Menu

Mikkelin keskiviikkoillassa päädyttiin pistejakoon

Punamustien niin sanottu mahdollisuuksien viikko käynnistyi keskiviikkona Mikkelissä, kun MP toimi PK:n isäntänä Urskin iltavaloissa. PK:n kokoonpanoon oli tehty muutamia muutoksia viikonlopun Jaro-ottelusta.

Paunio – Kurvinen, Kuusijärvi, Jeng, Aaltonen – Rantanen (82’ Auranen), Terävä – Lehtimäki (82’ Katashira), Puro (65’ Salmikivi), Adam – Ben (89’ Mäkirinne).

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, mutta alusta alkaen PK puolusti sen verran laadukkaasti, että maalipaikoille pääsy oli hyvin hankalaa. MP sai järjesteltyä tilanteita lähinnä erikoistilanteista, mutta nekin Punamustat puolusti pääsääntöisesti laadukkaasti. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä paremmin myös PK pääsi peliin mukaan.

Todelliset A-luokan maalipaikat olivat hyvin vähissä, mutta 38. minuutilla MP iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Roope Kantolan sivuvapaapotku löysi takatolpalle aivan yksin jääneen Aatu Mannisen, joka puski kotijoukkueen edelle.

Vain kaksi minuuttia MP:n johtomaalista, Punamustat tasoitti! Daniel Rantasen oikealta tulleeseen sivuvapariin korkeimmalle nousi Gerald Ben, joka pääsi puskemaan kauden kolmannen osumansa. Heti maalin jälkeen Tony Lehtimäellä oli mainio paikka iskeä PK johtoon. Daniel Rantanen tarjoili komean syötön takatolpalle aivan yksin jääneelle Lehtimäelle, mutta Lehtimäen viimeistely epäonnistui ja laukaus meni yli maalin.

Avausjakson lisäajalla MP oli lähellä siirtyä takaisin johtoon. Jälleen sivuvaparin jälkeen pallo jäi elämään ja Samson Ebuka pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Atte Paunio venyi loistavaan torjuntaan. Tilanteen seuranneen kulman PK hoiteli hyvin ja näin tauolle siirryttiin 1–1-tilanteesta.

Ottelun toinen nelivitonen eteni samanlaisilla askelmerkeillä, mitä sitä edeltänytkin. Kummallakin joukkueella oli omat aikansa ottelussa. PK avasi toisen puoliajan terävästi ja muun muassa Gerald Benillä oli omat paikkansa maalintekoon. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen ottelu kääntyi hieman enemmän MP:n hallintaan. Vaihdosta kentälle tullut Antti-Ville Räisänen pääsi parikin kertaa laukomaan boksin rajoilta kulmien jälkeen, mutta laukaukset lentelivät yli.

Aivan huippupaikkojen luonti toisellakin puoliajalla oli erittäin vaikeaa. Sen verran hyvin molempien joukkueiden puolustuspelaaminen toimi.

Lopussa alkoi taas tapahtumaan. Tomi Kurvinen pääsi kokeilemaan 90. minuutilla hyvältä paikalta vasemmalta laidalta, mutta laukaus meni niukasti ohi. Lisäajalla vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivi pääsi kokeilemaan kahdestikin maalintekoa. MP:n kassari Jonne Uronen venyi kuitenkin eteen niin Salmikiven laukaukseen kuin myös puskuun.

Salmikiven puskun jälkeen tulleesta kulmasta nähtiin vielä loppuun todella kuuma tilanne. Samson Ebuka voitti 1 vs. 1-tilanteessa Yassin Adamin ja oli pääsemässä läpiajoon. Takaa tullut Pauli Kuusijärvi pääsi katkaisemaan Ebukan läpiajon, mutta vastoin kotiyleisön tahtoa erotuomari Mattias Gestranius näytti Kuusijärvelle ainoastaan keltaista korttia. Tuon tilanteen jälkeen nähtiin aikamoinen kahakka kentälle, josta jaeltiin vielä lisääkin varoituksia.

Muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen päästiin näkemään vielä MP:n vapaapotku, jonka kuitenkin Punamustien puolustus hoiti. Näin Urskin keskiviikkoillan ottelu päättyi tasatulokseen 1-1. PK:n ottelut Ykkösessä jatkuvat sunnuntaina, kun JIPPO saapuu vieraaksemme Pihlikseen.