Menu

Paluu voittokantaan Pihliksen lauantai-illassa!

PK-35 palasi kotiin muutaman vierasottelun jälkeen, kun FF Jaro oli saapunut lauantaina Pihlajamäkeen. PK oli tehnyt muutoksia kokoonpanoon, ja avaukseen palasivat muun muassa Charles Katashira sekä Tony Lehtimäki.

PK-35:n kokoonpano:

Korkiakoski – Auranen (61’ Kurvinen), Koskinen, Kuusijärvi, Aaltonen – Terävä, Rantanen (88’ Lepola) – Katashira (61’ Adam), Salmikivi (90+’ Pietola), Lehtimäki – Ben (88’ Mäkirinne).

Ottelun avausjakso oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. Gerald Benillä oli avausjaksolla muutamakin erittäin hyvä maalipaikka, mutta jenkkihyökkääjä ei aivan onnistunut viimeistelyissään. 10. minuutilla Ben sai erinomaisen pystysyötön Arttu Auraselta, mutta miehen viimeistely meni ohi vastaan tulleen Jaro-kassari Mykyta Savchenkon ja samalla ohi myös maalin. 17. minuutilla Ben pääsi kokeilemaan pienestä kulmasta, mutta Savchenko torjui miehen viimeistely-yrityksen.

Jarollakin oli omat paikkansa avausjakson aikana, varsinkin Jeremiah Strengillä oli parikin tonttia, mutta mies ei maalinteossa onnistunut. 28. minuutilla Jaron Samuel Haglund pääsi läpi oikealta laidalta, mutta miehen viimeistely ei onnistunut, vaan Toni Korkiakoski venyi loistavaan torjuntaan.

Ennen tauolle lähtöä Ville Salmikivellä oli erinomainen paikka iskeä kauden toinen osumansa, mutta Salmarin terävä kuti meni niukasti ohi maalin. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi hyvin samalla tavalla, mitä ensimmäinenkin puolikas. Jaron Strengillä oli jälleen paikka maalintekoon tunnin pelaamisen jälkeen pirteän ottelun pelanneen Joni Remesahon keskityksestä, mutta SJK-laina ei aivan saanut pallo ohjattua sisään vitosen viivan tuntumasta.

66. minuutilla nähtiin ottelun avausmaali. Daniel Rantasen vasemmalta lähteneen keskitykseen pääsi puskemaan Pauli Kuusijärvi, jonka terävä pusku meni aivan oikeaan ylänurkkaan ja vei Punamustat 1–0 edelle. Paulille maali oli ensimmäinen Punamustassa paidassa.

Vain kaksi minuuttia edellisestä ja taas ropisi Jaron päädyssä. Patrick Aaltonen lähetti boksiin fantastisen pallon, jonka Tony Lehtimäki pääsi puskemaan voimakkaalla puskulla vasempaan ylänurkkaan. Maali oli NJS:n riveistä täksi kaudeksi PK:hon tulleen Lehtimäen ensimmäinen Ykkösessä. 74. minuutilla Gerald Ben oli lähellä iskeä Punamustille vielä kolmannenkin maalin, mutta miehen viimeistely meni niukasti ohi maalin.

81. minuutilla Jaro iski kavennuksen kuin salama kirkkaalta taivaalta. Markus Kronholm pääsi laukomaan pienestä pomppupallosta 20 metristä ja miehen laukaus lensi komeassa kaaressa vasempaan ylänurkkaan. Taas saatiin jännitettä Pihliksessä loppuun asti.

Viimeisen reilun kymmenen minuutin ajan PK kontrolloi ottelua melko hyvin. Varsinkin varsinaisen peliajan lopussa PK sai erikoistilanteita ja piti palloa ilman suurempaa hätää, mutta lisäajalla Jaro oli kertaalleen lähellä. Kulmapotkun jälkitilanteesta Guillermo Sotelo kokeili kulmalipun tuntumasta yllättää Korkiakoskea, mutta meksikolaisen laukaus napsahti PK:n onneksi ainoastaan poikkipuuhun.

Viiden piinaavan lisäaikaminuutin jälkeen erotuomari Oskari Hämäläinen vihelsi pilliinsä kolmesti ja päätti ottelun. Valtavan tärkeät kolme sarjapistettä jäivät Pihlikseen 2–1 tuloksella. PK jatkaa Ykkösen kauttaan keskiviikkona, kun matkaamme Mikkeliin MP:n vieraaksi.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap