Menu

Pe 26.8. JäPS – PK-35 3-0 (1-0)

Punamustat matkustivat perjantaina runkosarjan viimeiseen vierasotteluun Järvenpäähän, jossa JäPS toimi PK:n isäntänä. Kotijoukkue juhlisti ottelussa 75-vuotista taivaltaan ja järvenpääläisten kannalta juhlahumu menikin hyvin menestyksekkäästi. JäPS oli selvästi Punamustien niskan päällä perjantain kamppailussa ja loppulukemat olivat tylyt 3-0. 

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

JäPS – PK-35 3-0 (1-0)

14’ 1-0 Aleksi Ristola

Ottelun avausmaaliin loistavan esityön teki Enoch Banza. Ex- suurlupaus nousi puikkelehti komeasti oikealta läpi ohi PK:n puolustajien, ja syötti pallon linjan taakse ohi Pauli Kuusijärven. Palloon ehti Aleksi Ristola, joka hallitusti ohitti PK-veskari Otso Knuuttilan ja sijoitti pallon tyhjään PK-rysään.

76’ 2-0 Hedi Khayat

PK:n hyökkäyspään vapaapotku kääntyi nopeasti takaiskuksi omaan päähän. JäPSin purun jälkeen Nuutti Tykkyläinen menetti pallon alimpana kenttäpelaajana Berat Köselle, joka nousi oikeaa laitaa pitkin vahvasti. Köse petasi paikan keskelle Hedi Khayatille joka sijoitti pallon varmasti ohi Knuuttilan. 

84’ 3-0 Olli Valto

JäPSin erikoistilanteen jälkeen pallo jäi elämään boksiin. Hedi Khayat sai pallon haltuun oikealla laidalla ja keskitti sen suoraan vapaaksi jääneen Olli Valton päähän, jonka vahva pusku meni verkon perukoille ja ottelun lopullinen ratkaisu oli nähnyt päivänvalon. 

Yhteenveto

Kokonaisuudessaan ottelussa JäPS oli askeleen Punamustia edellä, ja joukkueen voittoa voidaan pitää varsin ansaittuna. Varsinkin avausjaksolla kotijoukkueella oli enemmänkin paikkoja iskeä lisäosumia, mutta heikot viimeistelyt tai Knuuttilan torjunnat pitivät JäPSin avausjakson maalimäärän yhdessä. Paras paikka lisämaalien tekoon oli Olli Valtolla, joka pääsi rangaistuspotkusta kokeilemaan, mutta miehen panenka-yritys oli luultavasti yksi Ykkösen kauden heikoimmista ja liiteli selvästi yli maalin.

Toisen nelivitosen alkuun Punamustat tulivat kentälle varsin aktiivisella otteella, ja paikkoja maalintekoon tuli useampiakin heti ensiminuuteilta lähtien. Omat paikkansa olivat muun muassa Viljami Isotalolla sekä Mustafa Beyailla, mutta laukaukset eivät löytäneet oikeaa osoitetta. 70. minuutilla nähtiin erikoinen tilanne, kun Viljami Isotalon sivurajaheitto liiteli maaliin, mutta erotuomarin mukaan palloon ei kukaan osunut matkan varrella ja maalia ei hyväksytty. Videon perusteella tilanteesta on vaikea vetää sen enempää johtopäätöksiä, että JäPS-toppari Alieu Ceesayllä sekä maalivahti-Janne Laiholla oli ainakin kova yritys palloa saada kiinni, mutta siinä heistä tiettävästi kumpikaan ei onnistunut.

JäPSin 2-0-maalin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue ja ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä. 

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila – Viljami Isotalo (85’ Romy Nevalainen), Pauli Kuusijärvi, Luis Rodriguez, Matias Hänninen (58’ Nuutti Tykkyläinen) – Mustafa Beyai (75’ Noah Kaijasilta), Tommi Tainio (85’ Florian Troni), Omar Jama, Yassin Adam – Esa Terävä, Miguel Medina.

PK-35 kommentit

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi oli pettynyt taiston tauottua. 

– Valitettavasti kaaduimme tänään omaan nokkeluuteemme, teimme avausjaksolla juuri niitä asioita heikosti, joista tiesimme tasan tarkkaan JäPSin elävän ja jotka kääntävät pelin suuntaan tai toiseen. Siihen olen erityisen pettynyt. Olimme huolimattomia ylempänä pallon kanssa hyvin vääntäneen Esan (Terävä) ympärillä ja se maksoi lopulta. Kyse ei ollut yhdestä tai kahdesta tilanteesta vaan niitä tuli kaksinumeroinen määrä pelkkään avausjaksoon.

– Olimme kuitenkin edelleen pelissä mukana JäPSin munattua rankkarin. Toisen puoliajan alkuun haimme pienillä muutoksilla parempaa rakennetta ja olimme pelin päällä hyvin 70 minuutille saakka. Teimme hartiavoimin töitä joukkueena, emme vain saaneet palloa maaliin asti vaikka paine kasvoi heidän kenttäpuoliskolla. Valitettava liukastuminen johti toiseen maaliin ja katkaisi myös meidän selkärangan.

– Kaikki kunnia vastustajalle, heiltä vahva esitys. Meiltä jäi tekeminen piippuun ja lopputulos oli täysin oikeutettu.

Seuraavat ottelut

Runkosarja päättyy kotiotteluun sarjakärkeä vastaan. 

La 3.9. klo 16:00 PK-35 – KTP @ MagneCit Areena

Liput kotimatseihin Tiketistä. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap