Menu

Punamustat neljänteen perättäiseen voittoon!

PK-35 ja MP kohtasivat lyhyen ajan sisään jo kolmannen kerran. Reilu kuukausi sitten Mikkelissä joukkueet päätyivät 1–1 tasuriin, mutta kaksi viikkoa sitten runkosarjan viimeisellä kierroksella MP kaatui Pihliksessä 3–1 lukemin. Punamustien avauskokoonpanoon oli tehty viisi muutosta sitten viime viikonlopun Klubi-voiton.

PK-35:n kokoonpano:

Paunio – Lepola (86′ Rahikka), Koskinen, Kuusijärvi, Aaltonen – Rantanen (86′ Nevalainen), Auranen (75′ Mäkirinne), Terävä – Adam (86′ Tirkkonen), Katashira (59’ Lehtimäki), Ben.

Ottelu alkoi hyvin rauhallisissa tunnelmissa, ja kamppailussa ei ensi minuuttien aikana vaarallisempia tilanteita pahemmin nähty. Molemmat joukkueet vuorotellen hakivat pallon kanssa ratkaisumalleja vastustajan puolustusta vastaan, mutta maalipaikoille kumpikaan joukkue ei tuntunut pääsevän.

25. minuutilla Punamustat iski johtomaalin kuin salama kirkkaalta taivaalta. Gerald Ben kyykytti Killian Denoualia kulmalipun läheisyydessä ja jenkkihyökkääjä pääsi nousemaan kaksinkamppailuvoiton jälkeen boksiin vasemmalta. Ben syötti boksiin nousseelle Charles Katashiralle, josta Katashira pääsi puttaamaan Ykkösen uran ensimmäisen osumansa. Katashiran ensimmäiseen viimeistely-yritykseen MP-puolustus pääsi vielä väliin, mutta toinen laukaus meni ohi MP-veskari Jonne Urosen.

Maalin jälkeen ottelu oli hyvin Punamustien hallinnassa, ja kotijoukkue ei maalipaikoilla mässäillyt, mutta aivan avausjakson lopussa MP pääsi kuitenkin iskemään tasoitusmaalin. MP hyökkäsi oikealta, josta Jesse Jäppinen pääsi syöttämään boksiin Samson Ebukalle. Tilanteessa oli läsnä monta Punamustaa pelaajaa, mutta Ebuka löysi vielä tilaa syöttää Antti Ulmaselle ja Ulmanen pääsikin varsin helposti viidestä metristä iskemään ottelun tasoihin.

Molemmat joukkueet iskivät käytännössä jakson ainoista paikoistaan pallon rysään ja näin tauolle lähdettiin 1–1 tilanteesta.

Toinen jakso käynnistyi Punamustien lasien takaa katsottuna hyvin, ja pelin painopiste oli vahvemmin MP:n puolustusalueella. Siitä huolimatta vaarapaikoille pääsy oli erittäin hankalaa, sen verran hyvin MP-puolustus toimi. Jaakko Lepola pääsi kahdesti kokeilemaan boksin rajalta, mutta kumpikaan laukaus ei maalia kohti suuntautunut.

72. minuutilla PK siirtyi johtoon kulmapotkutilanteesta. Daniel Rantasen kulma vasemmalta löysi boksista Marko Koskisen, joka nikkasi kauden ensimmäisen osumansa ja PK siirtyi johtoasemaan. PK hallitsi ottelua maalin jälkeen hyvin ja MP:n kiri ei oikein ottanut tuulta allensa. 89. minuutilla PK iski jälleen ja ottelu sai käytännössä lopullisen sinettinsä. Patrick Aaltosen kulma tällä kertaa oikealta laidalta löysi Koskisen jälleen etutolpalta ja PK siirtyi kahden maalin johtoasemaan.

Loputtomalta tuntuneen lisäajan lopuksi Antti-Ville Räisänen iski vielä kavennusmaalin, mutta tuo osuma jäi lopulta kosmeettiseksi. Täydet sarjapisteet matkasivat Helsinkiin 3–2 vierasvoitolla. Samalla varmistui myös Punamustien sarjapaikka Ykköseen kaudeksi 2022!

Päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen sunnuntain ottelussa ja toki myös sarjapaikan pitämisen varmistumiseen.

– Erinomainen taisteluilme jälleen pelaajilla, mielestäni olimme tänään aika monella mittarilla parempi ja yhtenäisempi joukkue kentällä. Sarjapaikan varmistaminen oli meille ainoa tavoite ja saavutimme sen niin nopeasti kuin se meille mahdollista alaloppusarjassa oli. Pelaajat hoitivat hienosti homman maaliin pienen pettymyksenkin (yläloppusarjasta tippuminen) jälkeen. Tästä on mukava lähteä nauttimaan viimeisestä kolmesta viikosta. Haluamme toki silti voittaa jokaisen jäljellä olevan ottelun ja olla niin korkealla sarjataulukossa kuin mahdollista.

– Emme päässeet pelin alussa ihan heti kiinni painotettuihin asioihin. Mitä pidemmälle ensimmäinen puolisko eteni, sitä paremmin pystyimme toteuttamaan tänään haluttuja asioita ja saimme sitä kautta aika hyvän kontrollin ottelusta. Kollektiivisesti hyvin puolustetun tilanteen jälkeen saimme palkinnon maalin muodossa. Harmittavasti hieman ennen puoliaikavihellystä MP pääsi kuittamaan, kun meidän kommunikointi petti ensimmäisen kerran boksin välitilan kontrolloinnissa.

– Toinen puolikas oli alusta asti hyvin kontrollissa, vaikka emme suoranaisesti maalipaikoilla juhlineet. Itsellä oli kokoajan kuitenkin olo, että tarvittavat osumat tulevat ennemmin tai myöhemmin. Marko Koskisen kaksi hienoa erikoistilannemaalia, Danin (Rantanen) ja Paten (Aaltonen) hyviin toimituksiin, ratkaisi tänään ottelun.

Vielä on Ykkösen kautta kolme kierrosta jäljellä. Punamustien ottelut jatkuvat kotona ensi viikon sunnuntaina, kun Musan Salama saapuu vieraaksemme Pihlikseen klo 15 alkavaan otteluun.