Menu

Ke 6.7. klo 18:30 PK-35 – SJK Akatemia

“Ei luovuteta koskaan”. Se on keskiviikkona Pihlajamäkeen saapuvan SJK:n tietynlainen motto. Se motto kuvastaa myös tällä hetkellä PK-35:n tilannetta, joka on hankala, mutta luovuttamaan emme ole todellakaan vielä alkaneet. Keskiviikkona on jälleen uusi mahdollisuus lähteä kohti uutta nousua. SJK Akatemia saapuu meidän vieraaksi Pihlajamäen MagneCit Areenalle klo 18:30 alkavaan otteluun.

Liput otteluun Tiketistä!

Paraisilta pelkkä pettymys tuliaisena kotiin

Ykkösen kautensa heikomman puoleisesti avanneet PIF ja PK-35 taistelivat isoista pisteistä Pajbackan nurmella. PIF meni lauantain ottelussa kahden maalin karkumatkalle, mutta Mustafa Beyain sekä Miguel Medinan maaleilla Punamustat nousivat otteluun vielä mukaan. PIF oli ottelussa kuitenkin terävä erikoistilanteissa, ja kulman jälkitilanteesta nähtiin kotijoukkueen kolmas ja voittomaaliksi jäänyt osuma.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertoo, että ottelussa näkyi vielä HIFK-ottelun väsymys, vielä kun PIF oli saanut valmistautua otteluun puolentoistaviikon ajan.

– Noustiin taas peliin mukaan kahden maalin takaa lyhyessä ajassa. Lopulta jäätiin kuitenkin tyhjin käsin, kun ei saatu lopussa runnottua tasoitustakaan sisään kovasta paineesta huolimatta. Yrityksen puutteesta ei voi pelaajia syyttää, mutta yleisellä tasolla pelissä näkyi väsymys läpi ottelun aika paljon ihan pallollisten ratkaisuiden, sekä pallottoman liikkeen osalta. Ja lopulta myös oman boksin puolustamisen osalta.

Ottelussa maalipaikat olivat hyvin kortilla, vaikka viiden maalin ottelu nähtiinkin.

– Onhan se silti erittäin turhauttavaa hävitä tällainen ottelu, kun kaveri ei luo yhtään kunnon maalipaikkaa avoimessa pelissä. Vaikka meillä oli vaikeaa saada konetta käyntiin, saimme kuitenkin taas kaksi maalia väkisin väännettyä, ja sen pitäisi näissä peleissä riittää.

Nopeaan tahtiin lisää pelejä 

Kovaa kahden ottelun viikkoa seuraa toinen samanmoinen rytistys, kun keskiviikon SJK-ottelun jälkeen seuraava koitos odottaa jo sunnuntaina Lappeenrannassa. 

Onneksi seuraava peli tulee pian, turha jäädä murehtimaan mennyttä tulosta PIF-ottelusta sen pidemmäksi aikaa. 

Joukkueen vireystilan ylläpito ja sen nostaminen onkin juuri tärkeässä roolissa ennen keskiviikon ottelua. 

– Tehostetaan valmistavissa harjoituksissa asioita, jotka tällä hetkellä sakkaavat ja vievät meiltä voittoja. Keskiviikkona on taas uusi mahdollisuus olla parempi ja ennen kaikkea energisempi. Meidän on tultava keskiviikon peliin ihan uudella jalalla, jos haluamme, että pisteet jäävät Pihlikseen.

Katseet SJK-otteluun 

Punamustat saavat vieraakseen keskiviikkona SJK Akatemian, joka oli varsinkin alkukaudesta Ykkösen suurin yllättäjä. Edellisistä viidestä ottelusta ainoastaan kolme tasapelipistettä napannut joukkue kuitenkin on heikompien tulosten jälkeen pudonnut aivan sarjan kärkipään vauhdista. Silti tämän hetken sarjan 5. tila on erinomainen näyttö nuoren joukkueen kyvyistä.

SJK Akatemia nappasi kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelusta neljä voittoa, joihin sisältyy myös toukokuussa pelatun kauden ensimmäisen PK-35-ottelun 4-1-kotivoitto. Tuolloin Esa Terävä iski ottelun alkutahdit, mutta sen jälkeen Punamustien kyyti oli kylmää OmaSP Stadionin keskiviikkoillassa. Seinäjokisten vahvan kevään päätti komea 4-0-kotivoitto Gnistanista. 

Kesäkuu alkoi vierastasapelillä JäPSiä vastaan sekä kotitasapelillä KTP:tä vastaan, mutta viimeiset kolme ottelua ovat olleet mollivoittoisempia. Ensiksi joukkue kärsi ruman 0-5-tappion Tammisaaressa EIF:n luona, jota seurasi juhannuksen alla nousu tasapeliin viime hetkien osumalla PEPO:a vastaan kotona. Viime lauantaina joukkue kärsi 1-3-kotitappion FF Jarolle. Tätä heikompaa putkea Brian Pagen miehistö lähtee varmasti katkaisemaan keskiviikkona.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi tietää SJK:n vahvuuden.

– SJK Akatemia on energinen joukkue täynnä nuoria lupauksia. He haluavat kontrolloida peliä pallon kautta ja heillä on ratkaisukykyisiä pelaajia hyökkäyspäässä, kuten Seinäjoella näimme. Heidän hyökkäyspään pelaajien kanssa on oltava tarkkana kokoajan.

Helppo on sanoa, että sarjataulukko ei valehtele, ja sitä se ei varmasti tälläkään hetkellä tee. Punamustat löytyvät lauantain PIF-tappion jälkeen sarjataulukon jumbosijalta. Usko tulosten paranemiseen joukkueesta vielä kuitenkin löytyy.

– Henkinen kovuus tulee olemaan isossa roolissa. Uskoa koetellaan, mutta nyt on vaan oltava pisteiden arvoisia alusta loppuun. Kliseinen ”pelit ratkaistaan bokseissa” on nyt aika isosti tapetilla.

Esittelyssä SJK Akatemia

SJK:n Veikkausliigajoukkueen kausi ei ole mennyt aivan putkeen, mutta joukkueen kannattajat ovat saaneet iloa seuran Akatemia-joukkueen edesottamuksista.  

SJK:n maalivahtikaksikkona toimii viime kaudella VPS:n riveissä pelannut, tällä kaudella kahdeksassa Ykkösen ottelussa pelannut Tuomas Pöyhönen ja joukkueen viime kauden ykkösveskari Topi Säilynoja. Joukkueen pakkipäässä isoa vastuuta ovat kantaneet kapteeni Valtteri Olsbo, viime kaudella RoPSia edustanut Sami Sipola sekä KPV:stä täksi kaudeksi Seinäjoelle saapunut Noa Lehtonen.

Mitä ylemmäksi SJK:n kenttämuodostelmaa mennään, sitä nimekkäämpää pelaajaa joukkueesta löytyy. Joukkueen paras maalintekijä tähän mennessä on ollut viisi maalia iskenyt 21-vuotias argentiinalainen Valentic Gasc. Neljästi pokienväliin Ykkösen kauden aikana on osunut myös ghanalainen Kingsley Ofori. Viime kaudella 15 maalia Kakkosessa iskenyt pelimies on viime aikoina ollut enemmän mukana SJK:n edustusjoukkueen kanssa, joten saa nähdä onko Ofori tällä kertaa Punamustien puolustajien kiusana. Toukokuussa mies iski kaksi maalia PK:n verkkoon.

Veikkausliigadebyyttinsä on saanut myös täksi kaudeksi PK:sta Seinäjoelle siirtynyt Jonathan Muzinga, joka iski luonnollisesti juuri Punamustien verkkoon kauden ensimmäisen osumansa toukokuussa. Muzinga todennäköisesti nähdään takaisin Pihliksessä jälleen keskiviikkona.

Tehoja SJK:n hyökkäykseen varmasti lisää odotetaan viime kaudella kymmenen maalia tehneeltä, mutta toistaiseksi vielä maaleitta pelanneelta Samson Ebukalta. Mielenkiintoisia seurattavia SJK:n kokoonpanosta ovat myös pk-seudulta lähtöisin olevat Denis Cukici ja Oliver Günes

Kokoonpanotilanne

Lauantaina PK:n kokoonpano kärsi poissaoloista, mutta keskiviikon osalta tilanne on valoisampi.

– Saamme Youness Rahimin varmuudella mukaan ensimmäistä kertaa kokoonpanoon, myös Olmes Garcian paluu on mahdollinen. Romy Nevalainen huilannee vielä keskiviikon ottelun HIFK:ta vastaan sattuneen pikkuruhjeen seurauksena, mutta Marko Koskinen ja Patrick Aaltonen palaavat kokoonpanoon.

Info

PK-35 – SJK Akatemia
Ke 6.7. klo 18:30
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Toivotamme teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi MagneCit Areenalle! Liput otteluun Tiketistä!

Jos et kuitenkaan pääse paikan päälle kannustamaan Punamustia voittoon, seuraa matsia Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap