Menu

Sunnuntaina 29.5. klo 18:30 – PK-35 – MP

Keskiviikon cupittelun jälkeen Ykkösen kausi jatkuu jälleen sunnuntaina ja palaamme samalla takaisin myös Pihlajamäkeen, johon Punamustien vieraaksi saapuu Mikkelin Palloilijat. Klo 18:30 käynnistyvän ottelun liput myy tuttuun tapaan Tiketti, mutta jos paikan päälle pääseminen ei ole mahdollista, voit seurata ottelua myös Ruudusta.

Liput otteluun. 

Tappioputki katki Tampereella!

Punamustat ovat kärsineet Ykkösessä neljä peräkkäistä tappiota, mutta tappioputki katkesi keskiviikkona Tampereella, jossa Ilves-Kissat isännöi PK:ta Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa. Valkoisissa vieraspaidoissa pelannut PK mätti avausjaksolla peräti kuusi maalia, hattutempun tehneen Mustafa Beyai’n johdolla. Loppulukemat Kaupin Urheilupuistossa olivat PK:n eduksi 7-2. Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueen esitykseen keskiviikkona. 

– Etenkin nopeiden hyökkäysten päättäminen ja ratkaiseminen oli laadullisesti selvästi parempaa mihin olemme viime aikoina pystyneet. Meille tuli hienoja onnistumisia hyökkäyspään pelaajille ja miksei muidenkin kentän osa-alueen pelaajille. Harvoin näkee ihan vastaavanlaista ylikävelyä 40 minuutissa, etenkään joukkueelta joka on ulkopuolisten silmistä katsottuna kriisissä.

Jo viime viikon EIF-ottelussa Punamustat pystyivät parantamaan omaa pelaamistaan Pohjanmaan kiertueen jälkeen, mutta pistetili ei karttunut. Henkisesti hankalan alkukauden jälkeen voittaminen luonnollisesti maistuu hyvältä.

– Voitot ruokkivat aina ja oli mukava nähdä, että pelaajat pystyivät vaikeidenkin hetkien keskellä repimään huumoria voitetusta Viipurin piirimestaruudesta. Toivottavasti saamme samaa röyhkeyttä ja peli-iloa mukaan kentälle myös sunnuntaina, vaikka vastus koveneekin.

Harjoitusviikko

PK-35 piti keskiviikon ottelun jälkeen torstaina vapaata, mutta perjantaina ja lauantaina joukkue on palannut harjoituskentällä hyvällä fiiliksellä.

–  Olemme vain palautelleet ja valmistelleet pelin jälkeen, mutta yleisesti ilmapiiri on ollut hyvä. Pelaajien harjoittelussa ei ole ollut moitittavaa missään vaiheessa, eikä mököttäjiä ole näkynyt. Homma kääntyy työnteon kautta, siihen uskoo koko joukkue ja se on näkynyt harjoituskentällä myös.

Odotukset MP-otteluun

Sunnuntaina Pihlajamäkeen saapuva MP on aloittanut kautensa varsin hyvin. MP on pelannut ainoastaan neljä ottelua tämän kauden Ykkösessä, kun joukkueelta on siirretty kaksi ottelua hamaan tulevaisuuteen. Kauden avauksessa koetun KPV-vierastappion jälkeen mikkeliläiset ovat pystyneet kaatamaan vieraissa Pargas IF:n sekä viime viikonloppuna kotonaan FF Jaron. Näiden kahden ottelun välissä MP tasasi pisteet SJK Akatemian kanssa.

PK-35:n sekä JäPSin lisäksi MP on ainoa Ykkösen joukkue joka on vielä mukana Suomen Cupissa. MP voitti helposti Kotkan Nappulat 3. kierroksella ja SC Riverballin 4. kierroksella, mutta viime keskiviikkona pelatulla 5. kierroksella haaste oli jo kovempi. FF Jaro saapui Mikkeliin hakemaan revanssia Ykkösen tappiostaan, mutta lopulta maalittomana päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen MP oli rangaistuspotkukilpailussa parempi.

Päävalmentaja Raimi odottaa sunnuntailta jälleen kovaa ottelua, Ykkösen kauden avausvoitto ei varmasti tule tälläkään mahdollisuudella helposti.

Odotan kovaa ottelua, jossa taas pienet marginaalit ratkaisevat. Meillä oli jo avaimet kaivaa kaikki pisteet mukaan Tammisaaresta, mutta lopulta jäimme taas tyhjin käsin. Lähdemme päättäväisesti kohti sunnuntaita.

Ykkösessä kuudennella sijalla oleva MP on vaarallinen joukkue, jonka myös Raimi tietää.

– MP on suhteellisen suoraviivainen joukkue, joka pyrkii pääsemään usealla pelaajalla boksin läheisyyteen ja sisälle boksiin. Yksilöistä etenkin tuulennopea laituri Topi Keskinen sekä isokokoinen ja suhteellisen liikkuva kärkipelaaja Juuso Liukkonen ovat pelaajia joiden kanssa on oltava valppaina jatkuvasti.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Ykkösessä kolmesti, joissa PK oli niskan päällä. Avausottelu Mikkelissä päättyi 1-1 -tasapeliin, mutta kaksi jälkimmäistä ottelua menivät PK:n nimiin Pihliksessä lukemin 3-1 ja Mikkelissä 3-2.

– MP:llä on kyky muokata puolustamista otteluiden sisällä, mutta viime vuonna onnistuimme heitä vastaan varsin hyvin käytännössä kaikissa kolmessa ottelussa ja onnistumista lähdetään metsästämään myös tulevassa koitoksessa.

Esittelyssä MP

Mikkelissä on joukkue laitettu pitkälti uuteen muottiin viime vuoteen nähden, kun reilusti yli kymmenen pelaajaa oli niin lähtijöiden kuin tulijoiden listalla.

Merkittivämpinä lähtijöinä mainittakoon kymmenen osumaa viime kaudella iskenyt Samson Ebuka (SJK), ykkösmaalivahti Jonne Uronen (Ytterhogdals IK) sekä luottopakki Yassin Daoussi (EIF). Nämä kaikki pelaajat olivat erittäin isossa osassa viime kauden MP:ssä, joka lopulta viimeisen kierroksen ottelussa JIPPO:a vastaan pystyi sarjapaikan säilyttämään. 

Viime kauden tärkeistä lenkeistä Mikkelissä jatkavat keskikentän moottori Jonathan Dunyin sekä vastikään U21-maajoukkueen mukaan valittu ja jo kolme maalia tämän kauden Ykkösessä iskenyt Topi Keskinen.

Uusista tämän kauden tulokkaista mainittakoon uusi nuori veskariduo Aleksi Honka-Hallila (KuPS)-Otto Huuhtanen (FC Honka). Isoa vastuuta on tarjolla myös JIPPO:sta saapuneille puolustaja Samuli Höltälle ja hyökkääjä Joona Hiltuselle. Alkukauden aikana alakerrassa Höltän ohella isoa ruutua ovat napanneet jyväskyläläisen jalkapallokoulun kasvatit Väinö Vehkönen (HJK Klubi 04) sekä Jarkko Heimonen (EIF). 

Mielenkiintoinen hyökkääjänimi on pitkään Norjassa pelannut norsunluurannikkolainen Kevin Beugre. Hyökkäykseen tulivoimaa tuo myös jo mainittu Juuso Liukkonen, joka palasi kauden alla Italiasta Mikkeliin. Liukkonen iski viimeisen kahden Ykkösen kauden aikana EIF:ssä yhteensä 14 maalia. 

Kokoonpanotilanne

PK-35:n kokoonpanotilanne MP-ottelun alla on pysynyt ennallaan.

Uusia loukkaantumisia ei ilmaantunut Tampereen reissulta. Muutama kolhu ottelussa toki tuli, mistään vakavasta ei kuitenkaan ole kyse ja pääsääntöisesti tilanne näyttää hyvältä. Keskiviikkona huilanneet Olmes Garcia ja Yassin Adam palaavat kokoonpanoon. Miguel Medinan paluuta joudutaan odottelemaan vielä sunnuntain yli.

Otteluinfo

PK-35 – MP
Su 29.5. klo 18:30
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Ottelun liput myy Tiketti. Jos et pääse otteluun paikan päälle, kamppailu on katsottavissa tuttuun tyyliin myös Ruutu+ -palvelusta.

Liput otteluun. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap