Menu

SU 15.5. FF JARO – PK-35 4-0 (1-0)

Kauden ensimmäinen sarjavoitto saa edelleen odottaa. Sunnuntaiselta Pietarsaaren reissulta pisteitä kotiinvietäväksi ei herunut, kun kotijoukkue oli tyly isäntä iskien pelin pakettiin toisen jakson alussa. Kyseessä oli kolmas peräkkäinen tappio, ja Punamustat ovat vajonneet sarjajumboksi. Viiden ottelun saldona on kaksi tasapelipistettä.

KOOSTE

Tässä Ruudun kooste ottelusta.

MAALIT

FF Jaro – PK-35 4-0 (1-0)

26’ 1-0 Emile Paul Tendeng (Markus Kronholm)

Ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta. Markus Kronholm antoi kulman oikealta matalana takaviistoon. Palloon oli menossa ensimmäisenä Johan Brunell, joka päästi sen kuitenkin jalkojensa välistä takaa tulleelle Emile Paul Tendengille. Senegalilainen laukoi yhdellä kosketuksella kauden avausmaalinsa etuylänurkkaan.

53’ 2-0 Severi Kähkönen (Emile Paul Tendeng)

Jos ensimmäinen maali oli hieno, niin sellainen oli myös Severi Kähkösen osuma. Ensin Kähkönen jatkoi pitkän syötön ilmasta löytäen Tendengin PK:n puolustuksen välistä. Kähkönen jatkoi juoksuaan linjan taakse, jonne Tendeng pallon pelasikin. Viimeistelyn Jaro-hyökkääjä painoi voimalla etuyläkulmaan.

54’ 3-0 Jim Myrevik (Severi Kähkönen)

Jaron seuraava hyökkäys näytti jo kuivuneen kasaan, kunnes Matias Hännisen purkupallo ajautui suoraan Severi Kähkösen ulottuville. Kähkösellä oli helppo työ siirtää pallo maalin eteen Jim Myrevikille, jolla oli vähintäänkin yhtä helppo työ tökätä pallo verkkoon.

88’ 4-0 Benjamin Östman (Guillermo Sotelo)

Kosmeettiseksi jäänyt neljäs maali syntyi ensimmäisen maalin tavoin kulmapotkusta. Guillermo Sotelon keskitys vasemmalta löysi Benjamin Östmanin pään, joka pääsi puskemaan suhteellisen vapaasti pallon Punamustien maaliverkkoihin.

YHTEENVETO

Pietarsaaren keskuskentän nurmi oli olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa, mutta pallot pomppivat puolin jos toisinkin, ja molemmat joukkueet joutuivat yksinkertaistamaan omaa peliään. Punamustien pallollinen peli oli vaikeaa ensimmäisellä nelivitosella, osittain varmasti alustasta johtuen, mutta myös loukkaantumiset saattoivat sekoittaa PK:n peliä. Sekä kokoonpanoon tähän otteluun loukkaantumisestaan toipunut Niko Salminen että Miguel Medina joutuivat jättämään pelin kesken jo ennen kuin 30 minuuttia oli pelikellossa. 

Vaikka Jaro hallitsi kenttätapahtumia, se ei saanut luotua kummoisia maalipaikkoja avoimesta pelistä ensimmäisen puoliajan aikana. Erikoistilanteet olivat vaarallisia läpi ottelun, ja hyvänä esimerkkinä niistä oli ensimmäinen ja neljäs maali. 

Toisella puoliajalla Jaron kaksi nopeaa maalia 53. ja 54. minuutilla käytännössä ratkaisivat ottelun kotijoukkueen hyväksi. Ottelun viimeisessä reilussa puolessa tunnissa oli hieman pelailun makua, ja pietarsaarelaisisännät näyttivät ottavan jo hieman jalkaa pois kaasulta. PK saikin luotua muutaman oivallisen maalipaikan 3-0-tilanteessa, mutta tänäänkään ei uponnut. Toki Jaro olisi voinut vielä tehokkaammalla viimeistelyllä saada lukemat vielä rumemmiksi, mutta Punamustien onneksi näin ei kuitenkaan käynyt.

PK-35 KOKOONPANO

Rafael Zbinden – Patrick Aaltonen, Niko Salminen (17’ Viljami Isotalo), Romy Nevalainen, Matias Hänninen – Nuutti Tykkyläinen, Esa Terävä, Omar Jama (67’ Tommi Tainio), Hussein Mohamed (67’ Muslim Markhiyev) – Miguel Medina (28’ Noah Kaijasilta), Willem Haapiainen

PK-35 AFTERMATCH

Näin päävalmentajamme Kim Raimi veti yhteen tämän päivän ottelun.

– Raaka tulos taas, joka ei jätä selittelyille sijaa. Jaro oli tänään ehdottomasti parempi joukkue, vaikka numerot olivatkin pelitapahtumiin nähden todella karut. Pelaajat yrittivät kaikkensa vielä 3-0-tilanteessakin, mutta yksinkertaisesti tänään meille ei ollut tarjolla pisteitä.

– Kakkospallopelaamisen tiedettiin olevan tänään isossa roolissa, ja jäätiin siinä valitettavasti aika pahasti kakkoseksi. Yrityksen puutteesta ei voi pelaajia syyttää, mutta tänään laatu etenkin pidemmissä syötöissä ei ollut tarpeeksi hyvä. Sitä kautta Jaro pääsi kääntämään peliä liikaa heidän puokustuslinjan eteen jääneistä palloista, joissa he ovat varmasti yksi sarjan parhaista joukkueista.

– Vaikka meillä oli tuossa asiassa isoja haasteita, niin lopulta Jaron yksilötaito ratkaisi tänään. Tendengiltä huikea viimeistely ensimmäisellä puoliajalla, ja toisen maalin Jaro pelasi erittäin mallikkaasti. Jaron puolustuslinja oli myös tänään todella vahva, eikä meiltä löytynyt keinoja murtautua laadukkaille maalipaikoille. Sama trendi jatkuu, missä vastustaja rokottaa armotta ja se kierre on vain saatava katki. Jatketaan työntekoa, vaikka meitä potkitaan päähän tällä hetkellä kovaa. Usko ei lopu.

SEURAAVAT OTTELUT

La 21.5. klo 17:00 Ekenäs IF – PK-35 @ Tammisaaren keskuskenttä

Ke 25.5. klo 19:00 Ilves-Kissat – PK-35 @ Kauppi 3 TN, Tampere

Su 29.5. klo 18:30 PK-35 – MP @ MagneCit Areena, Helsinki

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap