Menu

Alaloppusarja käyntiin kotivoitolla!

Punamustat lähtivät alaloppusarjan ensimmäiseen otteluun hieman siipirikkoisella joukkueella pienten loukkaantumisten sekä pelikieltojen takia. Klo 15 alkavaan otteluun Punamustat saivat jalkeille kuitenkin varsin hyvän rosterin. Romy Nevalainen nousi ensimmäistä kertaa avaukseen edustusjoukkueessa.

PK-35:n kokoonpano:

Paunio – Jurvainen, Kuusijärvi, Koskinen, Nevalainen – Rantanen, Jeng, Puro (90+’ Jokiniemi) – Ben (76’ Lehtimäki), Muzinga (86’ Katashira), Adam.

Punamustat saivat lauantain otteluun salama-alun, kun jo kolmannella minuutilla Jari Järvinen näytti palloa 11 metriin. Yassin Adam ohitti Klubi-puolustajan laidallaan ja Bobin noustessa boksiin hänet kaadettiin selkäpuolelta. Daniel Rantanen asteli laukomaan rangaistuspotkua ja Rantanen ampuikin pallon varmasti vasempaan ylänurkkaan ohi Elmo Henrikssonin. Rantaselle kauden viides osuma ja PK heti kuskin paikalle.

Maalin jälkeen HJK Klubi 04 hallitsi palloa avausjaksolla, mutta paikoille pääsy oli joukkueelle hankalaa. Agon Sadiku pääsi avausjakson puolenvälin paikkeilla kokeilemaan oikealta, mutta miehen laukaus meni puolisen metriä ohi takatolpan. 42. minuutilla Kalle Wallius pääsi keskittämään boksista, mutta hänen keskitykseensä ei aivan päässyt Kai Meriluoto väliin ja maali jäi syntymättä.

Tauolle siirryttiin Punamustien 1–0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Punamustien vahvassa hallinnassa, PK sai luotua ensimmäisen kymmenen minuutin aikana muutaman erittäin hyvä maalipaikan. Daniel Rantanen kokeili pienestä kulmasta vaparia, johon Henriksson venyi eteen vaivoin. Eetu Puro kokeili myös Henrikssonin torjuntakykyjä, mutta tuonkin laukauksen nuori veskari torjui.

Vahvan kotijoukkueen puoliajan alun jälkeen Klubi pääsi paremmin peliin sisään. Saku Heiskanen testasi Atte Paunion torjuntakykyjä tunnin kohdalla, mutta Paunio vei pidemmän korren. Tunnin jälkeen Klubi kuitenkin iski tasoitusosuman. Samuel Anini pääsi vasemmalta keskittämään ja hänen syöttönsä löysi boksista Agon Sadikun, joka viimeisteli pallon oikeaan alanurkkaan ja ottelun tasoihin.

Klubin tasoitusmaalin jälkeen ottelu oli aika tasaista vääntöä, mutta Punamustat vielä pääsivät kertaalleen iskemään pallon maaliin. 75. minuutilla mainion ottelun pelannut Yassin Adam teki pitkän juoksun oikealta keskelle ja alusti paikan Otto-Pekka Jurvaiselle. Jurvaisen laukaisu/syöttö päättyi lopulta maaliin epäonnisesti Patrik Raitasen jalan kautta ja PK johti ottelua näin uudemman kerran.

Viimeisen vartin ja seitsemän minuutin lisäajan aikana kummallakin joukkueella oli omat puolittaiset paikkansa lisäosumiin. Lisäajalla nähtiin myös hieno Punamustadebyytti, kun Niklas Jokiniemi riensi kentälle ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen paidassa. Lopulta PK-35 nappasi arvokkaat kolme pistettä 2–1 kotivoitolla ja asetelmat sarjataulukossa parantuivat entisestään.

Taistelu jatkuu ensi viikon sunnuntaina, kun matkaamme Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä kahden viikon päästä sunnuntaina, silloin Musan Salama saapuu MagneCit Areenalle.