Menu

La 3.9. PK-35 – KTP 0-1 (0-0)

Lauantaina PK-35 sekä KTP ottivat mittaa toisistaan kovassa Ykkösen runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussa. Hyvin siipirikkoinen PK-35 taisteli kovaa kotikentällään sarjakärkeä vastaan, mutta KTP haki Pihliksestä lopulta kolme sarjapistettä viime hetkien voittomaalin myötä. 

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

PK-35 – KTP 0-1 (0-0)

87’ 0-1 David Ramadingaye 

Ottelun ainoa osuma lähti muuten hyvän ottelun pelanneen Hussein Mohamedin epäonnistuneesta purusta. Mohamedin purkupallo tuli pompun kautta suoraan Antti Mäkijärven lapikkaaseen. Mäkijärvi syötti pallon alaspäin David Ramadingayelle, joka paukutti elämänsä kyllyydestä pallon maaliin ohi voimattoman Tomi Maanojan

Yhteenveto

Ottelun lähtökohdat olivat PK-leiristä katsottuna kaikkea muuta kuin helpot, kun poissaolijoiden ja puolikuntoisten pelaajien lista on pitkä kuin nälkävuosi. Tilannetta ei myöskään helpottanut ollenkaan avausjakson loppupuolella tullut Pauli Kuusijärven loukkaantuminen. 

Ottelun avausjaksolla ei vaarallisia tilanteita pahemmin nähty, kotkalaiset hallitsivat kenttätapahtumia, mutta painetta PK:n maalilla poikkeuksellisesti olleen Tomi Maanojan maalille ei KTP saanut kovinkaan paljoa. Kaukolaukaukset viuhuivat pitkälti yli maalin, toisaalta Maanojalta nähtiin muutama hyvä vastaantulo, joilla hän pelasti vaarallisimpien maalipaikkojen synnyn. 

Punamustien momentum ottelussa oli selvästi toisen nelivitosen alkuhetkillä, jolloin ottelun avausmaalin synty oli enemmän kuin lähellä. PK sai ensimmäiseksi vaarallisen hässäkän boksiin, josta vain viimeistelijä uupui, kun Esa Terävä ja Youness Rahimi nousi vasemmalta vaarallisesti boksiin. Seuranneesta kulman jälkitilanteesta Luis Rodriguez väläytti kikkavarastoaan vasemmalla ohittaen kauniisti David Ramadingayen, ja alustaen Esa Terävälle loistopaikan, mutta KTP-puolustus ehti Terävän laukauksen eteen.

Hetki tästä tilanteesta PK tuli oikealta laidalta Hussein Mohamedin voimin. Mohamed pelasi pallon keskustaan, josta kovan Tomi Kurvisen taistelun jälkeen putosi, kun taivaan lahjana Luis Rodriguezin jalkaan. Kolumbialaistopparilta lähti napakka laukaus kohti vasenta alanurkkaa, joka lopulta PK:n epäonneksi kilpistyi ainoastaan tolppaan. Irtopallo tuli vielä Esa Terävälle, jonka laukaus viuhui selvästi yli.  

Aktiivisen puoliajan startin jälkeen PK menetti otettaan ottelussa, ja KTP alkoi hallitsemaa selvemmin ottelutapahtumia. Kotkalaiset eivät kuitenkaan kunnolla päässeet Maanojaa haastamaan, vaan laukaukset viuhuivat yli ja ohi maalin. Yhden oivallisen jalkatorjunnan “Psyko” suoritti Antti Mäkijärven yritykseen. 

KTP sai kuitenkin haluamansa maalin, vaikka joukkue ei maalipaikoilla mässäillytkään David Ramadingayen unelmalaukauksella. Kotkalaisten voitto tarkoitti sitä, että ahtaajat lähtevät ylempään jatkosarjaan Ykkösen kärkisijalta. PK-35 tippui sarjassa 11. sijalle viimeisellä kierroksella, kun PEPO kaatoi SJK Akatemian ja ohitti näin Punamustat sarjataulukossa. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista, kun Ykköstä on jäljellä viiden kierroksen verran ja putoamisviivan yläpuolella oleva SJK Akatemia on ainoastaan kolmen pisteen päässä Punamustista. 

PK-35 Kokoonpano

Tomi Maanoja – Nuutti Tykkyläinen, Tomi Kurvinen, Romy Nevalainen, Luis Rodriguez, Pauli Kuusijärvi (43’ Noah Kaijasilta, 86’ Miguel Medina) – Tommi Tainio, Esa Terävä – Mustafa Beyai (46’ Youness Rahimi), Florian Troni (68’ Olmes Garcia), Hussein Mohamed. 

PK-35 kommentit

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi oli ylpeä joukkueensa taistelusta lauantaina, vaikka realiteetit ovat Raiminkin tiedossa. Punamustat tarvitsevat kipeästi pisteitä heti ensi viikonlopusta lähtien, kun alempi loppusarja lähtee liikenteeseen. 

– Olen ylpeä joukkueen ilmeestä. Tavoite ei tänään ollut niinkään pelata näyttävää jalkapalloa vaan pyrkiä tekemään asiat KTP:lle niin vaikeaksi kuin se näissä olosuhteissa oli mahdollista ja maksimoida meidän mahdollisuudet pisteisiin. Ne pelaajat jotka tänään käytössä olivat tekivät kyllä kaikkensa pisteiden eteen.

– Iso teema lähestyä ottelua oli rohkeus, kun KTP pyrkii kontrolloimaan peliä pallon kanssa. Pelkoa ei näkynyt vaan mentiin kaksinkamppailuihin miehekkäästi ja paineistettiin hyvin ylhäältä, sen takia lähdettiin peliin myös kolmella topparilla, jotta saamme ohjattua heidän etenemisiä ja siinä onnistuimme 60-65 minuuttia hyvin. Kotkalla oli isoja ongelmia löytää rytmiä.

-Toisen puoliajan alussa oli meidän etsikkoaika, mutta tolppaa lähemmäs ei saatu palloa tällä kertaa. Valitettavasti perisyntimme hyökkäämisessä alkoi vähän kukoistaa tunnin tahkoamisen jälkeen ja KTP pääsi juoksemaan kovatehoisia lähtöjä meidän alalinjaa vastaan. Se syö energiaa paljon, selvittiin kuitenkin niistä isolla uhrautuvaisuudella. Harmittaa, että kova taistelu kuihtui kasaan ottelun viimeisillä hetkillä.

– Alaloppusarjaan on luonnollisesti vain yksi iso tavoite ja sitä kohti lähdemme jatkamaan työntekoa. Näytti jo hetken aikaan, että saimme kelkan käännettyä lopullisesti, mutta yhtäkkiä riveistä tippui niin paljon pelaajia pois, että se vaikutti suoraan harjoitteluun ja otteluihin. Jätkät tekevät isolla sydämellä töitä riippumatta ketä kentällä on, mutta kyllä meidän pitää saada isompi arsenaali käyttöön tuleviin peleihin. Tunnelin päässä on onneksi hieman valoa tämän tilanteen suhteen.

Seuraavat ottelut

Ykkösen alemman loppusarjan otteluohjelma julkaistaan maanantaina 5. syyskuuta klo 18. Julkaisemme otteluohjelman kyseiseen kellonaikaan myös meidän sosiaalisen median tileille sekä verkkosivuilla. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap