Menu

Su 25.9. klo 17 PK-35 – PIF

PK-35:llä on jäljellä kolme kamppailua tämän kauden Ykkösessä, ja niistä kaksi seuraavaa ovat kotikentällämme. Ensi viikolla vieraaksemme saapuu Gnistan, nyt tulevana sunnuntaina Pihlikseen saapuu Pargas IF. Kamppailu starttaa MagneCit Areenalla klo 17 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Liput otteluun. 

Katkeraa kalkkia Lappeenrannan reissulta

Punamustien reissu Lappeenrantaan viime viikon perjantaina oli lopulta suuri pettymys. Todellisessa kuuden pisteen ottelussa PK taisteli kovaa, mutta kotijoukkue PEPO nappasi matsista pisteet 4-2 voiton turvin. Olmes Garcian maalilla PK meni ottelussa edelle, mutta erikoistilannepuolustamisen kanssa PK oli isoissa vaikeuksissa ja kotijoukkue iski pallon peräti kolmesti verkon perukoille kulmapotkusta. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi itsekin tietää, että kulmapotkujen puolustamiseen PEPO-ottelun pistehaaveet kaatuivat. 

– Voidaan miettiä isompia tekijöitä sarjataulukon suhteen kauden jälkeen, mutta kyllä me ihan puhtaasti tuossa pelissä pisteet menetettiin kulmapotkuihin/erikoistilanteisiin, kuten olemme jo lähemmäs kymmenessä ottelussa tällä kaudella menettäneet. Erikoistilanteiden syntyä avittaa totta kai moni asia, mutta eniten meidän huolimattomat purut tai pidemmät syötöt, sekä oman alueen valinnat ja kapasiteetti puolustustilanteissa lähempänä omaa maalia riippumatta siitä kuinka monta pelaajaa pallon alla on.

Erikoistilanteiden puolustaminen on ollut ongelmallista läpi kauden PK:n joukkueelle.

– Varmasti olisimme voineet tehdä monta asiaa paremmin, mutta fakta on se että olemme menettäneet nyt kahdelle sarjataulukon perusteella meidän ympärillä pyörivälle joukkueelle PIF:lle ja PEPO:lle pelkästään 9 pistettä ihan suoraan erikoistilanteisiin. Kyllähän se turhauttaa ihan hemmetisti.

Positiivisia asioita Punamustien pelissä oli tappiosta huolimatta, mutta sehän ei luonnollisestikaan pahemmin lohduta.

– Kaksi maalia vieraissa PEPO:n tasoista joukkuetta vastaan pitäisi riittää, tuntuu, että olen sanonut tämän fraasin aikaisemminkin. Kontrolli pallon kanssa ja yleisrakenne oli parempi kuin viikkoa ennen Mikkelissä ja sitä kautta myös teimme kaksi hienoa maalia, sekä loimme alivoimallakin painetta aika vahvasti viimeisen 10 minuutin ajan PEPO:n boksiin.

Harjoitusviikko

Tappio Lappeenrannassa tarkoitti sitä, että PK:n sarjapaikan säilyttäminen tulevalle kaudelle on liki mahdotonta, ja putoaminen on saattanut varmistua jo ennen sunnuntain PIF-ottelua, riippuen lauantaina pelattavan MP – SJK Akatemia-ottelun tuloksesta.

Tappio oli kova paikka joukkueelle.

– Totta kai kaikki viimeistään nyt tietävät, miten iso tappio viime pelistä tuli. Se aiheuttaa turhautuneisuutta kaikissa, mutta valehtelisin, jos väittäisin että se olisi näkynyt pelkästään negatiivisella tavalla joukkueessa. Harjoitukset on viety läpi hyvällä asennoitumisella.

Harjoitusviikko on kulunut kuitenkin hyvissä tunnelmissa ja sunnuntain ottelua lähestytään hyvällä asenteella.

Harjoitusviikossa ei sinällään ole ollut mitään vikaa. Pyritään ammattimaisuuteen harjoitusten tason ylläpitämiseksi ja ollaan onnistuttu siihen lähtökohdat huomioiden varsin kelvollisesti.

Katseet PIF-otteluun

Punamustilla on yksi selvä tavoite kauden kolmeen viimeiseen otteluun.

– Tavoitteena on voittaa kolme ottelua. Totta kai meillä on muitakin tavoitteita otteluiden sisällä. Meidän pitää puolustaa vielä paremmalla intensiteetillä ihan kokonaisuudessaan etenkin omalla alueella ja myös edetä pallon kanssa paremman kontrollin kautta. Sitä pystyimme tekemään jo Lappeenrannassa ajoittain ihan hyvinkin.

Paluun Ykköseen lähes 30 vuoden tauon jälkeen tehneen Pargas IF:n kausi on ollut hyvin hankala ja varsinkin viime aikoina Piffenin vire on ollut hyvin matalalentoinen. PIF:n putoaminen Kakkoseen on jo varmistunut. Joukkue on ajautunut kahdeksan ottelun tappioputkeen, ja pistemäärä 24 ottelun jälkeen on ainoastaan 13 pistettä. Asetelma on toki paraislaisten kannalta hyvä sunnuntain otteluun, koska joukkueen 13 pisteestä neljä on tullut tällä kaudella PK:ta vastaan.

PK-35 ja PIF kohtasivat toisensa ensi kertaa tällä kaudella heti huhtikuussa, kun Punamustien kotiavaus päättyi 2-2-lukemiin. Ville Pirhosen sekä Benjamin Heikkisen pikamaaleilla PIF meni kahden maalin karkumatkalle jo ensimmäisen 20 minuutin aikana. Hussein Mohamed kavensi avausjakson lopulla ja William Haapiainen tasoitti puntit aivan kamppailun loppuhetkillä. 

Paraisilla heinäkuussa PIF:n karkasi jälleen kahden maalin etumatkalle Matias Lahden sekä John Adolffsonin maaleilla, jotka PK kuitenkin kuittasi Mustafa Beyai’n ja Miguel Medinan osumilla. Nyttemmin jo lainaltaan Honkaan palannut Benjamin Heikkinen iski voitto-osuman 82. minuutilla. 

Kuten jo todettuna, paraislaisten viime ajat ovat olleet hankalia. Runkosarjan lopussa joukkue kärsi suht monia rumiakin tappioita, nyt alaloppusarja on käynnistynyt kahdella niukalla maalin tappiolla. Kaksi viikkoa sitten Gnistan kaatoi PIF:n 2-1-lukemin ja viime viikolla MP nujersi Piffenin lukemin 4-3 dramaattisten tapahtumien jälkeen. PIF johti ottelua pitkään 2-0, mutta mikkeliläiset nousivat miehen vajaalla lopulta voittoon, kun joukkue mätti neljä maalia yhdeksään minuuttiin.

Etenkin alkukaudesta PIF roikkui monessa pelissä mukana, mutta tietty rutiini heiltä on puuttunut kääntää tasaisia pelejä itselle. Pelasimme heidän kanssaan tasan kotona ja hävisimme vieraissa, joten ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin kääntää kurssi kotikentällä.

Esittelyssä PIF

Pargas IF on Ykkösen selvästi pienimmällä rahalla koottu joukkue, joka toki näkyy myös joukkueen materiaalissa. Joukkueen päävalmentajana toimii Stefan Strömborg, jonka apuna on Piikkiön kultasormi, mestarivalmentaja Kari Virtanen

Tolppien välissä päävastuun on kantanut viime kaudella MuSaa edustanut Olli Hakanpää, ja muutamassa ottelussa maalia vartioi aikoinaan TPS:n riveissä Veikkausliigaakin pelannut Arnold Uschanoff. Joukkue hankki elokuussa maalilleen myös Samu Volotisen, mutta Volotinen ei viime otteluissa paraislaisten kokoonpanossa ole ollut. 

Piffenin joukkueen materiaali on hyvin ymmärrettävästi käytännössä koko Ykkösen pienin, ja joukkue on kärsinyt myös ikävistä lähtijöistä kauden aikana. Lähtijäpuolella ovat olleet kauden aikana alkukauden luottotoppari Akim Sairinen, FC Honkaan lainaltaan palannut Benjamin Heikkinen sekä keskikenttäpelaaja Matias Lahti

Piffenin luottoratsuja koko kauden ajan ovat olleet kaikissa 24 sarjaottelussa avauksessa ollut Yoonis Muse sekä yhtä vaille kaikki ottelut alusta loppuun asti pelannut Frans Grönlund. Myös Kasperi Nevä, Tomas Hradecky sekä Daniel Enqvist ovat olleet tärkeässä roolissa joukkueen pelaamisessa läpi kauden. Joukkueen kirkkain tähti on kapteeni-Gezim Voca, joka on mättänyt seitsemän maalia tämän kauden Ykkösessä. 

Mielenkiintoinen turkkilaisnimi Emre Vezir nousi esiin viime viikonloppuna, kun hän iski kaksi osumaa MP:n verkkoon. Vezir saapui Paraisille Volotisen tapaan kesken kauden ja hän on pelannut nyt kuudessa Ykkösen ottelussa. 

Kokoonpanotilanne

PK:n kokoonpanotilanne on ihan hyvä sunnuntain ottelua silmällä pitäen.

Omar Jama on pelikiellossa, muut pelaajat (pl. pitkäaikaispoissaolijat) ovat harjoitelleet käytännössä koko viikon. On jopa pieni mahdollisuus, että saamme vaihtopenkille viisi-kuusi ehjää/tervettä pelaajaa.

Info

PK-35 – PIF
Su 25.9. klo 17:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput otteluun.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap