Menu

La 8.10. klo 16 SJK Akatemia – PK-35 

Vielä viimeisen kerran! Ykkösen kausi päättyy lauantaina täyteen sarjakierrokseen, tietenkin osan joukkueen kaudet vielä jatkuvat nousuplayoffeissa, mutta suurimman osan joukkueista kausi päättyy lauantaina. Näihin joukkueisiin lukeutuu myös PK-35, joka matkustaa sarjan viimeisen kierroksen otteluun Seinäjoelle. 

Toinen kotivoitto putkeen ja derbyherruus 

Punamustien putoaminen Kakkoseen varmistui jo reilu pari viikkoa sitten, mutta tämän jälkeen joukkue on pelannut kaksi kotiottelua voitokkaasti. Ensiksi kaatui PK:n tavoin Kakkoseen putoava PIF lukemin 1-0 ja samoin lukemin kaatui viime lauantaina myös paikallisvastustaja Gnistan. Esa Terävän kotijäähyväiset päättyivät iloisin mielin, kun Nuutti Tykkyläisen osuma riitti kolmeen sarjapisteeseen ja Ykkösen Helsingin herruuteen. 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen näkemäänsä Gnistan-ottelussa.

– Ihan mukava tapahtuma peliksi, jossa kilpailullista panosta ei liikaa ollut. Saimme keskinäisten otteluiden herruuden Gnistanilta, Esa Terävä sai ansaitsemaansa kunniaa sekä juhlallisuuksien että joukkueen toiminnan osalta. Myös vaippaikäisestä asti PK:ta edustanut Juuso Tamminen debytoi nollapelin merkeissä maalilla. Jotain positiivisiakin kokemuksia raskaan pettymyksen keskellä.

Gnistan-ottelussa oli nähtävissä hieno PK-tarina, jota päävalmentaja Raimi jo avasikin. PK:ssa 30 vuotta sitten pelaamisen aloittanut Esa Terävä pelasi viimeistä kertaa hänelle rakkaalla Pihliksen wembleyllä punamustassa pelipaidassa, ja samassa ottelussa toinen PK:ta koko tähänastisen elämänsä edustanut Juuso Tamminen pelasi nollapelin edustusjoukkuedebyyttissään. 

Katseet SJK-otteluun

Vielä mennään kerran kauden 2022 puitteissa, kun joukkue matkustaa huomenna raiteita pitkin Seinäjoelle, jossa SJK Akatemia isännöi Punamustia kauden viimeisessä ottelussa. PK on harjoitellut pari kertaa viikon aikana, ja perjantaina on edessä vielä kauden yksi kohokohdista, eli legendaariset pelipaitatreenit. Joukkue lähtee hyvällä fiiliksellä päättämään kautta, vaikka hieman rikkonainen viikko on alla, ja pettymys luonnollisesti edelleen kova putoamisen johdosta. 

– Hieman rikkonaisella ryhmällä ollaan harjoiteltu, mutta uskon että saadaan hyvä tapahtuma vielä lauantaina aikaiseksi.

Päävalmentaja Raimi avaa myös hieman sitä, millä tavoin joukkue on onnistunut suorituksissaan, vaikka suurempi panos edellisistä otteluista, kuten myös lauantain ottelusta puuttuu.

– Olen tyytyväinen pelaajien kykyyn sitoutua sovittuihin asioihin, kentälle ei olla menty sooloilemaan hällä väliä meiningillä, eikä se ole tarkoitus lauantainakaan. Sitoutuminen kyseisessä tilanteessa ei ole itsestäänselvyys.

– Olemme saaneet rauhaa puolustuslinjan toimintaan muutamilla pelaajavalinnoilla, mutta myös paremman rakenteen kautta pallollisessa vaiheessa, joka on siirtynyt kokonaisuuteen. Siitä lähdetään myös rakentamaan lauantaita kohti.

Lauantain vastustaja SJK Akatemia pelasi vahvan alkukauden, jonka aikana joukkue liiteli parhaimmillaan ihan kärjen tuntumassa. Kesä oli kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin hankala SJK-miehistölle. Joukkue voitti Ykkösen runkosarjan 16 viimeisestä ottelusta ainoastaan kaksi kamppailua, ja kun alempaan loppusarjaan lähdettiin, niin seinäjokiset olivat pudonneet putoamistaisteluun. Nuori joukkue kuitenkin käänsi kurssinsa kreivin aikaan, ja alemman loppusarjan neljästä ottelusta napatut kymmenen pistettä ovat varmistaneet SJK Akatemian sarjapaikan myös ensi kaudeksi. 

Kauden keskinäiset ottelut PK:n ja SJK:n välillä ovat menneet tasan. SJK voitti keväällä OmaSP Stadionilla PK:n selvin 4-1-lukemin, mutta Punamustat maksoivat potut pottuina heinäkuussa Pihliksessä, jossa Hussein Mohamedin kaksi maalia riitti 2-0-voittoon. 

Päävalmentaja Kim Raimi uskoo, että lauantaina tullaan näkemään hyvätasoinen matsi.

– Yritetään vielä kerran puristaa koneesta tehoja irti ja pyritään pitämään PEPO meidän takanamme sarjassa. Ei kukaan viitsi Seinäjoelle asti lähteä leikkimään eli voittoa lähdetään ehdottomasti hakemaan hyvällä peliesityksellä.

– SJK:lla yleensä liikettä piisaa ja hyökkäyspäästä heiltä löytyy ratkaisuvoimaa hyvien yksilöiden kautta.

Esittelyssä SJK Akatemia

Brian Pagen joukkue on elänyt aika paljon kauden aikana, joka on luonnollisesti melko normaalia akatemia-joukkueille. 

SJK:n maalivahtikaksikkona toimii viime kaudella VPS:n riveissä pelannut, tällä kaudella 18:ssa Ykkösen ottelussa pelannut Tuomas Pöyhönen ja seitsemän kertaa maalin suulla ollut Saku Kankaanpää. Joukkueen pakkipäässä isoa vastuuta ovat kantaneet kapteeni Valtteri Olsbo, viime kaudella RoPSia edustanut Sami Sipola sekä KPV:stä täksi kaudeksi Seinäjoelle saapunut Noa Lehtonen. Kesän aikana SJK:n puolustus vahvistui myös kahdella kovalla nimellä, kun rovaniemeläiset Otto Kemppainen sekä Joona Lahdenmäki liittyivät joukkueeseen. 

Mitä ylemmäksi SJK:n kenttämuodostelmaa mennään, sitä nimekkäämpää pelaajaa joukkueesta löytyy. Veikkausliigadebyyttinsä tällä kaudella tehnyt 21-vuotias argentiinalainen Valentic Gasc on vahva pelimies Ykkösen tasolle. Täksi kaudeksi PK:sta Seinäjoelle siirtynyt Jonathan Muzinga on ollut viime aikoina varsin lämpimässä vireessä, ja hän on kahdeksalla tehdyllä maalillaan joukkueen paras maalintekijä. 

Mielenkiintoisia seurattavia SJK:n kokoonpanosta ovat myös pk-seudulta lähtöisin olevat Denis Cukici ja Oliver Günes

Kokoonpanotilanne

Pitkä kausi näkyy jo joukkueessa, ja kaikenlaista pikkuvammaa on itse kullakin. Vahva joukkue on kuitenkin Seinäjoelle matkustamassa. 

Tommi Tainio ja Omar Jama palaavat kokoonpanoon pelikieltojen tiimoilta. Muuten muutamia kysymysmerkkejä edelleen on.

Info

SJK Akatemia – PK-35
La 8.10. klo 16:00
OmaSP Stadion, Seinäjoki

Otteluun on vapaa pääsy.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap