Menu

Taistelu sarjapisteistä jatkuu lauantaina Vaasassa

PK-35:n Ykkösen kausi jatkuu lauantaina, kun Punamustat tekevät pitkän reissun kohti Pohjanmaata, jossa Vaasan Palloseura isännöi PK:ta klo 16 alkaen. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Ennen kamppailua saimme ennakkomme 1. osaan kommentteja päävalmentaja Kim Raimilta.

JIPPO-ottelun anti

Ykkönen on viettänyt maajoukkuetaukoa suurimmilta osin, mutta PK uurasti kahden ottelun edestä viime viikolla. Mikkelistä Punamustat hakivat vierastasapelipisteen viime keskiviikkona, mutta sunnuntaina JIPPO syötti katkeraa kalkkia Pihlajamäessä. Joensuulaiset hakivat MagneCit Areenalta 1–0-vierasvoiton Nuutti Tykkyläisen osumalla.

PK:n avausjakso tuossa ottelussa ei ollut paras mahdollinen.

– Pyrkimys oli olla aktiivinen ja aloitteellinen pallollisena avausjaksolla, mutta emme ihan saaneet konetta kunnolla käyntiin. Peli muuttui aika varovaiseksi kyttäilyksi, ja tuntui että meillä oli hieman käsijarru päällä.

Toinen nelivitonen alkoi terävämmin ja joukkue onnistui luomaan muutamia erinomaisia saumoja maalintekoon. Muutamista hyvistä paikoista huolimatta, ottelun ainokainen maali ikävä kyllä nähtiin toisessa päässä.

– Toisen jakson ensimmäinen puolikas oli parempi. Meidän pelirohkeus kasvoi asteittain ja se loi tehokkuutta toimintaan ja johtomaaliin johtavat toiminnot olivat tarjottimella. Pieni kollektiivinen nukahdus maksoi omassa päässä heti meidän huippupaikan jälkeen.

JIPPO vetäytyi todella syvälle johtomaalinsa jälkeen ja joukkue puolusti tiivisti kymmenellä miehellä boksia sekä sen tuntumaa.

– Vaikka painoimme lopussa herkeämättä päälle, meidän toiminta boksin sisällä ei ollut riittävän tehokasta. Saimme palloja sinne alueille, minne halusimme, mutta meiltä puuttuu nyt röyhkeyttä ja taitoa painaa pallot maaliin. Emme voi olettaa saavamme mitään tyhjän maalin avopaikkoja noin matalaa blokkia vastaan.

JIPPO-pettymys on kuitenkin joukkueessa jo nielty ja katseet ovat jo tulevassa VPS-kamppailussa.

– Tulos oli iso pettymys, mutta se on kuitenkin nyt käsitelty ja katseet on suunnattu lauantaihin.

Sunnuntain ottelun jälkeen PK huilasi maanantaina, mutta heti tiistaina joukkue käänsi katseet tiukasti lauantaina odottavaan haasteeseen.

– Keskitymme treeneissä etenkin pelaajien pelirohkeuteen ja välimatkoihin. Sitä kautta olemme kiinnittäneet huomiota mahdollisimman tehokkaaseen toimintaan.

Katseet VPS-otteluun

PK sekä VPS kohtaavat toista kertaa tämän kauden aikana. Vajaa neljä viikkoa sitten VPS vieraili Pihlajamäessä, jossa nähtiin silloin vauhdikas ja tapahtumarikas Ykkösen ottelu. MagneCit Areenalla päädyttiin tuolloin 2–2 pistejakoon, vaikka kummallakin joukkueella oli mahdollisuutensa iskeä voitto-osuma viimeisen kymmenen minuutin aikana. Maalinteossa ottelussa vaasalaisilta onnistui Steven Morrissey kahdesti ja kotijoukkueelta palloa verkkoon iskivät Otto-Pekka Jurvainen sekä Jonathan Muzinga.

Ennen viikonlopun kierrosta vaasalaiset löytyvät Ykkösen sarjataulukon sijalta kolme, pisteen karsijanpaikalla olevaa Turun Palloseuraa ja viisi pistettä sarjakärki Rovaniemen Palloseuraa jäljessä. Senkin takia Jussi Nuorelan miehistö varmasti himoitsee kolmea tärkeää sarjapistettä lauantaina.

– VPS on vaarallinen joukkue. Puolustimme hyvin blokissa viimeksi, mutta meidän tilanteenvaihtopelaamisen on oltava parempaa kumpaankin suuntaan, sekä tarvitsemme vielä parempaa koko kentän käyttämistä, kun meillä on pallo. VPS:n joukkueesta löytyy paljon yksilötaitoa, kuten kotikentällämme huomasimme.

PK on varmasti nälkäisenä liikenteessä lauantaina. Reilu viikko sitten MP-ottelussa joukkue katkaisi vierasotteluiden tappioputken ja nyt Punamustat lähtevät kovalla asenteella hakemaan kauden toista vierasvoittoa Vepsun kustannuksella. Sarjataulukossa PK on ennen viikonlopun kierrosta sijalla seitsemän, kolme pistettä yläloppusarjan viimeisillä paikoilla olevien EIF:n ja Gnistanin perässä.

VPS on mielenkiintoinen vastustaja monella tapaa. Joukkueen maalia on suurimmissa osin tällä kaudella vartioinut Tuomas Pöyhönen. Puolustukseen joukkueella ei laajuutta ole kovinkaan paljoa, ja se korostuu myös lauantaina, kun gambialaistoppari Alieu Ceesay lusii pelikieltoa edellisessä ottelussa tulleen punakortin takia.

Hyökkäykseen joukkueelta löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja. 35-vuotias hyökkääjä Steven Morrissey on edelleen laatupelaaja Ykkösen tasolle, kuten on myös häntä kymmenen vuotta nuorempi keskikentän tukipilari Joonas Vahtera.

Heidän lisäkseen enemmän hyökkäyspään tehoista tunnettuja pelaajia ovat 34-vuotias joukkueen kapteeni Sebastian Strandvall sekä Aleksi Pahkasalo. Joukkueesta löytyy myös tällä kaudella seitsemän kertaa osunut Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen. Otteluennakon toiseen osaan saimme juuri Kalle Multasen haastatteluun. Tuo otteluennakon toinen osa on luettavissa sivuiltamme perjantaina.

VPS:n vire on ollut viime otteluissa hieman mollivoittoinen, kun viidestä edellisestä kamppailusta ainoastaan yksi on päättynyt joukkueen voittoon. Edellisissä kahdessa ottelussa joukkue on kärsinyt kitkerän 2–3 vierastappion Rovaniemellä RoPSia vastaan sekä 1–2 kotitappion TPS:lle.

– VPS:llä on kahdesta heidän kauden isoimmista otteluistaan tappiot alla. Se luo varmasti heille näytönhalua ja nälkää kotiyleisön edessä. Toisaalta kaksi tappiota luo myös kysymysmerkkejä ja epävarmuutta vähintäänkin alitajuntaisesti. Katsotaan, miten se näkyy heidän toiminnassaan.

Kokoonpanotilanne

Pauli Kuusijärvi lusi JIPPO:a vastaan pelikieltonsa ja hän on jälleen käytettävissä lauantaina.

– Muutamalla pelaajalla on ruhjeita, jotka ovat hieman häirinneet harjoitusviikkoa heidän osaltaan, mutta oletan heidän olevan käytettävissä lauantaina.

Tomi Kurvinen sai alaraajavamman JIPPO-ottelussa. Hänen poissaolon pituus on vielä hieman auki, mutta lauantaina Tomia ei kentällä nähdä.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

– Ykkösen ottelu, VPS – PK-35
– Lauantaina 11. syyskuuta klo 16
– Elisa Stadion, Hietalahti, Vaasa
– Jos olet saapumassa paikan päälle Vaasaan, suosittelemme lipun ostoa ennakkoon. Kotiin jäävät kannattajat voivat seurata ottelua Ruutu+ -palvelusta.

LINKKI LIPUNMYYNTIIN.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap