Menu

Joensuusta mukaan tärkeät kolme pistettä!

Punamustien ottelut Ykkösessä jatkuvat tiiviillä tahdilla, kun runkosarjan viimeinen otteluviikko lähti käyntiin Joensuussa. Vaikean ajankohdan takia Punamustilla oli muutamia poissaoloja joukkueessa, mutta silti joukkue oli matkustanut varsin kilpailukykyisellä nipulla susirajan taakse.

Paunio – Lepola, Koskinen, Kuusijärvi, Aaltonen – Rantanen (89- Auranen), Jeng, Terävä – Salmikivi (72’ Katashira), Muzinga (72’ Puro), Adam (90+’ Mäkirinne).

PK-35 sai otteluun unelma-alun! 5. minuutilla Esa Terävä lähetti Yassin Adamin vauhtiin vasemmalla laidalla. Adam ajoi boksiin sisään ja lähetti etukulmaa kohden hienon sijoituksen, joka yllätti JIPPO-maalivahti Jirko Sorsan. Näin valkoisissa paidoissa pelannut vierasjoukkue siirtyi 1–0 johtoon heti ottelun aluksi.

Kamppailun avausjakson ensimmäiset 25 minuuttia olivat tapahtumarikasta aikaa. 17. minuutilla Tommi Tainio pääsi Jere Hiltusen alustuksesta kokeilemaan maalintekoa unelmapaikalta, mutta Tainion viimeistely-yrityksen putsasi maaliviivalta Pauli Kuusijärvi. Hetki tuosta tilanteesta, Joona sekä Jere Hiltunen pääsivät kokeilemaan molemmat maalintekoa lyhyen ajan sisällä. Jere Hiltunen kokeili vaparista noin 25 metristä, mutta miehen hieman löysäksi jääneen vaparin Atte Paunio torjui helpohkosti. Joona Hiltunen vuorostaan lähetti boksin rajoilta painavan laukauksen kohti alanurkkaa, mutta kuti meni metrin verran ohi PK-maalin.

24. minuutilla PK oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Jonathan Muzinga pääsi vasemmalta läpi Esa Terävän pystysyötöstä. Nuori hyökkääjä pystyi viimeistelemään pallon ohi vastaan tulleen Jirko Sorsan, mutta pallo meni lopulta ainoastaan sivuverkon puolelle.

Mitä pidemmälle puoliaika meni, sitä vähemmän tapahtumia oli. Viimeisen 20 minuutin aikana JIPPO hallitsi palloa hiukan enemmän, mutta Punamustillakin oli aikansa. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan saanut luotua vaarallisempia paikkoja. Tauolle siirryttiin PK:n 1–0 vierasjohdossa.

Toinen jakso jatkoi hyvin samoilla askelmerkeillä, mihin ensimmäinen päättyi. PK:lla pallonhallinta oli hieman enemmän, mutta paikkojen luonti oli hankalaa. 57. minuutilla JIPPO oli lähellä kaventaa, kun Jere Hiltusen keskitykseen pääsi velipoika Joona väliin, mutta Joona Hiltusen pusku meni hieman ohi Atte Paunion vartioiman maalin.

PK:n jakson ensimmäinen ja oikeastaan ainoa paikka tuli, kun JIPPO:n Jordi Lahnalakso tarjoili pallon Yassin Adamille noin 25 metriin. Adam lähti nopeasti laukomaan, mutta Jirko Sorsa venyi tilanteessa hienoon torjuntaan. 69. minuutilla Nuutti Tykkyläinen pääsi keskittämään vasemmalta laidalta, mutta ennen kuin JIPPO-pelaaja pääsi palloon käsiksi, Jaakko Lepola putsasi pallon väljemmille vesille vitosen viivan tuntumasta.

Viimeisen 20 minuutin aikana PK puolusti kovaa suojellen omaa maalia ja JIPPO:n oli erittäin hankalaa päästä paikoille tai alueille, joista maalipaikkoja luodaan. PK taisteli kovaa loppuun asti ja lopulta täydet kolme sarjapistettä lähtivät Pihlajamäkeen 1-0 voitolla.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ottelussa.

– Pyrkimys oli ladata pelin alkuvihellyksestä paljon energiaa liikkeelle, päästä tiettyyn tunnetilaan saman tien ja saada JIPPO:n puolustus liikkumaan myös naama omaa maalia kohti.

– Ensimmäinen maali tuli aloitteellisen toiminnan seurauksena transitiosta. Ja maalin ympärille pystyimme luomaan myös muita hyviä toisteisia etenemisiä, joista olisi voinut syntyä lisäosumiakin. Saimme mielestäni luotua kauttaaltaan etenemisiä, joissa pystyimme horjuttamaan vastustajan tiivistä puolustusmuotoa.

– Pelimme vähän puuroutui hyökkäyspelin osalta toisella puolikkaalla, mutta säilytimme puolustamisessa tarvittavan organisoinnin tason vähän matalammassa blokissa ja teimme töitä yhdessä uhrautuvaisesti. JIPPO sai muutaman maalintekopaikan, mutta niistäkin selvisimme kunnialla. Viimeisen minuutin ’blokkiviidakko’ oman boksin sisällä oli hyvä kruunu kovalle yhdessä tehdylle työlle.

– Voitto oli totta kai iso asia meille, moneltakin kantilta katsottuna. Lähdemme hyvällä fiiliksellä sunnuntaihin, pyrimme hoitamaan oman ottelumme ja katsomme sen jälkeen mihin se riittää.

Valtavan tärkeiden kolmen pisteen siivittämänä ottelut jatkuvat sunnuntaina MagneCit Areenalla, kun MP saapuu vieraaksemme. LIPPUKAUPOILLE TÄSTÄ!