Menu

Ke 15.6. klo 19:00 PK-35 – SalPa

Mielenkiintoinen keskiviikko edessä – PK-35 ja SalPa kohtaavat MagneCit Areenalla, jossa panoksena on Suomen Cupin puolivälieräpaikka! Olette kaikki lämpimästi tervetulleita seuraamaan Suomen Cupin neljännesvälieräottelua PK-35 – SalPa keskivikkona MagneCit Areenalle. Jos tämä ei ole kuitenkaan mahdollista, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Liput keskiviikon otteluun voit napata Tiketistä. 

KPV-tasurin anti

Punamustat kohtasivat lauantaina Kokkolan Palloveikot kotonaan, joka aloitti myös PK:n kolmen kovan kotiottelun putken. Hyvin tasaisessa ottelussa molemmilla oli mahdollisuutensa täyteen pistepottiin, mutta lopulta pisteet tasatiin Pihlajamäen lämpimässä lauantai-illassa.

Yassin Adam iski Punamustat tunnin jälkeen johtoon, mutta KPV:n paine lopulta tuotti tuloksen maalin muodossa, kun Sampo Rintala pääsi karkaamaan PK-puolustukselta ja iskemään ottelun 1-1 maalin.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kiteytti ottelun seuraavasti.

Puolustimme joukkueena taas varsin laadukkaasti. KPV sai pitää ajoittain palloa, mutta juuri siellä missä halusimmekin. Suljimme etenemiset varsin hyvin aina sinne 75 minuutille asti alueille, joissa tiesimme pystyvämme kontrolloimaan heidän etenemisiä hyvin. Loppu oli hurlumheitä puolin ja toisin, huomasi ettei kumpikaan joukkue halua tyytyä yhteen pisteeseen. Meillä oli siinä omat maukkaat hetkemme ratkaista ottelu vielä, mutta emme siinä tällä kertaa onnistuneet.

– Kotikentällä pitää yksinkertaisesti luoda enemmän konkreettista uhkaa maalinteon suhteen. Tätä lähdemme taas SalPa-otteluun parantamaan.

Harjoitusviikko

Kova kolmen kotiottelun viikko jatkuu keskiviikkona SalPaa vastaan. Joukkue harjoittelee alkuviikon ajan ollakseen jälleen valmis taisteluun salolaisia vastaan. 

 Palautumiseen menee isoin focus luonnollisesti. Muutamia hyökkäyspään toimintoja on käyty kentällä läpi, sekä videoiden kautta pureuduttu asioihin, joihin halutaan parannusta keskiviikolle.

Katseet SalPa-otteluun 

Keskiviikon ottelun panos on selvä. Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin puolivälieriin, jossa voittanut joukkue kohtaa HIFK:n kotikentällään. HIFK voitti oman neljännesvälieräottelun maanantaina IFK Mariehamnia vastaan rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

PK-35 on kaatanut Suomen Cupissa tähän mennessä EsPan, ToTen sekä Ilves-Kissat. Nyt joukkue lähtee hakemaan neljättä voittoa cupissa sekä paikkaa kahdeksan joukkoon. 

Cupissa arpaonni on suosinut meitä, mutta olemme silti saaneet Cup-otteluissa hyviä onnistumisia. Ilves-Kissat on Kakkosen joukkue, mutta on meille kärsityn 7-2 tappion jälkeen murjonut joukkueen toisensa perään Kakkosessa näytöstyyliin. Lähdemme hakemaan jatkumoa ehjille esityksille Cupissa keskiviikkona.

PK-35 ja SalPa ovat kohdanneet toisensa viime vuosien aikana muutaman kerran harjoitusotteluiden merkeissä. Tammikuussa 2020 PK voitti harjoitusottelun Salossa, ja myös tämän vuoden tammikuussa Punamustat onnistui SalPan kellistämään harjoitusottelussa. Hyvin tasaisessa harjoitusottelussa SalPa siirtyi alussa johtoon Miika Kosken maalilla. Toisella nelivitosella SalPa joutui pelaamaan miehen vajaalla viimeisen puolituntisen ajan, jonka aikana Willem Haapiaisen sekä Ngabo Ndaziramiyen maalit käänsivät ottelun Punamustille.

Treenimatsia ei sen ihmeemmin kannata tuijotella, mutta siinä SalPa sai meidät kotonaan hyvinkin ahtaalle ja meidän tulee varautua siihen, että keskiviikkona pelistä tulee kova taisto. Meidän pitää kuitenkin kotikentällämme pystyä näyttämään isännän ottein ettei täältä ole mitään tarjolla.

SalPa lähti Kakkosen kauteen isoin odotuksin, mutta joukkueen alkukausi on ollut hieman töksähtelevä. Joukkue on saalistanut seitsemästä ottelusta yhdeksän pistettä, ja löytyy kovan Kakkosen B-lohkon kuudennelta sijalta tuolla pistemäärällä. Joukkue pelaa samassa Kakkosen lohkossa PK:n edellisen vastustajan Ilves-Kissojen kanssa, joka löytyy lohkon kärkipaikalta. Joskin joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen meni huhtikuussa SalPan nimiin lukemin 4-2.

Ennen viime viikonloppua SalPa oli voittanut kaikki kolme kotiotteluaan ja hävinnyt kaikki ottelut vieraissa, mutta kauden ensimmäinen kotitappio tuli Tero Suonperän joukkueelle viime lauantaina, kun Ilves/2 haki täydet pisteet Salosta 2-1 voiton turvin. Suomen Cupissa SalPa on kaatanut tähän mennessä vieraissa ÅIFK:n (2-1), MuSan (1-0 rp.) sekä KJP:n (6-3). 

– SalPa on vaarallinen vastustaja. Heidänkään kautensa ei ole mennyt järin hyvin tähän mennessä, mutta meidän tulee olla valmiita siihen, että SalPa tulee nälkäisenä meitä haastamaan. Heiltä löytyy yksilöllistä laatua ratkaista otteluita Ykkösen joukkueitakin vastaan muun muassa Elmo Heinosen ja Oskari Jakosen muodossa. Sen lisäksi heillä on useita Kakkoseen laadukkaita pelaajia rosterissaan.

Päävalmentaja Raimi odottaa Punamustien kuitenkin onnistuvan hyvin SalPan puolustamisessa.

– SalPa eteni varsin suoraviivaisesti harjoitusottelussa aiheuttaen meille hieman haasteita. Puolustamme mielestäni kuitenkin nyt paljon laadukkaammin, kun tuolloin, ja uskon että löydämme lääkkeet, mitä ikinä he sitten päättävätkään tehdä. Odotan, että pystymme oman tekemisen kautta ohjaamaan peliä haluttuun suuntaan. Olemme pystyneet viime aikoina Ykkösessä näyttämään että pystymme kontrolloimaan erilaisia hyökkäystapoja varsin laadukkaasti.

Esittelyssä SalPa

Salon Palloilijoiden taustalla nähtiin paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Tero Karinnin johtama omistajajoukko tuli SalPan taustalle ja seuraan on saatu uudenlaista pöhinää. Joukkue kertoi joulukuussa hankkineensa myös yhden Kakkosen historian meritoituneimmista pelaajista Taye Taiwon muodossa, mutta Taiwon sopimus purettiin kesäkuun alussa. 

SalPan maalivahtiduona tällä kaudella toimii kahdessa Kakkosen sekä kahdessa Suomen Cupin ottelussa maalia vartioinut Tatu Österlund sekä viisi Kakkosen ottelua pelannut Joni Rahila. Puolustukseen SalPa hankki FC Jazzista Kakkosen B-lohkon viime kauden parhaan puolustajan Joonas Meuran ja lisäksi Åtvidabergistä Suomeen palannut Jonathan Guseff on varsin mielenkiintoinen tapaus. 

SalPan keskikentältä löytyy pari pelaaja, joilta löytyy myös kokemusta Veikkausliigassa. Mikke Louhela on nähty liigakentillä Interin paidassa muutamassa ottelussa, Jami Siirtola vuorostaan on edustanut Turun Palloseuraa. Tero Suonperän valmentaman joukkueen kenties tunnetuimmat nimet ovat vielä viime kaudella TPS:n Ykkösen joukkueessa pelanneet Oskari Jakonen sekä jo kuusi maalia viidessä Kakkosen ottelussa tehnyt Elmo Heinonen. Suht nuorekkaan joukkueen ikänestorina toimii pitkään SalPaa edustanut 36-vuotias Iku Leino.

SalPa hankki talvella riveihinsä myös Punamustassa paidassa lähes legendan asemaan nousseen Ronias Yacoobin. Kesken viime kauden TPS:n organisaatioon Punamustasta siirtynyt “Ronkku” on päävalmentaja Raimille hyvin tuttu.

– Toivottavasti Ronkku pystyy pelaamaan, sillä Ronkun tuntien hän ei ole saanut nukuttua arvontatuloksen jälkeen. Tunnen Ronkun hyvin, hän on hieno ihminen, jonka kanssa pääsimme myös valmentamaan PK:n -03:sten joukkuetta. Ronkku antaa kentällä aina kaikkensa ja elää jokaisella solullaan pelissä mukana.

Viiden kauden ajan PK:ta edustanut Yacoob on kärsinyt alkukauden aikana loukkaantumisesta, mutta mies palasi pelikentille viime lauantain Ilves/2-ottelussa. Peliaikaa 25-vuotiaalle Yacoobille tuli toinen puoliaika ja tilille kertyi keltainen kortti.

Kokoonpanotilanne

PK-35:n pelaajatilanne on suht hyvä, jos pitkäaikaispotilaat Niko Salminen, Tomi Kurvinen, Ngabo Ndaziramiye sekä Arttu Auranen lasketaan pois laskuista. Miguel Medina teki paluun pelikentille lauantain KPV-ottelussa.

– Kokoonpanotilanne on varsin hyvä, eikä ns. varmoja poissaolijoita ole vielä tiedossa pitkäaikaispotilaiden lisäksi. Tarkkailemme kuitenkin vielä tilannetta pelipäivään saakka. Saamme kentälle varmasti laadukkaan ryhmän keskiviikkona.

Info

PK-35 – SalPa
Ke 15.6. klo 19:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Liput keskiviikon otteluun voit napata Tiketistä. 

VIP35-kausikortit ovat voimassa myös Suomen Cupin otteluissa. Normikausarit eivät ole käytössä Suomen Cupin otteluissa.

PK-35 jatkaa kotiotteluiden sarjaa jo tulevana lauantaina, kun Järvenpään Palloseura saapuu vieraaksemme. Liput Tiketistä.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap