Menu

Ke 29.6. PK-35 – HIFK 2-3 rp. 

Keskiviikkona helsinkiläisjoukkueet PK-35 ja HIFK taistelivat Suomen Cupin välieräpaikasta täyden MagneCit Areenan edessä. Upeaa cupin taikaa esittänyt ottelu oli täynnä tapahtumia, PK-35 nousi kahden maalin takaa tasoihin ja ottelu eteni aina rangaistuspotkukilpailuun asti. 11 metristä HIFK oli kuitenkin etevämpi ja toisena perättäisenä vuonna Punamustien taival Suomen Cupissa päättyi puolivälierätappioon rangaistuspotkukilpailussa. 

Kooste

Tässä kooste ottelusta

Maalit

PK-35 – HIFK 2-3 rp. (2-2)

21’ 0-1 Pipe Saez

HIFK iski ottelun alkutahdit käytännössä heti ensimmäisestä vaarallisemmasta hyökkäyksestä. Didis Lutumba-Pitah keskitti matalan pallon boksiin, ja kun maalilla Matias Hänninen ei Pipe Saezin kintereille ehtinyt, pallo tuli espanjalaiselle asti ja miehellä oli helppo työ siirtää pallo maaliin lähietäisyydeltä.

42’ 0-2 Aatu Kujanpää

HIFK tuplasi johtonsa avausjakson loppuhetkillä. Eetu Puron pitkä avaus oikeaa laitaa myöten tuli Macario Hing-Gloverille, joka pääsi keskittämään ja keskitys olikin millintarkka. Pallo tuli tilanteeseen toisesta aallosta tulleelle Aatu Kujanpäälle, jonka suoraan ilmasta lähteneeseen kovaan laukaukseen ei Rafael Zbinden aivan ehtinyt saada hanskaa väliin. Pallo maaliin ja HIFK 2-0 johtoon.

73’ 1-2 Mustafa Beyai (Nuutti Tykkyläinen)

Punamustien toisen nelivitosen paine tuotti viimein tulosta. Pidemmän hyökkäyksen päätteeksi Omar Jama levitti pallon laitaan Nuutti Tykkyläiselle, jolta lähti heti ensimmäisellä tatsilla kova pallo boksiin. Pallo tuli etutolpalla päivystäneelle Mustafa Beyaille, jonka taidokas sijoitus rinnalla ohitti HIFK-veskari Beton

84’ 2-2 Tommi Tainio (Marko Koskinen)

Nuutti Tykkyläisen kulmapotkun etutolpalta puski väljemmille vesille Eero Markkanen, mutta Yassin Adam palautti pallon nopeasti takaisin boksiin. Ilmatilan herrana toimi luonnollisesti heti paluuottelussaan Marko Koskinen, joka puski vierelleen Tommi Tainiolle, jonka painavan laukauksen edessä Beto oli voimaton, vaikka käsiään pallon eteen saikin.

Rangaistuspotkukilpailu:

XXX Pauli Kuusijärvi, PK-35
0-1 Pipe Saez, HIFK
1-1 Mustafa Beyai, PK-35
1-2 Eero Markkanen, HIFK
2-2 Hussein Mohamed, PK-35
2-3 Maximus Tainio, HIFK
3-3 Tommi Tainio, PK-35
3-4 Sergei Eremenko, HIFK
4-4 Esa Terävä, PK-35
4-5 Jani Bäckman, HIFK

Yhteenveto

Suomen Cupin puolivälieräottelu oli tapahtumia täynnä! HIFK iski ottelun avausjaksolla maalit, ja varsinkin ottelun alkuhetkillä vierasjoukkue oli ottelussa niskan päällä. Pipen avausmaalin jälkeen Punamustat kuitenkin alkoivat päästä jatkuvasti paremmin ja paremmin pelin päälle ja 0-1-tilanteessa PK:lla oli muutamakin erinomainen mahdollisuus maalintekoon. Miguel Medinan ensimmäisen laukauksen torjui Beto, toinen kuti hetkeä myöhemmin osui tolppaan.

Toisella nelivitosella PK otti ottelun haltuunsa, mutta ennen kavennusmaalia aivan A-luokan maalipaikoille pääseminen oli hankalaa. Mustafa Beyain maalin jälkeen, paine kuitenkin kasvoi vierailijoiden päädyssä, joskin HIFK pääsi myös muutamaan otteeseen vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Ennen 2-2-maalia Mustafa Beyailla sekä Patrick Aaltosella olivat hyvät maalipaikat tasoitukseen, mutta Beto venyi kahteen komeaan torjuntaan. 

2-2-tilanteessa molemmat hakivat vielä aktiivisesti voittomaalia, ja pallo pomppi kummassakin boksissa pariin otteeseen vaarallisen oloisesti, mutta lopputuote jäi piippuun. Rangaistuspotkukilpailun ensimmäinen laukoja Pauli Kuusijärvi epäonnistui, ja kun sen jälkeen kaikki loput yhdeksän pelaajaa iskivät pallon maaliin, HIFK eteni Suomen Cupin välieriin toisen kerran historiassaan.

MagneCit Areena oli ensimmäistä kertaa historiassaan loppuunmyyty. Paikalla oli 814 jalkapallojännäriä, jonka lisäksi ns. ”pummikatsomossa” ollut väki nosti ottelun yleisömäärän varmasti nelinumeroiseksi asti. Valtavan iso kiitos kaikilla paikalla olleille, olitte iso osa upeaa kotimaista futisiltaa.

PK-35 Kokoonpano

Rafael Zbinden – Pauli Kuusijärvi, Marko Koskinen, Romy Nevalainen (46’ Tommi Tainio) – Viljami Isotalo (79’ Hussein Mohamed), Omar Jama, Esa Terävä, Matias Hänninen (59’ Nuutti Tykkyläinen) – Muslim Markhiyev (46’ Mustafa Beyai), Miguel Medina (66’ Patrick Aaltonen), Yassin Adam.

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi ottelua sen päättymisen jälkeen seuraavasti.

– Kaiken kaikkiaan saatiin todella hieno tapahtuma aikaiseksi Pihlikseen, tunnelma oli loistava, nuoret PK -junnut ja vanhemmatkin seisoivat tukenamme koko pelin ajan. Kiitos heille siitä! 

– Mahtava nousu kahden maalin takaa, mutta pikkaisen jäi vajaaksi kun edettiin rangaistuspotkukilpailuihin.

– Tämä on nyt neljäs Cup-kilpailusta tippuminen rangaistuspotkuilla peräjälkeen (Regions Cup 2019, Ykköscup 2022, Suomen Cup x2 puolivälierissä liigajoukkuetta vastaan). Se raastaa. Olimme tehneet taustatyön hyvin, mutta sekään ei riittänyt tänään.

– Ensimmäinen puoliaika oli aika tasainen kokonaisuudessaan, meillä oli omat mahdollisuutemme, oli tolppaa ja oli muutama muu maukas paikka. Ei uponnut. Puolustimme oman boksimme kuitenkin huonosti käytännössä ainoissa tilanteissa, joissa sitä vaadittiin. Se asetti meidät hyvin hankalaan tilanteeseen.

– Olen todella ylpeä joukkueesta, miten keräsimme itsemme puoliajalla. Uskoimme aidosti siihen, että tulemme mukaan peliin. Otimme kontrollin, olimme selvästi parempi joukkue kentällä, vaihtopelaajat toivat hienosti oman panoksensa, onnistuimme taktisissa muutoksissa ja lopulta olimme jopa lähellä voittoa tasoitusmaalinkin jälkeen. Onnittelut kuitenkin HIFK:lle jatkopaikasta.

Seuraavat ottelut

Suomen Cup on nyt meidän osalta paketissa, mutta seuraavaksi edessä on kova viikko Ykkösen puolella. Todella tärkeitä pisteitä on jaossa, niistä ensimmäiset jaetaan jo lauantaina Paraisilla.

La 2.7. klo 17:00 PIF – PK-35 @ Pajbacka, Parainen
Ke 6.7. klo 18:30 PK-35 – SJK Akatemia @ MagneCit Areena
Su 10.7. klo 18:30 PEPO – PK-35 @ Kimpisen Stadion

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap