Menu

To 4.8. klo 19 PK-35 – TPS 2-1 (2-0)

Kun menee hyvin, niin antaa mennä vaan! Punamustat nappasivat riemukkaan kotivoiton torstaina, kun sarjakärki TPS kaatui komeasti Pihlajamäessä lukemin 2-1. Avausjaksolla PK iski pallon kahdesti maaliin, ja vaikka ottelun loppupuolella matsi meinasi vielä mennä jännäksi, PK selvitti loppuhetkien tilanteet ja kolmas perättäinen voitto oli tosiasia!

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

PK-35 – TPS 2-1 (2-0)

17’ 1-0 Esa Terävä (Miguel Medina)

Ottelun avausmaali oli kaunista katseltavaa! Miguel Medinan vapaapotkun TPS pystyi katkaisemaan, mutta pallo jäi elämään PK:n hyökkäysalueelle. Pauli Kuusijärvi pudotti pallon vasemmalla Medinalle, jonka kaunis keskitys löysi Esa Terävän syöksyvän pään ja kapteenin pusku meni vastustamattomasti ohi TPS-kassari Aati Marttisen.

29’ 2-0 Olmes Garcia (Esa Terävä)

Avausmaalin iskenyt Esa Terävä pelasi pallon vasempaan laitaan, jossa kirmasi Olmes Garcia. Kolumbialainen juoksukone pompautti itsensä ohi Samba Bengan ja laukoi pallon suht pienestä kulmasti ohi Aati Marttisen ja PK:n johto oli tuplaantunut!

77’ 2-1 Albijon Muzaci rp.

TPS:n kavennus tuli rangaistuspotkusta. Albijon Muzaci riisti pallon Omar Jamalta ja hyökkäsi määrätietoisesti boksiin, ja ohitti Luis Rodriguezin. Marko Koskinen liukui tilanteeseen, ja osui palloon, mutta islantilaistuomari Johann Ingi Jonssonin mielestä, Koskinen osui samalla liikaa Muzacin jaloille ja rangaistuspotku oli tuomiona. Rankkarista Muzaci laittoi pallon varmasti maaliin, ohi toiseen kulmaan heittäytyneet Otso Knuuttilan

Yhteenveto

PK-35 pelasi varsinkin avausjakson ottelussa erinomaisesti! Punamustat löysivät hyvin tilaa TPS:n puolustuksesta ja Tepsin topparitrio oli jatkuvasti vaikeuksissa PK:n liukkaiden hyökkääjien kanssa. Kahden maalin lisäksi PK:lla oli muutama muukin paikka maalintekoon, Miguel Medinalla, Olmes Garcialla ja Omar Jamalla olivat omat laukaisupaikkansa, mutta kudit suuntautuivat ohi TPS-maalin.

Jos avausjakso oli pelillisesti PK:n hallintaa, toisen nelivitosen aikana Punamustat näyttivät todellista sydäntä. Joukkue taisteli ja raatoi valtavia määriä ja vaikka virheitä ja turhia pallon menetyksiä tuli jonkin verran, joukkue ei missään vaiheessa luovuttanut. PK:n toisen jakson paras paikka oli Esa Terävällä, joka pääsi 59. minuutilla Aati Marttisen pudottamasta pallosta kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Marttinen venyi pallon tielle vielä paraatitorjuntaan. Muita maininnan arvoisia tilanteita oli Miguel Medinan pienestä kulmasta lähtenyt laukaus sekä Olmes Garcian akrobaattinen saksipotku 20 metristä, josta kuitenkin viimeinen voima jäi puuttumaan.

Tepsin toisen puoliajan parhaita paikkoja nähtiin hetki tuon Terävän paikan jälkeen. Simo Roiha pääsi läpi hieman paitsiolta haiskahtaneessa tilanteessa. Roiha nosti pallon yli Otso Knuuttilan, mutta pallo kimposi vain ylärimaan ja siitä maaliviivalta ulos. Loppuhetkillä TPS sai myös luotua painetta Punamustien päähän, mutta PK puolusti tilanteet uhrautuvasti ja lopputuloksena ansaitut kolme pistettä.

Punamustien voiton arvoa nostaa ehdottomasti se, että tappio oli TPS:n vasta toinen vieraskentällä tämän ja viime kauden aikana. Ensimmäisen vierastappionsa Tepsi koki viime kaudella vasta koko sarjan viimeisellä kierroksella Rovaniemellä, tämän kauden ensimmäinen vierastappio näki turkulaisilla päivänvalon 10. vierasottelussa.

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila – Pauli Kuusijärvi, Luis Rodriguez, Marko Koskinen, Viljami Isotalo – Esa Terävä, Omar Jama – Youness Rahimi (66’ Hussein Mohamed), Miguel Medina (90+1’ Tommi Tainio), Yassin Adam – Olmes Garcia (82’ Ville Salmikivi).

PK-35 AFTERMATCH

Ottelun jälkeen haastattelussa kävivät Viljami Isotalo, Pauli Kuusijärvi sekä Ville Salmikivi. Tsekkaa miesten ajatuksia yllä olevasta videosta.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertasi ottelua seuraavin sanoin taiston tauottua.

– Loistava ensimmäinen puoliaika takasi tänään tuloksen. Olimme vahvoja keskellä kenttää, etenimme eri pituisilla kontrolloiduilla tavoilla. Löysimme TPS:n ns. weak spotit erinomaisesti. Pelaajat tunnistivat alueet, joissa meillä oli selkeä etu edetä. Kummatkin maalit rakennettiin tai luotiin kyseisten tilojen kautta. Hatunnosto pelaajille!

– Puolustimme tänään jälleen pääsääntöisesti erittäin laadukkaasti joukkueena. Meidän laitureiden työmoraali on todella korkea, sekä keskikenttä ja alakerta Otso Knuuttilan johdolla hoiti hommansa hyvin. TPS pääsi peliin mukaan, koska olimme naiiveja hetken aikaan. Lopussa laitoimme homma jännäksi ja tarjottiin omatoimisesti ns. ”pientä jännitystä”. Lopputulemana kolme pistettä sarjakärjeltä, joka ei ole vieraissa pahemmin hävinnyt, on suoritus josta pelaajien on syytä olla ylpeä.

– TPS on tunnettu vahvana erikoistilannejoukkueena, mutta vältimme heidän ns. erikoistilannerumban yliaikaa lukuunottamatta erinomaisesti ja kävimme nakkaamassa sivuvapaapotkun jälkitilanteesta johtomaalin, eli jäimme plussalle myös yhdessä kriittisimmistä yksittäisistä tekijöistä ottelussa.

Seuraavat ottelut

Punamustat viettävät varsin ansaittua vapaata viikonloppua seuraavaksi ja maanantaina laitetaan kaikki keskittyminen kohti lauantaista Kokkolan reissua. Ykkösen runkosarjaa on jäljellä neljän ottelun verran, eli mitä vain ehtii vielä tapahtua.

La 13.8. klo 15:00 KPV – PK-35 @ Kokkolan Keskuskenttä
La 20.8. klo 17:00 PK-35 – Gnistan @ MagneCit Areena
Pe 26.8. klo 18:00 JäPS – PK-35 @ Järvenpään Keskuskenttä
La 3.9. klo 16:00 PK-35 – KTP @ MagneCit Areena