Menu

UUSI AJANKOHTA JA PELIPAIKKA – Keskiviikkona 4.5. klo 20:00 Toukolan Teräs – PK-35

OTTELULLE UUSI AJANKOHTA! JHL:n lakon takia Talin Jalkapallohalli on suljettu loppuviikon ajan, joten ToTe – PK-35-ottelua ei pystytä hallissa tiistaina pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 4. toukokuuta Pihlajamäen MagneCit Areenalla klo 20 alkaen.

Ykkösen kauden kotiavauksen tasapeliä on ehditty sulatella viikon verran. Edessä on kuitenkin kahden pelin viikko, joka alkaa keskiviikkona Suomen Cupin 4. kierroksen ottelulla ToTen vieraana MagneCit Areenalla. Otteluun on vapaa pääsy, mutta jos et paikalle pääse, ottelu on katsottavissa myös Ruutu+ -palvelussa.

KOTIAVAUS PÄÄTTYI PISTEJAKOON

Sarjakauden ensimmäinen kotiottelu päättyi siis viime maanantaina 2-2-tasapeliin, kun vierasjoukkue Pargas IF taisteli mukaansa pisteen Pihliksestä. Punamustat hallitsivat kenttätapahtumia alusta saakka, mutta kahdesta ensimmäisestä maalista vastasi vierasjoukkue. 

Ottelu ei ollut ehtinyt vanhentua edes kolmea minuuttia, kun Benjamin Heikkinen löysi vastahyökkäyksen päätteeksi Ville Pirhosen vapaana rangaistusalueen sisältä. Pirhonen viimeisteli varmasti vieraiden illan ensimmäisen osuman. Varttia myöhemmin ensimmäisen maalin syöttänyt Heikkinen pääsi rokottamaan pallonriistonsa jälkeen. Heikkinen käytti PK:n puolustuksen jättämän tilan hyväkseen, ja laukoi vastustamattomasti pallon noin 20 metristä Rafael Zbindenin vartioiman maalin etukulmaan. 

Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen ottelun alkuun PIF:n maaleihin johtaneita tilanteita lukuun ottamatta.

– Pelin alku oli meiltä itse asiassa hyvinkin väkevä aina PIF:n toista maalia edeltäneeseen lähtötilanteeseen asti. Saimme vastustajan boksiin paineen heti, ja pystyimme ennakoimalla saavuttamaan etua joka puolella kenttää. Yksinkertaistettuna PIF:n ensimmäiseen maaliin johtanut tilanne oli “kollektiivinen ylipelaaminen” tilanteessa, joissa meidän on vain oltava kypsempiä. 

– Tietoisuutta on pyrittävä lisäämään, jotta kyseiset ketjutoiminnot jäävät minimiin jatkossa. Pelin sisällä yksilöllisiä heikkoja ratkaisuja tulee ja menee. Niiden taakse en mielellään halua mennä, mutta meidän on oltava parempia tilanteissa, joissa meillä on mahdollisuus katkaista negatiivinen ketjureaktio.

Vaikka Punamustien pallollinen peli oli 0-2-maalin jälkeen hieman sekaisin, PK sai tärkeän kavennusmaalin juuri ennen taukoa. Hussein Mohamed viimeisteli napakalla laukauksellaan 1-2-kavennuksen saatuaan pallon Miguel Medinalta. Tasoitusmaalia saatiin odotella aina varsinaisen peliajan viime hetkille asti, kunnes Willem Haapiainen laukoi pallon kulmapotkukuvion päätteeksi Piffenin verkkoon.

– Toinen aikainen maali shokeerasi. Aloimme sooloilemaan, ja menetimme 25 minuuttia ottelusta sen takia. Saimme kuitenkin puoliaikaa ennen virtaa maalista, ja meinasimme tasoittaa vielä ensimmäisen jakson viimeisestä hyökkäyksestä.

– Aloitimme toisen puoliajan hyvin, ja olimme myös paljon valmiimpia PIF:n transitioihin. PIF eteni ainoastaan yhden kerran meidän boksiin toisella puoliajalla. Meidän olisi yksinkertaisesti pitänyt pystyä tekemään useampi maali viimesellä 45-minuuttisella. Murtautumisemme oli hieman liian staattista, tai vastaavasti olimme hieman hätäisiä ja huolimattomia ratkaisuhetkillä. Tätä pyrimme myös parantamaan harjoituskentän kautta. PIF toki puolusti joukkueena todella sitoutuneesti, ja hatunnosto siitä heille.

Paljon jäi petrattavaa, mutta Raimi listasi kokonaisuudessaan positiiviset asiat viime maanantaisesta Pihliksen illasta.

– Kahden maalin takaa ei ole helppoa nousta pisteille ketään vastaan. Hatunnosto pelaajille, että nousimme sillasta, ja että toinen puoliaika oli kokonaisuudessaankin tasapainoisempi. Kaksi tehtyä maalia, yliajan tasoitus, Willem Haapiaiselle henkisesti tärkeä avausmaali Ykkösessä, ja eteenkin nuorten PK-junioreiden kannustus katsomossa. Siinä ne positiiviset asiat aikalailla tuosta pelistä olivat.

HARJOITUSVIIKKO

PIF-ottelun jälkeen joukkueella on ollut hyvin aikaa punoa rauhassa kuvioita ennen kiireistä toukokuuta. Myös lepo on tullut tarpeeseen osalle pelaajista.

– Olen tyytyväinen viime viikon harjoituksiin, jotka saimme torstaina ja perjantaina vedettyä läpi. Saimme ajettua kaivattuja taktisia asioita sisään torstaina, sekä hyökkäyspään pelaajille erinomaisia onnistumisia nimenomaan tilanteissa, joissa meillä oli PIF-pelissä haasteita. Systemaattisesti asioita läpi käymällä, ne siirtyvät varmasti peleihin.

– Perjantaina oli hyvähenkiset kilpailut, jonka jälkeen pelaajat saivat tärkeän hengähdystauon viikonlopun yli. Uskon, että olemme täysin valmiita kovaan rypistykseen, joka alkaa tiistaina.

ODOTUKSET TOTE-OTTELUUN

Keskiviikon vastustaja Toukolan Teräs pelaa Kolmosessa, joten Punamustat lähtevät suurena ennakkosuosikkina tiistai-illan taistoon. Vaikka Teräksen viime kausi oli onnistunut, päävalmentaja Raimi lähtee otteluun samalla cup-reseptillä.

– Lähestymme ToTe-peliä samoista lähtökohdista kuin EsPa-otteluakin. Voitto ja ammattimainen esitys ovat prioriteettilistan kärjessä. Peli pelataan Talin hallissa, joten alusta ja olosuhteet ovat erittäin hyvät sille, että pystymme näyttämään pelillisesti eron kentällä. Ulkonahan sitä mieluiten pelaisi, mutta kun miettii prioriteetteja, niin tässä tilanteessa hyvä alusta on todella tärkeä.

– Heiltä löytyy näkemykseni mukaan enemmän ratkaisuvoimaa kuin EsPa:lta. Jos pystymme suoriutumaan  ammattimaisesti oman protokollan mukaan, niin uskon, että saamme haluamamme tuloksen ottelusta mukaan.

ESITTELYSSÄ TOUKOLAN TERÄS

Kyseessä on perinteikäs, vuonna 1932 perustettu helsinkiläisseura. Teräs nousi ensimmäistä kertaa sen historiassa Kolmoseen kaudeksi 2017, mutta joutui hakemaan uudestaan vauhtia Nelosesta kaudella 2019. Nyt ToTe aloitti kolmannen peräkkäisen kautensa Kolmosessa, ja onkin vahvistunut joukkueena vuosi vuodelta.

Kausi 2021 oli Toukolassa onnistunut, kun se voitti oman Kolmosen lohkonsa, ja selviytyi aina Kakkosen nousukarsintoihin asti. Porvoolainen FC Futura oli kuitenkin vahvempi, ja nousi täksi kaudeksi Kakkoseen.

Joukkue koostuu pääosin 25-30-vuotiaista pelaajista, jotka ovat kulkeneet laadukkaita junioripolkuja muun muassa PK-35:n, HJK:n ja FC Hongan väreissä. Kokemusta osalla pelaajistosta löytyy junioreiden SM-tason lisäksi Miesten Kakkosesta. Ryhmän runko on ollut jo vuosia sama, ja se lieneekin toukolalaisten vahvuus. Teräksen ryhmä sai tälle kaudelle myös mielenkiintoisen vahvistuksen Karim Jouinin liityttyä joukkueen vahvuuteen. Jouinilla on kokemusta vuosien varrelta muun muassa Veikkausliigasta ja Ykkösestä.

Viime kaudella joukkueen paras maalintekijä oli Joona Rämö, joka viimeisteli 16 Kolmosen ottelussa 16 maalia. Tällä kaudella FC Hongan kasvatti on jatkanut tehoilua. Kolmessa Cup-ottelussa sekä kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa Rämö on osunut vastustajan verkkoon 12 kertaa.

ToTe kulkee toistaiseksi kautta 2022 eteenpäin ilman tappioita kilpailullisissa otteluissa. Sen jalkoihin ovat jääneet Suomen Cupissa ensin Kurvin Vauhti, sitten EBK/Reservi, ja viimeisimpänä TiPS. Kolmosen se on niin ikään aloittanut voitokkaasti. Ensimmäisessä ottelussa kaatui paikalliskamppailussa Töölön Taisto 3-2, jonka jälkeen HerTo joutui toteamaan Teräksen vahvemmaksi lukemin 2-0. 

KOKOONPANOTILANNE

Pääosin Punamustien terveystilanne on hyvä. Keskiviikon taisto käynnistää kovan ottelurupeaman, kun Punamustilla on edessä 13 päivän sisällä neljä peliä. Täten rasitus on myös yksi asia, jonka valmennus joutuu huomioimaan Teräs-kamppailussa.

Olmes Garcia on varmuudella sivussa pienen alaraajavamman takia, jonka hän sai PIF-ottelun lopulla. Muuten kokoonpanotilanne on hyvä. Meidän on kuitenkin mietittävä tarkkaan myös rasitusta ja pelituntuman saamista tietyille pelaajille, jotta saamme hyvän startin kovaan 13 päivän rypistykseen. Seuraava peli pelataan kuitenkin jo lauantaina. 

OTTELUINFO

Toukolan Teräs vs. PK-35
Ke 4.5. klo 20:00
MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki

Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Jos et pääse paikan päälle seuraamaan ottelua, näet sen tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelusta.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap