Menu

Loppusarjat käyntiin paikallisottelulla!

PK-35:n kausi jatkuu lauantaina, kun alaloppusarja laitetaan käyntiin kauden viimeisellä paikallisottelulla. Pihlajamäen MagneCit Areenalle saapuu lauantaina vieraaksi HJK Klubi 04. Klo 15 alkavaan otteluun voit hankkia lippusi Tiketistä!

LIPPUKAUPOILLE!

Saimme otteluennakkoon tuttuun tyyliin haastatteluun päävalmentaja Kim Raimin.

Punamustille positiivinen viimeinen viikko runkosarjaan

PK-35:n Ykkösen runkosarja päättyi positiivisin mielin, vaikka yläloppusarjapaikka jäi lopulta saavuttamatta maalieron ollessa heikompi, mitä Gnistanilla. Viimeisen viikon JIPPO-vierasottelusta ja MP-kotiottelusta joukkue keräsi täydet kuusi sarjapistettä.

– Aloitimme runkosarjan viimeisen rypistyksen heikosti Vaasassa. Kävimme pelin jälkeen yhdessä asioita läpi ja olen todella tyytyväinen muutokseen minkä pystyimme ihan pelkästään jo henkiselläkin puolella suorittamaan. Teimme siinä vaiheessa maksimituloksen rasituksenkin alla vaikeista lähtökohdista, siitä isosti kreditiä pelaajille.

– Nyt pyrkimyksenä on jatkaa siitä mihin jäimme, mutta se vaatii 100 % sitoutumista ja keskittymistä jokaiselta pelaajalta, joka kentälle astelee lauantaina.

Joukkueen henkinen puoli kohentui viime viikon otteluissa, mutta myös pelillisissä asioissa Punamustat onnistui varsin hyvin.

– Meillä oli ja on sisällöllisesti tiettyjä asioita mistä meidän tulee pitää kiinni. Vaikka olemme painottaneet tiettyjä asioita viime aikoina, niin kyse ei ole mistään päättömästä taistelemisesta ilman selkeitä pelillisiä tavoitteita. Organisointi on oltava kaaostilanteissakin hyvää.

– Teimme yhdessä töitä kumpaankin suuntaan kahdessa viimeisessä pelissä hyvin organisoidusti ja siitä ammennamme myös lauantaille voimavaroja.

Punamustat iskivät neljä osumaa yhteensä JIPPO:a sekä MP:tä vastaan. Maalinteossa Joensuussa onnistui Yassin Adam, MP:n verkkoon pallon iskivät Jonathan Muzinga sekä Gerald Ben kahdesti.

– Saimme myös tiiviin puolustuspelin tueksi onnistumisia kaikille kahdessa viimeisimmässä pelissä startanneille hyökkäyspään pelaajille, joka on tässä vaiheessa kautta myös tärkeä asia.

Lauantaina alkavaan alaloppusarjaan PK lähtee varsin hyvistä asetelmista. Loppusarjan jälkeen kolme viimeistä joukkuetta kuudesta tippuvat sarjaporrasta alemmaksi. Punamustilla on viimeisellä putoajan paikalla olevaan JIPPO:on eroa yhdeksän pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että täysin varmasti PK:n sarjapaikka varmistuu seitsemällä pisteellä, mutta hyvin todennäköisesti tuota vähempikin pistesaalis viiden ottelun loppusarjasta riittää sarjapaikan uusimiseen.

Raimi korostaakin HJK Klubi 04-ottelun alla, että joukkueella on tasan yksi tavoite loppusarjaan.

– Meillä on tasan yksi ensisijainen tavoite ja se on sarjapaikan säilyttäminen. Muuta on tässä vaiheessa turha miettiä.

Katseet Klubi 04-koitokseen

Runkosarjan loppu oli Punamustilta varsin ahkeraa pelaamista, kun joukkueen kesäisen koronakaranteenin takia matseja jäi rästiin. Tällä viikolla joukkue on hieman ottanut jalkaa kaasulta pois tekemisen määrän suhteen, mutta tekeminen on jatkunut silti laadukkaana.

– Meillä oli tiukka rypistys sekä henkisellä, että fyysisellä tasolla runkosarjan loppuun. Olemme keventäneet hieman kuormaa alkuviikosta etenkin enemmän pelanneiden suhteen, mutta harjoittelimme oikein hyvällä intensiteetillä keskellä viikkoa ja olemme varmasti valmiit lauantaihin.

PK ja Klubi 04 kohtasivat toisensa kahteen otteeseen Ykkösen runkosarjassa. Toukokuun lopussa PK haki Töölöstä 1–0 vierasvoiton Gerald Benin rangaistuspotkuosumalla. Elokuun alussa joukkueet ottivat mittaa toisistaan Pihlajamäessä. Tuon ottelun Punamustat klaarasi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 2–1. Kotijoukkueelta maalinteossa onnistuivat Yassin Adam sekä Otto-Pekka Jurvainen, vierailta maalinteossa onnistui sittemmin Hakaan siirtynyt Logan Rogerson.

Verrattuna kesän otteluihin, Klubi on hieman muuttunut pelaajistonsa osalta. Mika Väyrysen miehistöön on liittynyt viimeisimmän PK-ottelun jälkeen topparit Baba Mensah sekä Patrik Raitanen. Lisäksi loukkaantumisista kärsineet Johannes Yli-Kokko sekä Daniel Rökman ovat nousseet joukkueen vahvuuteen viime peleissä.

Viime viikolla Turun Palloseuraa vastaan Klubin avauskokoonpanossa ollut Casper Terho pelasi keskiviikon Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan täydet minuutit, ja häntä sen takia tuskin nähdään Pihliksessä lauantaina. Nollanelosen parhaina maalintekijöinä ovat kunnostautuneet seitsemän kertaa osuneet Samuel Anini jr. sekä Kai Meriluoto.

– Kuten kaikki jo tietävätkin, vastassa on yksi sarjan taitavimmista joukkueista. Yksilötaitoa riittää tietyissä tilanteissa tähän sarjaan riittävästi. Olemme voittaneet heidät kahdesti, kahdella käytännössä erilaisella tavalla.

Klubi lähtee alempaan loppusarjaa Ykkösen viimeiseltä sijalta, joukkueen napatessa runkosarjassa 22 ottelusta 20 pistettä. Klubi on pisteen JIPPO:n ja MuSan takana sekä viisi pistettä ensimmäisen säilyjän paikalla olevaa MP:tä jäljessä.

– Klubilla on nyt kahden meille koetun tappion lisäksi ”kaikki tai ei mitään”-mentaliteetti matkassa mukana, johon meidän tulee olla valmiita vastaamaan. Emme odota missään nimessä helppoa ottelua, olemme saaneet tehdä täyden päivätyön kahden edellisenkin voiton eteen.

Raimi kertoi myös, millä tavoin PK nappaa kauden kolmannen voittonsa Klubista.

– Tarjosimme viimeisimmässä keskinäisessä pelissä Pihlajamäessä katsojille hyvinkin laadukkaan jalkapallo-ottelun yhdessä vastustajan kanssa, katsotaan mitä pystymme tarjoamaan lauantaina. Ottelu tulee ratkeamaan siihen, että olemme tehokkaita hyökkäyspäässä ja puolustamme kollektiivisesti samalla tasolla kuin kaksi edellistä ottelua.

Kokoonpanotilanne

Lauantain otteluun Punamustille tulee muutamia ikäviä poissaoloja, mutta vahva rosteri varmasti siitä huolimatta astelee Pihliksen syksyiseen iltapäivään.

Esa Terävä on pelikiellossa, joka avaa nyt toiselle pelaajalle hyvän mahdollisuuden. Edellisestä ottelusta sivussa ollut Ville Salmikivi parantelee itseään vielä mahdollisesti muutamankin ottelun verran. Viime pelissä erittäin hyvin esiintynyt Arttu Auranen on sivussa pienen alaraajavamman takia, mutta saamme Joensuussa samalla paikalla myös erittäin hyvin esiintyneen Biran Jengin hyvin todennäköisesti mukaan lauantaina ja sitä kautta saamme myös johtajuutta lisää kentälle.

Niko Tirkkonen on palannut joukkueharjoituksiin, mutta ei ole todennäköisesti mukana ainakaan vielä lauantaina.

Ottelutapahtuma

Seuraavassa ohjeita ottelutapahtumassa toimimiseen.

Ottelussa ei ole yleisömäärä rajoituksia! Lisäksi katsomolohkoamista ei tarvitse ja MagneCit Areenan palvelut ovat vapaassa käytössä. PK-35:n kotiotteluiden lipunmyynti tapahtuu ennakkoon Tiketin kautta. Hanki oma lippusi otteluun nyt ja varmistat pääsysi viikonlopun kovimpaan futismatsiin!

LIPPUKAUPOILLE!

Lauantain ottelu käynnistyy klo 15. Portit MagneCit Areenalle aukeavat klo 14, ja lipunmyynti myös portilta käynnistyy samalla kellonlyömällä.

Toivomme myös, että katsojat saapuisivat paikalle hyvissä ajoin suurempien ruuhkien välttämiseksi.

MagneCit Areenan yhteydessä parkkipaikkojen määrä on hyvin rajallinen, joten suosithan julkisia liikennevälineitä tai pyörää ottelupaikalle saapumiseen. Sisäänkäynti MagneCit Areenalle tapahtuu hiekkatien puoleisesta portista, katsomotilojen takaa.

Koronavirustilanne Helsingissä on edelleen läsnä, joten olethan tarkkana ottelutapahtumassa. Älä saavu ottelutapahtumaan sairaana ja muistetaan tapahtumassa pitää mahdollisimman hyvin turvavälejä toisiin ihmisiin katsomossa sekä koko stadionalueella. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Tällä tavoin pystymme toteuttamaan kaikille turvallisen ja mieluisan urheilutapahtuman.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, PK-35–HJK Klubi 04
– Lauantaina 25. syyskuuta klo 15:00
– MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
– Osta lippusi ennakkoon Tiketistä tai portilta klo 14 alkaen. Jos et pääse paikan päälle, seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

LIPPUKAUPOILLE!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap