Menu

La 13.8. KPV – PK-35 1-1 (1-1)

PK-35:n kolmen ottelun voittoputki katkesi lauantaina Kokkolassa, mutta tärkeä piste lähti kuitenkin junan tuomana Helsinkiin. Tapahtumarikas ja kaikin puolin myös dramaattinen koitos päättyi lopulta pistejakoon lukemien ollessa 90 minuutin jälkeen 1-1.

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

KPV – PK-35 1-1 (1-1)

27’ 1-0 Charalampos Chantzopoulos rp.

Ottelun avausmaali tuli suhteellisen epäonnisella tavalla, kun tilannetta katsotaan Punamustien lasien takaa. Kauden avausottelunsa pelannut Tomi Kurvinen liukui boksin tuntumassa syötönkatkoon, kun Sebastian Mannström lähetti syötön linjan taakse. Kurvinen katkaisi syötön, mutta liuku jatkui märän kentän pinnassa, jonka johdosta Kurvisen käsi osui palloon ja erotuomari Leevi Siukkola näki tämän tilanteen rikkeen ja samalla rangaistuspotkun arvoisena. KPV-kapteeni Haris Chantzopoulos tälläsi pallon täplältä varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

34’ 1-1 Esa Terävä (Mustafa Beyai)

PK kuittasi Harri Heiermannin avopaikan missauksen heti seuraavasta hyökkäyksestä. Mustafa Beyai nousi vasemmalta laidalta boksiin ja pelasi pallon pieneen kulmaan Esa Terävälle, joka ohitti vastaan tulleen maalivahti Sergey Lazarevin. Lähes nollakulmasta Terävältä lähti vaikeasta asennosta nerokas ujutus etunurkasta sisään ohi etutolpalla hölmistyneenä päivystäneen puolustaja  Samuel Uusitalon

Yhteenveto

Tästä ottelusta ei tapahtumia puuttunut. 0-0 ja 1-0-tilanteessa PK pystyi luomaan Yassin Adamin kautta muutaman erinomaisen sauman, kun Adam haki boksista Mustafa Beyaita. Ensimmäisellä kerralla Beyai’n laukaus blokattiin ja toisella kerralla Beyai ei aivan ylettynyt palloon takatolpalla. Nämä tontit olivat PK:n vaarallisimpia avausjaksolla maalin lisäksi.

KPV:hen palannut Ismael Yartey oli lähellä iskeä kotijoukkueen ottelussa edelle jo 17. minuutin kohdalla, mutta miehen laukauksen eteen venyi komeasti Otso Knuuttila. Vain noin puoli minuuttia ennen Terävän tasoitusmaalia KPV:llä oli aivan avopaikka siirtyä 2-0 johtoon. Sebastian Mannström lähetti komean syötön linjan taakse liikkeen tehneelle Harri Heiermannille, kuka ehti palloon ensimmäisenä ennen vastaan tullutta Knuuttilaa, jonka jälkeen Heiermannin ja maalin välissä ei ollut enää kuin PK-puolustaja Pauli Kuusijärvi. KPV:n oma kasvatti kuljetti aina vitosen viivan tuntumaan, josta hän kuitenkin laukoi pallon taivaan tuuliin, ja PK selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Punamustien parhaita paikkoja toisella nelivitosella olivat Pauli Kuusijärven akrobaattinen jatko kulmasta etutolpalta hieman ohi takanurkan. Muutenkin PK sai luotua ihan hyvää painetta varsin tasaisessa ottelussa, mutta viimeisillä ratkaisupaikoille pääsy oli vaikeaa molemmilla joukkueilla.

Ottelun loppuhetkiltä tapahtui paljon. PK:n maalille tauolla Otso Knuuttilan loukkaantumisen takia vaihdettu Rafael Zbinden loukkasi pahasti polveaan kulmapotkutilanteessa, ja joutui jättämään kentän. Tämä tarkoitti Matias Hännisen paluuta jälleen tolppien väliin, viimeksi Hänninen on ollut Punamustien maalinsuulla viime vuonna harjoitusottelussa EIF:ää vastaan. Hännisestä tuli myös tiettävästi ensimmäinen kenttäpelaaja, joka on pelannut maalivahtina, niin Veikkausliigassa kuin Ykkösessä.

Hänninen oli maalinsuulla tapahtumarikkaan yhdeksän minuutin lisäajan verran. Lisäajan 7. minuutilla PK:lla oli loistava sauma voittomaalin tekemiseen, kun Nuutti Tykkyläinen petasi kapteeni-Terävälle hyvän paikan noin kymmenestä metristä, mutta Lazarev venyi Terävän laukauksen tielle.

Lisäajan 8. minuutilla Hänninen pelasi jalalla itseluottamusta uhkuen, mutta miehen pitkä avaus epäonnistui, johon KPV pääsi nopeasti väliin. Heiermann pääsi kokeilemaan noin 30 metristä nostoa ohi Hännisen, mutta pallo kimmahti tolppaan, josta se tuli suoraan Sampo Rintalalle. Rintala tälläsi elämänsä kyllyydestä pallon ohi Hännisen, mutta nuori hyökkääjä oli tilanteessa kerennyt niukin naukin paitsion puolelle.

Lopulta joukkueet päätyivät kauden avausottelun tapaan pistejakoon 1-1 lukemin, johon lopputulokseen PK voi olla suhteellisen tyytyväinen, kun ajatellaan ottelun tapahtumia kokonaisuudessaan.

PK:n maalivahtitilanteesta vielä mainittakoon, että Rafael Zbindenin polvivamma pitää miehen pitkään sivussa ja kausi mitä suuremmalla todennäköisyydellä on sveitsiläismaalivahdilla ohi. Knuuttilan loukkaantuminen ei vaikuttanut yhtä vakavalta, mutta tarkemmat tutkimukset vasta kertovat, mikä miehen tilanne pelaamisen suhteen on.

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila (46’ Rafael Zbinden, 90+1’ Tommi Tainio) – Pauli Kuusijärvi, Tomi Kurvinen (81’ Matias Hänninen), Marko Koskinen, Viljami Isotalo – Hussein Mohamed, Esa Terävä, Omar Jama, Yassin Adam – Mustafa Beyai (73’ Nuutti Tykkyläinen), Miguel Medina (81’ Ville Salmikivi).

PK-35 kommentit

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi kiteytti ottelun näin.

– Draaman kaarta pelistä ei ainakaan puuttunut. Itsessäänhän peli oli tasainen vääntö, missä KPV pääsi liian halvalla tavalla johtoon ja hukkasi myös erinomaisen mahdollisuuden karata kahden maalin johtoon. Tulimme hyvin peliin taas kerran takaisin. Meillä oli toisella puoliajalla hyvät mahdollisuudet voittaa ottelu, mutta viimeinen puristus jäi piippuun vastustajan 25 metrin sisällä tai maalin edessä. Emme yksinkertaisesti olleet siellä tarpeeksi hyviä ja kovia voittamaan ottelua.

– Puolustimme varsin hyvin yhtä totaalista nukahdusta lukuun ottamatta, jossa Heiermann karkasi läpiajoon. KPV on hyvä joukkue, mutta yleisellä tasolla KPV:llä oli isoja ongelmia edetä maalipaikoille.

– Loppu oli taas vähintäänkin mielenkiintoinen, eikä niin hyvällä tapaa kun molemmat maalivahtimme loukkaantuivat ja Matias Hänninen asteli maalille. Pientä härdelliähän se aiheuttikin, mutta selvittiin viimeinen 7-8 minuuttinen kunnialla. Ollaan pettyneitä tulokseen, mutta lopussa peli olisi voinut kääntyä vielä KPV:llekin niin otetaan piste vastaan ja jatketaan eteenpäin.