Menu

Punamustien voittoputki katki MuSan kustannuksella

Punamustat lähtivät kauden viimeistä edelliseen kotiotteluun likipitäen samalla kokoonpanolla, mitä sarjapaikan varmistaneeseen MP-otteluun. Pieniä viilauksia oli toki tehty MuSa-ottelua varten.

PK-35:n kokoonpano:

Paunio – Jurvainen, Kuusijärvi, Nevalainen, Aaltonen – Rantanen (59’ Jeng), Auranen (59’ Auranen), Terävä (83’ Rahikka) – Ben (83’ Mäkirinne), Muzinga, Adam (72’ Lehtimäki).

Ottelu sai salama-alun, kun MuSa iski ottelun alkutahdit jo toisella minuutilla. Jyri Kiuru sai pallon takatolpalla, ja lähetti terävän laukauksen alanurkkaan. Laukauksen edessä Atte Paunio oli maalillaan voimaton.

Punamustat eivät maalista lannistuneet, vaan joukkue iski kahta kauheammin kiinni porilaisvieraaseen. PK sai nopeasti maalin jälkeen neljän kulman putken, joista viimeisin tuotti tuloksen. Daniel Rantasen keskityksen pääsi puskemaan sisään Jonathan Muzinga, joka iski kauden kahdeksannen maalin. Punamustille jo kolmas kulmapotkumaali kahteen puoliaikaan.

Maalien jälkeen ottelun kuvaksi muodostui se, että PK piti palloa enemmän, joskin MuSallakin oli aikansa pallollisena. Vierasjoukkueella oli muutama hyvänoloinen aihio avausjakson aikana, mutta vaarallisemmille paikoille MuSa ei päässyt enää maalinsa jälkeen.

PK iski monta kertaa vaarallisesti oikealta laidalta Yassin Adamin kautta, mutta viimeinen silaus tuntui puuttuvan tilanteista. Aivan avausjakson lopussa Jonathan Muzinga pääsi testailemaan Olli Hakanpään torjuntavirettä kovalla laukauksella, mutta Hakanpää venyi pallon eteen vaivoin.

Tauolle siirryttiin tilanteesta 1–1.

Toiselle puoliajalle MuSa tuli selvästi taistelunälkäisenä, olihan ottelu sarjataulukon kannalta joukkueelle huomattavasti Punamustia tärkeämpi. 54. minuutilla Juho Heikkinen sai oikealta laidalta mainion keskityksen, josta hän pääsi puskemaan vierailijat edelle.

Maalin jälkeen Punamustat ottivat enemmän pallonhallintaa itselleen, mutta vaarapaikoille pääsy oli erittäin hankalaa hyvin puolustaneen MuSa-puolustuksen edessä.

PK:n parhaimpina paikkoina nähtiin Patrick Aaltosen hieman ohi mennyt kova laukaus noin 25 metristä sekä loppuhetkillä nähty Tony Lehtimäen laukaus pienestä kulmasta, jonka Olli Hakanpää torjui.

Lopulta MuSa nappasi tärkeät pisteet itselleen 2–1 vierasvoitolla. Punamustien ottelut jatkuvat Ykkösessä ensi lauantaina JIPPO:a vastaan. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan kahden viikon päästä lauantaina, kun KPV saapuu Pihlikseen klo 15 alkavaan otteluun.