried Kanon sekä puolustuksessa ja keskikentällä pelaamaan pystyvä Sakari Mattila. HIFK:n alakerta on joukkueen vahvin osa-alue.

HIFK:n keskikentältä löytyy enemmän kotimaisia vaihtoehtoja, jos alakerran perustukset on tehty ulkomaalaispelaajista. Obed Malolo, Maximus Tainio, Sergei Eremenko sekä Jani Bäckman ovat varmasti kaikille suomifutista seuraaville ihmisille tuttuja pelaajia. HIFK:n keskikentältä löytyy myös vielä viime kaudella PK:ta edustanut Eetu Puro.

Hyökkäyksessä maaleja odotetaan paluun Suomeen täksi kaudeksi tehneeltä Eero Markkaselta sekä kahdelta hieman nuoremmalta väkkärältä Jusif Alilta ja Didis Lutumba-Pitahilta

Kokoonpanotilanne

Pitkäaikaispoissaolijat Tomi Kurvinen, Niko Salminen, Arttu Auranen sekä Ngabo Ndaziramiye ovat sivussa, mutta muuten PK pääsee vahvalla rosterilla hyökkäämään HIFK:n kimppuun.

Olmes Garcia on edelleen sivussa, muuten käytännössä samat pelaajat kilpailevat paikasta kokoonpanossa kuin viikko sitten. Youness Rahimi lähestyy pikkuhiljaa pelikuntoa, mutta on vielä todennäköisesti peleistä tämän viikon sivussa. Myös yksi ”uusi” naama saatetaan nähdä kokoonpanossa keskiviikkona..

Info

PK-35 – HIFK
Ke 29.6. klo 19:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput otteluun.

Keskiviikkona edessä on hyvin spesiaali-ilta, jollaisia ei aivan joka viikko Pihlajamäessä nähdä. Mielenkiintoinen paikallisottelu tulee vetämään Pihlikseen hyvin ihmisiä, ja jos haluat varmistaa paikkasi ottelussa, kannattaa lippukaupoille suunnata välittömästi.

VIP35-kausikortilla pääset otteluun normaalisti, mutta normikausarit eivät ole käytössä Suomen Cupin otteluissa.

Ottelu käynnistyy MagneCit Areenalla klo 19, portit aukeavat tuntia aikaisemmin klo 18. Suosittelemme paikalle saapumista aikaisin ruuhkien välttämiseksi.

Ottelussa on käytössä kaksi sisäänkäyntiä. A-sisäänkäynti on käytössä kaikille muille, paitsi vierasjoukkueen kannattajille, joille on varattu oma B-sisäänkäynti MagneCit Areenalle tenniskentän kulmaportista. Vieraskannattajille on myös kioski- sekä anniskelupalvelut sivukatsomon takana. Vieraskatsomon ja muiden katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista. 

Kaikille tapahtumaan saapuville suoritetaan turvatarkastus ja omien pullojen tuonti tapahtumaan on kielletty.

Varmistaaksemme turvallisen ottelutapahtuman läpiviemisen, MagneCit Areenan kapasiteetti ottelussa tulee olemaan 814 ihmistä.

Tehdään yhdessä keskiviikosta upea kotimainen jalkapallotapahtuma! Osta lippusi nyt!

Jos et pääse paikan päälle kannattamaan Punamustia voittoon, voit seurata ottelun tapahtumia myös Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap