Menu

Kausi päätökseen kotona!

Ykkösen kausi 2021 pannaan kirjoihin ja kansiin lauantaina, kun kausi päättyy täyteen ottelukierrokseen. Toki Ykkösen joukkueista joko TPS tai RoPS vielä jatkaa kauttaan Veikkausliigakarsinnassa, mutta Ykkösen kauden 2021 lopullinen sarjataulukko tulee olemaan tiedossa lauantaina noin klo 17 maissa.

Punamustat päättävät kautensa kotiottelulla, kun KPV saapuu lauantaina Pihlajamäen MagneCit Areenalle klo 15 alkavaan otteluun. Liput otteluun myy Tiketti ja voit oman paikkasi kauden päätöksessä varmistaa alta olevasta lipunmyyntilinkistä.

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Saimme myös kauden viimeiseen otteluennakkoon tuttuun tyyliin kommentteja päävalmentaja Kim Raimilta.

Punamustat kärsivät tappion Joensuussa

Viime viikon lauantaina PK-35 matkusti Joensuuhun Rantakylän Palloiluhalliin, jossa JIPPO isännöi Punamustia. Jo sarjasta tippumisen varmistanut JIPPO oli PK:ta etevämpi ottelussa lukemin 2–0. PK:lla oli ottelussa monia poissaoloja, mutta siitä huolimatta joukkueen esitys ei ollut tyydyttävä.

– Peli noudatteli samanlaista kaavaa kuin edeltävä MuSa-ottelu. Meidän hyökkääminen ei ole ollut tarpeeksi tehokasta matalampaa blokkia vastaan, mutta juurisyyt ovat kuitenkin toisessa päässä eli olemme päästäneet vastustajat aivan liian helposti johtoon kummassakin ottelussa. Sitä kautta olemme vaikeuttaneet huomattavasti myös meidän hyökkäyspelaamista.

JIPPO:n Wilterlynd Inalien iski ottelun molemmat maalit lyhyen ajan sisään avausjakson viimeisten minuuttien aikana. Toisella jaksolla Punamustilla oli muutama maalipaikka, mutta tehot jäivät piippuun.

– Kuten jo aikaisemmin on tullut todettua, tässä sarjassa tänä vuonna ei ole etenkään meille ollut ns. ilmaisia pisteitä tarjolla. Vaikka panos on ollut parissa viime ottelussa minimaalinen, niin tietynlainen tahtotaso ja tekemisen laatu pitää olla läsnä näissäkin peleissä, jos pisteitä haluaa.

Katseet KPV-otteluun

Liikaa tuohon JIPPO-otteluun ei tarvitse jäädä kiinni, vaan on helppo kääntää katseet KPV-koitokseen. Pitkän kauden viimeisen viikon Punamustat ovat treenanneet hyvällä ilmeellä, neljän harjoituksen voimin.

– Pelivoittoinen harjoitusviikko takana. Olemme pyrkineet aktivoimaan pelaajia enemmän puhtaasti tekemisen kuin selittämisen kautta ja olemme hakeneet sitä kautta valmiutta ja hyvää tekemisen meininkiä vielä viimeiseen rypistykseen. Kentällä oli tunnetta etenkin tiistaina jopa vähän normaalia enemmän. Pelaajat haluavat edelleen päästä pelaamaan kauden päättävään otteluun ja se on näkynyt myös harjoituskentällä.

– Keskiviikkona isomman tilan harjoitteessa oli näkyvillä hyviä asioita, niitä kun saamme yhdisteltyä ja rohkeasti toteutettua lauantaina, uskon että saamme vielä aikaan kivan tapahtuman kauden päätteeksi.

Raimi myös kertoo, mistä joukkue kaivaa vielä viimeisen motivaattorin lauantaille, vaikka panosta ottelulla ei enää ole. Päättyi lauantain ottelu kuinka tahansa, KPV sijoittuu Ykkösessä sijalle seitsemän ja PK sijalle kahdeksan.

– Emme halua päättää kautta kolmanteen peräkkäiseen tappioon. Haluamme vielä kerran myös näyttää itsellemme sekä kotiyleisölle, että pystymme pelaamaan laadukasta jalkapalloa kotikentällämme.

– Osalle pelaajista ottelu voi olla jopa uran viimeinen tällä tasolla, senkin puolesta uskon, että saamme hyvän fiiliksen kentälle lauantaille. Totta kai meillä on kuitenkin toiveissa pystyä pitämään osa kokeneemmasta kaartista mukana toiminnassa tulevanakin vuonna, kaikkien kohdalla se ei kuitenkaan ole välttämättä realistista.

Ainoa varma lähtijä Punamustien joukkueesta ennen kauden viimeistä ottelua on Biran Jeng. Tuohon aiheeseen palaamme vielä myöhemmin tässä ennakossa, käsitellään sitä ennen vielä tätä tulevaa KPV-ottelua.

Kokkolan Pallo-Veikoilla on ollut erittäin vahva loppukausi, vaikka joukkue tippui juuri ja juuri ylemmästä loppusarjasta. KPV vaihtoi päävalmentajaa heinäkuun lopussa, kun Niko Kalliokosken korvasi Niklas Vidjesgok. Valmentajavaihdon jälkeen KPV on voittanut 14 ottelusta kymmenen ja hävinnyt ainoastaan kerran. Alemman loppusarjan joukkue on hoitanut tähän mennessä puhtaasti, neljästä ottelusta KPV on saalistanut 12 pistettä maalierolla 9–3.

– KPV:llä on ollut todella vahva draivi päällä loppukauden ja hekin pääsevät pelaamaan vapautuneesti lauantaina. Heillä on vauhtia hyökkäämisessä hyvällä tavalla ja he ovat parantaneet myös puolustamista huomattavasti alkukaudesta, joten hyvä vastus saadaan Pihlikseen lauantaina.

Kauden keskinäiset koitokset PK:n ja KPV:n välillä menivät molemmat kotijoukkueille selkein lukemin. Kesäkuussa PK nappasi 3–0 kotivoiton Daniel Rantasen, Jonathan Muzingan sekä Miko Mäkirinteen maaleilla. Elokuussa lukemat olivat samat, kun KPV kaatoi Punamustat Oke Akpovetan, Harri Heiermannin sekä Kyle Curingan onnistuttua maalinteossa.

KPV:stä kuultiin tällä viikolla myös mielenkiintoisia uutisia tulevasta, kun seura ilmoitti KPV Yhtiöiden pääomistajan Matti Laitisen vetäytyvän pois Pallo-Veikkojen toiminnasta. Luultavasti kukaan ei vielä tiedä mitä lauantain ottelun jälkeen KPV:ssä tapahtuu ja mediassa on jopa väläytelty mahdollisuutta siitä, että kokkolalaiset eivät Ykkösessä jatkaisi enää ensi kaudella. Toivomme tietenkin, että tämä ei ole se päätös johon lopulta Kokkolassa päädytään, vaan KPV nähdään myös ensi kaudella Ykkösessä.

Olemme esitelleet tarkemmin KPV:n joukkuetta jo aikaisemmin tämän kauden aikana. Alta olevasta linkistä pääset lukemaan joukkueen kapteenin Sebastian Mannströmin haastattelun elokuulta.

Sebastian Mannströmin haasttattelu.

Kiitos Biran!

Pitkään PK-35:ssä vaikuttanut ja jo aikoinaan seuraan C-juniorina siirtynyt Biran Jeng edustaa PK:ta viimeistä kertaa lauantaina. Jo pitkään PK:ssa pelaamisen ohella myös valmentanut ”Birri” siirtyy Tampereen Ilveksen tyttöpuolen talenttivalmentajaksi marraskuusta lähtien. Biran toimi viimeiset kaksi kautta PK-35:n TBSM-joukkueen päävalmentajana.

Kim Raimi on hyvin iloinen Biranin puolesta, hänen uransa mennessä eteenpäin.

– Ensinnäkin on ollut hienoa nähdä, että Biran on alkanut panostamaan valmentamiseen jatkuvasti enemmän ja enemmän, ja hän saa sillä saralla uuden hienon haasteen tulevana vuonna. PK:sta on ponnistanut naisjalkapalloilun valmennuskartalle viime vuosina osaavia tekijöitä (mm. Akan Okomoh, Omar Adlani) ja Biran jatkaa sitä putkea. Toivoisin, että saisimme myös lisää samantapaisia kasvutarinoita poikapuolelle.

Juuri valmentamisen takia ja päällekkäisistä otteluista johtuen Biranin kulunut kausi on ollut hieman rikkonainen. Ennen kauden viimeistä kamppailua hän on kirjannut tililleen 16 Ykkösen ottelua, joista kymmenessä hän on ollut avauskokoonpanossa.

– Itsekin Biranin vierellä Vantaalla pelanneena voin todeta, että menetämme pelaajan, jolla olisi kapasiteettia olla Ykkösessä edelleen hyvä pelaaja. Valmentamisen kautta Biran on mielestäni saanut tekemiseen tietynlaista johtajuutta ja vastuunkantoa selvästi lisää myös kentälle. Vaikka aktiivinen ja tosissaan valmentaminen on jo tällä kaudella verottanut Biranin sitoutumista jonkin verran, niin pelillisesti hän on pystynyt kuitenkin osoittamaan olevansa Ykkösen tasolla edelleen tekijämies.

– Biranin läsnäolon harjoituksissa usein huomaa hyvällä tavalla, menetämme hyvän pelaajan, mutta sen lisäksi myös yhden näkyvimmistä persoonistamme.

Biran on tehnyt urallaan Palloliiton kolmella ylimmällä sarjatasolla tasan yhden maalin, tuo syntyi 2016 Gnistanin paidassa Ykkösen nousukarsintaottelussa MuSaa vastaan. Huhut kertovat, että jos huomenna PK saa esimerkiksi rangaistuspotkun, #20 saattaa pallon taakse asettua. Saa nähdä, mitä kauden viimeinen ottelu tuo tullessaan.

Loppuun on kuitenkin vielä kiitosten aika.

– Jaan varmasti samat intressit seuran kanssa, eli toivotan Biranille kaikkea hyvää jatkoon ja toivon, että kehittyminen valmennuksen suhteen jatkuu nousujohteisena!

Biranin mietteet vielä kauden viimeisen ottelun alla on huomenna nähtävissä videomuodossa. Video löytyy PK-35 Miesten sometileiltä lauantaiaamun aikana.

Kokoonpanotilanne

PK-35 pääsee lähtemään lauantain otteluun huomattavasti paremmasta tilanteesta pelaajiston osalta, mitä viime viikon JIPPO-otteluun.

– JIPPO-ottelun poissaolijoista Daniel Rantanen ja Patrick Aaltonen palaavat kokoonpanoon pelikieltojen jäljiltä. Samoin Pauli Kuusijärvi ja Charles Katashira ovat hyvin todennäköisesti käytettävissä taas lauantaina. On myös hienoa saada Ville Salmikivi mukaan kauden viimeiseen otteluun, Ville on vetänyt kuluneen viikon täysillä mukana ilman mitään ongelmia.

Ottelutapahtuma

Seuraavassa ohjeita ottelutapahtumassa toimimiseen.

Ottelussa ei ole yleisömäärä rajoituksia! Lisäksi katsomolohkoamista ei tarvitse ja MagneCit Areenan palvelut ovat vapaassa käytössä. PK-35:n kotiotteluiden lipunmyynti tapahtuu ennakkoon Tiketin kautta. Hanki oma lippusi otteluun nyt ja varmistat pääsysi kauden päätökseen Pihlajamäessä!

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Lauantain ottelu käynnistyy klo 15. Portit MagneCit Areenalle aukeavat klo 14, ja lipunmyynti myös portilta käynnistyy samalla kellonlyömällä.

Toivomme myös, että katsojat saapuisivat paikalle hyvissä ajoin suurempien ruuhkien välttämiseksi.

MagneCit Areenan yhteydessä parkkipaikkojen määrä on hyvin rajallinen, joten suosithan julkisia liikennevälineitä tai pyörää ottelupaikalle saapumiseen. Sisäänkäynti MagneCit Areenalle tapahtuu hiekkatien puoleisesta portista, katsomotilojen takaa.

Koronavirustilanne Helsingissä on edelleen läsnä, joten olethan tarkkana ottelutapahtumassa. Älä saavu ottelutapahtumaan sairaana ja muistetaan tapahtumassa pitää mahdollisimman hyvin turvavälejä toisiin ihmisiin katsomossa sekä koko stadionalueella. Suosittelemme myös kasvomaskin käyttöä. Tällä tavoin pystymme toteuttamaan kaikille turvallisen ja mieluisan urheilutapahtuman.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, PK-35–KPV
– Lauantaina 23. lokakuuta klo 15:00
– MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
– Osta lippusi ennakkoon Tiketistä tai portilta klo 14 alkaen. Jos et pääse paikan päälle, seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap