Menu

Su 29.5. PK-35 – MP 2-0 (1-0)

Punamustat ottivat sunnuntaina MagneCit Areenalla erittäin arvokkaat kolme sarjapistettä, kun Mikkelin Palloilijat kaatui Pihlajamäen sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä lukemin 2-0. Tapahtumarikasta ottelua PK hallitsi avausjaksolla, mutta vierasjoukkue MP oli hyvin terävänä toisella nelivitosella. Kotijoukkue puolusti kuitenkin uhrautuvasti, ja kova taistelu lopulta toi Punamustille myös täydet sarjapisteet.

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

PK-35 – Mikkelin Palloilijat 2-0 (1-0)

38’ 1-0 Olmes Garcia rp.

Esa Terävä pelasi pallon boksiin kohti Mustafa Beyai’ta, jota rikkoi takaapäin Antti-Pekka Kesonen ja erotuomari Pietu Niinimäellä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa pallo 11 metriin. Pallon taakse astellut Olmes Garcia ei maalinteossa epäröinyt, vaan kolumbialaishyökkääjä laukoi pallon varmasti oikeaan alanurkkaan ohi toiseen kulmaan heittäytyneet Otto Huuhtasen.

90+7’ 2-0 Tommi Tainio rp.

Elettiin ottelun aivan viimeisiä hetkiä, kun Yassin Adam rynnisti boksiin oikealta laidaltaan. Aikaisemmin jo varoituksen saanut Väinö Vehkonen ei pysynyt Adamin vauhdissa ja hän joutui rikkomaan. Tuloksena rangaistuspotku ja Vehkoselle toinen keltainen kortti ja samalla ulosajo. Ottelun viimeisen pallokosketuksen suoritti Tommi Tainio, joka viimeisteli pallon varmasti 11 metristä oikeaan ylänurkkaan.

Yhteenveto

Jos lyhyesti sunnuntai-illan ottelu vedetään lyhyesti yhteen, PK-35 hallitsi ottelun avausjaksoa ja MP toista nelivitosta. PK taisteli MP:n hyökkäyspaineessa kuitenkin erinomaisesti ja kolme sarjapistettä jäi Pihlikseen kovan väännön jälkeen lukemin 2-0.

PK onnistui luomaan maalin lisäksi muutamia vaarallisia tilanteita MP:n alueella avausjaksolla. Muun muassa Noah Kaijasillalla sekä Matias Hänninen pääsivät kokeilemaan hyvistä paikoista, mutta MP-veskari Otto Huuhtanen sekä muu MP-puolustus pystyi tilanteet hoitamaan. MP pystyi puolustamaan suht hyvin PK:n pois aivan A-luokan maalipaikoilta avausjakson aikana. Ensimmäisen nelivitosen MP:n parhaat saumat tulivat Antti-Pekka Kesoselle, joka pääsi pari kertaa kokeilemaan boksin rajoilta. Ensimmäinen laukaus meni hiuksen hienosti ohi, toisen Rafael Zbinden torjui helposti.

MP vaihtoi toiselle puoliajalle hieman pelisysteemiään, jota kautta he saivat myös paremman hallinnan ottelusta. MP sai luotua painetta erikoistilanteiden kautta läpi puoliajan, mutta pitkään aikaan Rafael Zbinden ei joutunut maalilla venymään kummoisiin torjuntoihin, kun muun muassa Jonathan Dunyin’in kokeilut leijailivat yli ja ohi PK-maalin.

81. minuutilla Zbinden venyi ensimmäiseen huipputorjuntaan alanurkasta, jonne suuntautui Kevin Beugren tulinen laukaus. 87. minuutilla Zbinden venyi loistavaan torjuntaan Juuso Tarvaisen puskuun, jonka jälkeen hän sai ikävää osumaa, kun Juuso Liukkonen ajoi hänen ylitseen. Mikkeliläiset tuulettivat hetken jo maalia, mutta pallo oli Zbindenin käsissä ja sveitsiläismaalivahti onnistui kuin onnistuikin vaikean tilanteen hoitamaan.

Kova taistelu lopulta palkittiin kolmella pisteellä ja nollapelillä.

PK-35 Kokoonpano

Rafael Zbinden – Nuutti Tykkyläinen, Pauli Kuusijärvi, Romy Nevalainen, Matias Hänninen (71’ Viljami Isotalo) – Omar Jama, Esa Terävä – Mustafa Beyai (71′ Tommi Tainio), Noah Kaijasilta, Yassin Adam (90+3’ Patrick Aaltonen) – Olmes Garcia (84’ Willem Haapiainen).

PK-35 AFTERMATCH

PK-35 AFTERMATCH:illa kävivät Romy Nevalainen, Tommi Tainio sekä Esa Terävä. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa paikalla oli päävalmentaja Kim Raimi.

Romy Nevalainen:

– Ihan huikea fiilis, meillä oli jo ihan hyvä peli EIF:iä vastaan ja me pystyttiin siitä jatkamaan tänään. 90 minuuttia mä söin niiden hyökkääjää ja muita pelaajia, ja tuolta mun taskusta ne löytyy tänään pelin jälkeen. Huikea voitto!

Tommi Tainio:

– Hirveä määrä me tänään joukkueena hommia painettiin. Me toteutettiin tänään aika hyvin niitä asioita varsinkin avausjaksolla, mitä olimme sopineet. Toinen jakso paiskittiin kovaa hommia ja se tänään onneksi tuotti myös tämän tuloksen.

Esa Terävä:

– Tämä oli yksi peli 27:stä, mutta olihan tämä meille helpottava voitto, kun kausi on lähtenyt heikosti liikkeelle. Semmoinen henkinen takalukko, joka tähän oli ehkä muodostunut on saatu nyt auki.

Kim Raimi:

– Hyvin kaksijakoinen ottelu. En muista omalta valmennusuralta samanlaisia tunnetiloja, mitä meidän pelaajilla oli tuossa kopissa nyt matsin jälkeen, voitto jota on haettu helpottaa joukkueen fiilistä luonnollisesti. Kiva, että myös juniorit pääsivät sinne koppiin vähän haistelemaan sitä tunnetta.

– Ensimmäisellä jaksolla näkyi mun mielestä tasoeroa meidän eduksi, siihen olen todella tyytyväinen. Toinen puoliaika oli painia, MP:llä oli monia vaarallisia sivuvapareita ja kulmia, jotka saimme kuitenkin hoidettua hienosti. Zbinden sekä Kuusijärvi-Nevalainen kaksikko toppareina olivat tänään se meidän selkäranka voitolle, ja siihen hyvää tukea antoivat muut pelaajat.

Seuraavat ottelut

PK-35 jatkaa Ykkösen otteluitaan ensi viikon maanantaina, kun TPS isännöi Punamustia Veritas Stadionilla. Tiistaina 31. toukokuuta arvotaan myös Suomen Cupin 6. kierros. Cupissa on jäljellä vielä 16 joukkuetta, PK-35 mukaan lukien. Kerromme arvontatuloksesta PK:n some-kanavissa heti arvonnan suorittamisen jälkeen, mutta arvontaa on mahdollista seurata myös VeikkausTV:stä.

Ma 6.6. klo 18:30 TPS – PK-35 @ Veritas Stadion
La 11.6. klo 17:00 PK-35 – KPV @ MagneCit Areena
La 18.6. klo 20:00 PK-35 – JäPS @ MagneCit Areena