Menu

La 11.6. klo 17:00 PK-35 – KPV

PK-35 aloittaa kovan kolmen kotiottelun putken lauantaina, kun Kokkolan Palloveikot saapuu MagneCit Areenalle Punamustien vieraaksi. Lauantaille lupaillaan erittäin komeaa säätä, joten suosittelemme vahvasti paikan päälle saapumista klo 17 käynnistyvään otteluun, nimittäin Pihlajamäessä aurinkoisen kesäpäivän viettäminen on mitä parhain tapa. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, suosittelemme ottelun seuraamista Ruutu+ -palvelusta. 

Liput lauantain otteluun voit napata Tiketistä. 

TPS-tappion anti

Punamustat nappasivat vajaa kaksi viikkoa sitten kauden ensimmäisen voiton Ykkösessä, kun MP kaatui MagneCit Areenalla lukemin 2-0. Voiton jälkeen harjoituksissa oli kaiken kaikkiaan erinomainen meininki, mutta se ei realisoitunut pisteiden muodossa viime maanantaina Turussa. TPS oli Veritas Stadionilla Punamustia etevämpi lukemin 2-0.

Avauspuoliajalla TPS piti palloa ja PK puolusti tiiviisti. Tepsin paikat ottelussa olivat vähissä, mutta puolen tunnin kohdalla Roope Pakkanen puski Daniel Rantasen kulmapotkun sisään ja kamppailun avausmaali nähtiin. Toisella nelivitosella Punamustat onnistuivat luomaan hyvää painetta TPS:n päätyyn, mutta maalinteossa kovaa taistellut vierasjoukkue ei onnistunut muutamista oivista saumoista huolimatta. TPS:n Simo Roiha iski ottelun päätösluvut pilkulta aivan ottelun loppuhetkillä.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi ei ollut tyytyväinen tulokseen, mutta pelissä näkyi myös hyviä elementtejä. 

– Tiesimme miten TPS etenee kentällä tai miten heidän yksilöt toimivat tietyissä tilanteissa, mutta kun vastassa on hyviä pelaajia niin kaikkea ei tietenkään pysty kokonaan kitkemään pois. Sen takia ajoittain syvälläkin puolustaminen ensimmäisellä puolikkaalla ei ollut ns. iso ongelma. Pääsimme korkeista, puolikorkeista sekä matalista tilanteista etenemään ensimmäisen prässin ohi tilanteenvaihdoissa yli kymmenen kertaa laadukkaasti, mutta sen jälkeen kun kenttä oli ns. auki, olimme huolimattomia ja liian hätäisiä.

Jos hyökkäyspäässä homma ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla, puolustuspelaamisen taso oli Raimin mielestä hyvä. 

– Puolustimme mielestäni laadukkaasti, sillä TPS:n ensimmäinen konkreettinen maalipaikka avoimessa pelissä tuli 60-70 minuutin välissä. Puolustaminen joukkuekoossa ja yksilötasolla antoi meille mahdollisuuden jopa voittaa ottelu.

Olen tyytyväinen miten vahvasti pystyimme muuttamaan ottelun kuvaa tappiotilanteessa haluttuun suuntaan toisella puoliajalla. Saimme ottelun hyvään kontrolliin pallollisen tekemisen ja menetyksien jälkeisten hetkien kautta. Emme valitettavasti kuitenkaan onnistuneet käyttämään hyvää etsikkoaikaamme 45-70 minuutin välissä. Lopussa TPS onnistui kokemuksellakin jäädyttämään peliä riittävästi, emmekä saaneet lopun painetta enää niin konkreettiseksi kuin olisimme halunneet.

Raimi vielä kertasi ehkä tärkeimmän syyn, minkä takia Turun reissulta pistetili ei karttunut ja samalla ne ovat myös asioita, joita varmasti terävöitetään kohti KPV-ottelua mentäessä.

– Helppoa ja varsin mustavalkoista olisi sanoa, että TPS teki erikoistilannemaalin ja me hukkasimme 3-4 hyvää mahdollisuutta erikoistilanteista ja sen takia hävisimme pelin. Lopulta mielestäni peli kääntyi sen takia tuloksellisesti näin, että emme pystyneet hyödyntämään omia lukuisia tilanteenvaihtoja tai etenemisiä organisoiduissa hyökkäyksissä viimeisen linjan etupuolella.

Harjoitusviikko

PK:lla on neljä välipäivää ennen lauantaina odottavaa KPV-ottelua. Keskiössä on palautumisen ja kuormituksen seuraaminen, kun siirrytään jälleen takaisin nurmelta tekonurmelle. 

– Olemme pystyneet kuitenkin palautumisen rinnalla käymään sisällöllisiä asioita läpi myös pelipaikkakohtaisesti. Perjantaina käymme vielä tarvittavat viilaukset läpi lauantaille muutamiin asioihin. Olen varma siitä, että jos pystymme jatkamaan edellisten otteluiden tekemistä ja saamme muutamaan asiaan edes hieman laatua lisää, niin meillä on hyvä mahdollisuus lauantaina poistua kentältä tyytyväisinä.

Katseet KPV-otteluun 

PK-35 ja KPV kohtasivat toisensa viime kauden aikana kolmeen otteeseen, ja molemmat joukkueet olivat kotonaan vahvempia. Kesäkuussa Pihlajamäessä PK oli KPV:ta etevämpi lukemin 3-0, mutta kokkolalaiset maksoivat potut pottuina elokuussa, loppulukemien ollessa samat Kokkolan Keskuskentällä. Kauden päättäneessä panoksettomassa alaloppusarjan ottelussa PK nappasi 2-0 kotivoiton.

KPV majailee ennen lauantain ottelua sarjataulukon 7. sijalla, kun kahdeksasta ottelusta joukkue on kerännyt 11 pistettä. Alkukauden otteluissa joukkue on napannut kotivoitot MP:tä sekä viime viikon perjantaina Jaroa vastaan, vieraskentältä täydet pisteet tulivat Paraisilta Piffenin vieraana. Kokkolalaiset ovat vieraissa tasanneet pisteet JäPSiä sekä PEPO:a vastaan. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää, että KPV tulee mielenkiintoisen haasteen Punamustille lauantaina.

Pallokontrollia arvostava joukkue vastassa, joka varmasti haluaa vielä edellisiä joukkueita vahvemmin määritellä ottelun rytmiä pallollisen toiminnan kautta. KPV ei ole onnistunut avoimessa pelissä maalinteossa viime aikoina, mutta heillä on vaaralliset erikoistilanteet, joiden kautta he ovat onnistuneet raapimaan arvokkaita pisteitä.

KPV-otteluun katsoessa Raimi korostaa erikoistilanteiden merkitystä.

– Erikoistilanteissa emme halua jäädä ”miinukselle”, se on selvä asia. Meillä oli hyviä hyökkäyspään erikoistilanteita Turussa, mutta niistä pitää pystyä myös laittamaan pallo verkkoon. Haluamme puolustaa kuten olemme nyt pääsääntöisesti puolustaneet kaksi viimeisintä ottelua. Sen lisäksi pallollisesti meidän pitää pystyä laadullisesti parempaan päätöksentekoon ja tekniseen suorittamiseen etenkin viimeisten ratkaisuiden osalta.

Esittelyssä KPV

Kokkolan Palloveikkojen taustoilla kuohui viime kauden lopuksi. Neljä päivää ennen kauden päättänyttä PK-35 – KPV-ottelua, KPV Oy:n omistaja ja joukkueen rahoittaja Matti Laitinen kertoi jäävänsä pois seuran taustalta. Tämä tarkoitti sitä, että KPV:n Ykkösen paikka siirtyi Oy:n käsistä KPV Juniorit Ry:n haltuun. Rahaa on luonnollisesti tälle kaudelle joukkueeseen upotettu hieman vähemmän, mutta silti KPV on vaarallinen vastustaja kenelle tahansa.

KPV:n päävalmentajana toimii ensimmäistä kauttaan Christian Sund. Sundin miehistö koostuu pitkälti kotimaisista ja myös nuorista kokkolalaispelaajista, joiden viereltä löytyy muutamia erinomaisia ulkomaalaispelaajia. Joukkueen alakerran rungon muodostavat tälläkin kaudella maalivahti Sergey Lazarov sekä puolustajat Haris Chantzopoulos ja Kyle Curinga. Joukkueen kaksi muuta ulkomaalaispelaajaa ovat HJK:n organisaatiosta saapunut Marcello Beuker sekä Liettuasta saapunut japanilaislaituri Shun Maeta. Nämä kaikki pelaajat ovat ehdottomia runkopelaajia Christian Sundin palapelissä. 

Kahden kokeneen kotimaisen keskikenttäpelaajan Harri Heiermannin sekä Sebastian Mannströmin lisäksi KPV:n joukkueesta löytyy monia mielenkiintoisia nuoria lupauksia. Muualta tulleiden nuorten pelaajien (Jusa Ihalainen, Samu Uusitalo, Roni Pietsalo) lisäksi KPV:n omat kasvatit Pietro Kytölaakso, Wegye Wegye sekä debyytimaalin edellisessä Jaro-ottelussa tehnyt Sampo Rintala ovat onnistuneet nappaamaan vastuuta alkukauden otteluissa. 

Kokoonpanotilanne

Pitkäaikaispoissaolijoiden lisäksi PK:lla on muutamia lyhytaikaisempia sivussa olijoita lauantain kamppailussa. 

– Kokoonpanotilanteessa on muutamia haasteita puolustavien pelaajien suhteen. Toisaalta saamme toivottavasti Miguel Medinan takaisin kokoonpanoon, joka tuo taas lisää vaihtoehtoja keskisektorille ja hyökkäyspäähän.

Info

PK-35 – KPV
La 11.6. klo 17:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput lauantain otteluun voit napata Tiketistä. 

PK-35 pelaa heti ensi viikon aikana peräti kaksi kotiottelu, joiden liput ovat myös myynnissä Tiketissä. Keskiviikkona SalPa saapuu vieraaksemme Pihlikseen Suomen Cupin neljännesvälieräotteluun ja ensi lauantaina kohtaamme JäPSin hienossa lauantai-illan taistossa.

Liput PK-35:n kotiotteluihin.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap